Články&Eseje

Poděkování Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Poděkování

18.04.2003. 18 :50 – 19 : 32



Ctěný Deshi,
Rozhodl sem se, že Ti napíši otevřený dopis. Dopis né ledajaký, ale dopis děkovný. Známe se pouze jen z tohoto serveru, přihlásili se zhruba ve stejné době, věkově nejsme až tak moc vzdáleni.

Už od začátků Tvých hodnocení, sem poznal, že budeš jedním z těch „ na druhé straně .“ Tvé diskuse byly povětšinou trefné a výstižné, Tvá díla dokázala pohladit po duši i po srdci. V některých dílech sem spoustu věcí pochopil i z jiného úhlu pohledu, který sem dříve neznal, nebo se mu spíše vyhýbal.


Pár lehkých debat na četu na téma „ člověk “a založení stolu Jana Wericha přišlo téměř samo. I zde Tvé příspěvky ve mně zvedly vlny melancholie, ale bohužel okolní svět, mi iluze o dlouhém kroku na druhou stranu, vzal. Jako příklad za všechno uvedu pořad – Já bezdomovec.


O dalších věcech víme jen mi dva, ale věz, že Tvá zatím poslední pošta, mě donutila hluboce se zamyslet nad cílem Tvého chování. Bohužel, vždy nejprve hledám ty tmavé stránky věci, ale snažil sem se přesvědčit, že to byl „ pouze “ dobrý skutek, snaha pomoci. Byl sem opravdu velmi překvapen a vím, že sem se zmohl jen na pouhé poděkování. Až dnes mi ( snad ) došla ta pravá stránka věci.Tvé chování ve mně opravdu probudilo tu pravou naději v lidi jako takové. Snad to vydrží.


S úctou Sir Aznoh Terátor



Drahá Janiko,
i Tobě píši děkovný dopis. Jsem rád, že sem zde potkal někoho, jako Ty. Zástupce něžného pohlaví, ošlehaná větrem života, rozdáváš své zkušenosti. Rád čtu Tvé diskuse, připomínky, rady a námitky. Je v nich vidět moudro, které si nasbírala během svého života. Přesto, že máš ještě před sebou spoustu krásných let, pochopilas některé věci, které mně zatím zůstaly utajeny.
I Tvá slova zahřála mé srdce a duši, vždy však jen na krátkou dobu. Přesto tyto chvilky patří k těm, na které budu rád vzpomínat. Vím, že sem Ti mnohokrát vehnal slzy do tváře, ale mnohem častěji to byl snad úsměv či pochopení.
S upřímným pozdravem Sir Aznoh Terátor

Vážený Schulli Koulle,
v neposlední řadě patří i Tobě velký dík. Svým humorem, vtipem či jízlivou poznámkou si mě dokázal vždy rozesmát. Ať už to bylo ve špatné náladě nebo v půl šestý ráno u Tvého Nejlepšího přítele člověka. Ale to hlavní za co děkuji, je náš první a já z celého srdce doufám. že né poslední, souboj, na který si mě vyzval. Probudils ve mně znovu chuť psát básně a já chytil druhý dech a začal psát.

S díky Sir Aznoh Terátor



Vím, že se známe pouze z monitorů našich počítačů a že se nemůžeme nazývat přáteli, ale rád bych jim vám byl. Děkuji.

Ps – Snažně žádám všechny, kdo to přečetli až sem, aby nehodnotili tento příspěvek, jelikož to opravdu není o hodnocení. Děkuji SAT.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Roland z Gileadu - pravdu díš.


 Uživatel úrovně 0

Někdy je dobré udělat věci, které člověka napadnou a nerozebírat, jaké to bude mít účinky a dopady a koho se to bude týkat a koho ne...


 Uživatel úrovně 0

Roland z Gileadu

děkuji za Tvou rakci, která sem samozřejmně patří - diskuzím sem nechal volný průběh - proč ne.

Vážím si zde mnohem více lidí, ale ti, co jsem zde jmenouval a jímž je dopis určen - jsou ti, kteří dokázali pomoci i jinak než pouhými slovy. Možná, že sem to trochu uspěchal, jelikož již dnes vím, že by seznam byl skoro dvojnásobný, ale na druhou stranu sem nebudu psát každého člověka s novým dopisem. Byl sem prostě v náladě, kdy mi to přišlo jako dobrý nýpad ( tu myšlenku sem neztratil ) a dal to sem. Možná jako inspiraci, možná důvok k závisti - kdo ví ?

S pozdravem S.A.Terátor


 Uživatel úrovně 0

Vážený Terátore,
dovolím si malou reakci an tento článek, přestože se mě netýká.
Děkuješ tady lidem, které znáš pouze po internetu a z obrazovky monitoru. Je to pěkné a myslím, že né každý (možná bohužel většina) by tohoto nebyla schopna.
Lidé, kteří se zde scházejí jsou různí. Proto si važ lidí, které jsi zde vyjmenoval.
Za tento dopis bych dal 5*, ale přotože je to věnováno určitým lidem (nehledě na to, že ostatní žádáš, aby nehodnotili), nebudu hodnotit. Toto není povídka, ale dopis, kterému moc nerozumím, ale jsem rád, že tu je.

Přeji vám všem, ať vaše přátelství vydrží...

S úctou sobě vlastní všechny zdraví Roland z Gileadu


 Uživatel úrovně 0

Tarfil

Napsal jsem to sem proto, že vím, že ve článcích se schází skupina opravdu dobrých a slušných lidí, kteří to pochopí, tak jak to bylo psáno.
Děkuji, že mezi ně také patříš.

S pozdravem S.A.Terátor


 Uživatel úrovně 0

I když tyto řádky vlastně nebyly pro mě - se omlouvám, že jsem tak zvědavý... :-) Každopádně se mi tohle zamlouvá (nemyslím tím však ohodnocení tvého dopisu, Terátore...). Líbí se mi, žes tenhle dopis napsal takhle veřejně. Třeba se toho ostatní svým způsobem chytí a možná, že si víc lidí uvědomí věci, o kterých neměli ani zdání...
Hodnotit to tedy nebudu... Zdraví T.


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Shulline Koulle,

děkuji a že na mě nemáš ? Blbost ! Věř si a budeš mít na co si vzpomeneš !

S úctou Sir Aznoh Terátor


 Uživatel úrovně 0

Ctěný Terátore

Nebudu zde psát, že jsi TEĎ mým přítelem, protože jím si už poměrně dlouho a jsou opravdu rád, že jím teda seš :). Doufám, že se jednou potkáme a podíváme si sobě do očí a taky doufám, že tě nesklamu, protože bych řekl, že psaní je jednodušší než mluvení :).
I já sem v rozpacích dojatý, sem prostě všechno co již řekli tví a tedy i mí přátelé předemnou. Začnu znova psát a určitě si spolu někdy dáme nějaký ten souboj :) ikdyž na tebe již nemám :o))...a nebo jo?

Děkuji
S úctou Schullin Koulle


 Uživatel úrovně 0

Co dodat - vše již bylo řečeno. Díky Janiko.


 Uživatel úrovně 0

Terátore ...

Víš, tenhle Tvůj dopis mě hodně pohladil na duši. Jsem na rozpacích a dojatá.
Jsem moc ráda, že Tě znám, že jsem Tě potkala. A věř mi, i takhle mohou vznikat přátelství ...
A já Tvou nabídku přátelství ráda přijímám ...