Články&Eseje

Příliš pozdě Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Přítel poslední,
odešel před lety,
života tvého,
zavadly květy.

Nic tě netěší,
skutky si vyčítáš,
s nikým nemluvíš,
křivdy počítáš.

Zády se k tobě,
obrátil každý,
přestal jsi doufat,
že ne navždy.

Škoda je slov,
nesených větrem,
létají bez cíle,
široširým světem.

Vzpomínáš na vraždu,
věky už starou,
na mladou dívku,
tebou usmrcenou.

Na tu dýku rudou,
krví skropenou,
a na její ústa,
s němou ozvěnou.

Žiješ jak poustevník,
po stovky let,
za tvou vinu,
ztrestal tě svět.

Snad příliš krutě,
to víš jen ty,
života tvého,
zavadly květy.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No mě to přiíjde zase jako básnička o tom,že tam ona postava připomíná vrahovi jeho vraždy a činy,kterých se dopustil.Spíše méně temná báseň.Já nemohu číci že se mi nelíbí nebo jo..Nechci kazit spisovateli tu radost a všcehno,co do toho vložil.


 Uživatel úrovně 0

Kdyby to byla píseň, tak je jako zazpívaná falešně a disharmonicky. První čtyři sloky mě oslovovaly, pak to šlo z kopce. Každopádně, jestli začínáš tak piluj. Teď nemohu dát více než 2. A To jen díky tomu začátku.


 Uživatel úrovně 5

Tak nějak mne to chvílemi rozhodilo, jelikož to místy v některých rýmech působí nesourodě, přesto se mi to do jisté míry líbí, nemohu říci že bych to viděl jako špatnou či dobrou básničku, spíše tak něco mezi tím, a tak i hodnotím :)


 Uživatel úrovně 0

Sice si nepoužil moc dobře básnický obraty, ale děj je mi blízkej. Piš dál a zlepšuj se.


 Uživatel úrovně 8

Elvisi, možná by ses mohl krotit s výrazy...


 Uživatel úrovně 5

Čoceče místy to zní ostře, ale závěr je dělanej jak pro kokoty z fofrškoly... Kýč na kýči - rudá dýka (vzápětí vylepšenou méně obvyklou němou ozvěnou) a hlavně přirovnání smrti k vadnutí květů... Je mi občas blivno... Zajímavě ale zvolenej "rytmus" či spíše sklatba... To se mi líbí... skus příště líp... myslim, že na to máš.
Někomu se možná líbí, ale mně ne... Opět jsem se, jako u Ferguse, nestotožnil s básní, takže radši nebudu hodnotit. Hodnotil bych jináč 2.
Zdarec!


 Uživatel úrovně 5

Marsia: alibizmus..možná se dám na politiku:-)


 Uživatel úrovně 3

Marigold: Opravdu zajímavá specifikace, "inu vesměs ti vypsaní". Prostě jsi řekl, že ti ,co píší dobře, píší dobře...
... tomu opravdu není co vytknout...


 Uživatel úrovně 5

Kolif: ještě dodatek: ano mám poněkud tvrdší hodnocení než ostatní, ale to nic neznamená: na nic si nehraju: dříve jsem psal, a byl bych rád, kdybych psal znovu: aspoň něco, ale zase na druhou stranu, jsem hodnotil nsad každou báseň tady, a tak musím hodnotit tak, aby to co bylo lepší bylo i lépe hodnoceno...
dříve se tomu tak nedělo, ale z chybse člověk učí: a já se učím rád a rychle...


 Uživatel úrovně 5

Kolif: proč tolik ironie, vždyť jak sama říkáš mistr Marigold už dávno není žádným mistrem a odpočívá ve stínů lepších autorů, a je rád, rád že jsou tady ti nový ač jim to nejde: protže jednou budou oni ti lepší a já za tobudu rád: protže jsem vždycky bojoval za poezii na tomto serveru a jsme rád, že se tady drží a na to, aby se udržela potřebuje kvalitu, která přijde... protže vím jaké byli začátky mé a několik adalších lidišek tady: a nezatracuju, není proč zatracovat: jen doufat...

Marsia: no jestli to chceš slyšet tak třeba zrovna ty...a ti ostatní: inu vesměs ti vypsaní, a sem tam se objeví i krásné dílko, které je pak roztíráno jak máslo na chleba jen proto že nemá název jak si všichni představují, ale to patří jinam...