Články&Eseje

Krollí hniha radovánek před obědem Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 51

Asi před sto lety napsal jeden kroll jménem Leonardo Ředktvička knihu pro krolly. (velice chytrý kroll, uměl perfektně diktovat- pisatele pak zabil za to, že prý slovo žrprždšelování neexistuje). Tuto knihu pak dal krollům aby se něco přiučili, jenže krollové těm klikihákům nerozuměli a zato svého přítele Leonarda zabili. Tak tuto knihu musel kouzelník, který byl vyloučen se sekerou v zádech z vesnice za ty své strašnosti přepsat. Tak tedy kouzelník Gumun si sehnal jednoho přítele kouzelníka- (elfa, kterému jednou ukousl půlku ruky za to, že ho špatně učil počítat-(krollí počítání bylo ve článcícha esejích už dříve) a pod hrozbou ukousnutí druhé ruky mu řekl ať tyhle klykyháky přeloží do krolštiny- bohužel přeložil jen část- asi v půlce knihy začal mít kroll Gumun strašlivý hlad a tak milému kouzelníkovi elfovi nezbylo než se stát jeho obědem. Tehdy Gumun odnesl kus knihy do krollí vesnice aby ji předčítal krollím mláďatům jako ukolébavku. Tato kniha se nedochovala, jelikož jeden chytrý kroll zjistil, že se tim dá perfektně vytírat zadek. Ale některé kapitoly si krollové říkají dodnes.

Hrátky s elfíkama

Elfík to je to rychlí a hubený nic s dlouhejma šťavnatejma ušima. Má to strašně moc kostiček a strašně to kvičí, když si na něm malujete ale pozor elfíci nosej takovej zlej klacík omotanej provázkem a střílej takový klacíčky, který píchaj nás krollíky a sou nebezpeční- pozor na ně a nepokoušejte se zkoušet z toho klacíčku házet klacíčky- mohlo by se vám to podařit. Elfíčci maj jen dobrý ouška a je dobré si s nima před večeří hrát, nejlépe na koukání pod pokličku.

Koukání pod pokličku

Vezmete neposlušnýho elfíka a do druhý ruky si vemte kyj nebo nožík a začněte po jeho kůžičce čmárat obrázky. Nelekněte se když bude elfík kvičet a pak si začněte vyndávat ty obrázky vedle něho- pod obrázky se za tu chvíli co kvičí udělali divný trubičku- pak si můžete začít hrát na opraváře a trubičky přendávat. Až vás tato hra omrzí tak začněte rozělávat oheň a elfíka si upečte.

Válečky

Další hra, kterou si s vámi elfík rád zahraje před večeří. Položte elfíka na zem (to pod váma) a vezměte nějaký kmen stromu- to kulatý co připomíná elfíka. A kutálejte ho po elfíkovy. Asi bude křičet, že chce víc tak přitlačte a pak až vás to už nebude bavit tak mu ukousněte ouška a udělejte si štrůdl.

Zmenšování elfíka

Vezměte elfíka a přivažte ho ke stromu a pak mu ukousněte ouška- asi bude křičet a tak si vezměte kyj nebo nožík a ty šlahounky co má mu ořezejte- stejně na nich moc masa není. Pak elfík bude asi hodně týct a tak ho uvařte a udělejte elfí polívku.

Hrátky s hobitkama

Hobitek je to strašně malý ale tlustý nic co se schovává do nor a je to na krollíky zlí, nemá nás to rádo. Jen před snídaní dělá hobitek vyjímku. Hobitek má pár klacíku zamotanejch do sebe ale taky to hází zlí klacíčky. Hobitek je mrštnej a tak se špatně loví.

Ohníčkování

Když vidíte hobitka jak zalejzá do sví nory tak před místem, kde najednou zmizel zapalte ohníček. Hobitek bude bušit do toho místa ze vnitř a až přestane tak hra končí a vy ste vítězem. Když pak otevřete dveře- ta věc na kterou hobitek bušil. Najdete uzenýho hobitka. Tadle hra je dobrá hrát před snídaní, když máte chuť na uzeninu.

Provázkování

Tadhle hra chce hrát po večeři a před tim, než pudete spát. Vezměte hobitka a obvašte ho prováskem a pak ho pověšte na strom. Pak ho houpejte a až vás to omrzí, tak mu dejte jeden provázek kapku víc kolem krku a nechte ho bejt. Ráno máte výtečnou pochoutku- dušenýho hobitka.

Na námořníka

Položte hobitka na zem a řekněte mu, že on bude loď a vy námořník. Pak si na něj sedněte a říkejte, že jste na moři v bouřce a loď se kymácí. Pak až vás to omrzí vám z hobitka vznikl perfektní rosol. Tato hra je nejlepší před svačinou.

Hrátky s trpaslíkama

Trpaslík je to malí a strašně tlustý nic eště tlustější než hobitek a má to dlouhý vlasi až na zem. Trpaslík nosí klacík s ostřím. Pozor na něj je to zlá zbraň a když se trpaslík naštve tak začne sekat kolem sebe. Jestli chcete mít ruce stejně dlouhé (případně jednu delší) a mít zároveň ty ruce dvě tak trpaslíkovi před hrou ten klacíček vemte.

Na holiče

Jestli se vám podaří trpaslíka chytnout tak si s ním zahrajte na holiče. Nejlepší je to hrát před obědem. Takže vemte ten klacík trpaslíkovi a před tim trpaslíka přivažte ke stromu. Pak trpaslíkovi vemte vlásky-ty co rostou z trpaslíkova obličeje a pak mu je skracujte. Trpaslík bude kvičet a brečet a až nemá žádnej vlásek tak nebo když vás v půlce hry hlad přemůže tak si z trpaslíka kousek ukrojte- trpaslík vydrží asi pětkrát víc než hobitek nebo elfík.

Na dřevorubce

Tato hra navazuje na hru na holiče. Jen trpajzlíkovi až nebude mít vlásky řekněte, že chcete pokácet ten strom na kterým je přivázanej. Pak si vemte jeho klacíček- jestli chcete porce nebo kyj když chcete mít naklepanýho trpajzlíka. Pak do toho stromu mlaťte a je jedno jestli se trefíte do stromu nebo do trpajzlíka. Když se vám omylem povede strom pokácet i s živym trpaslíkem tak uhněte a trpaslík bude dobrej na řízky.

Hrátky se človíčkama

Člověk je to nic hrozně podobný elfíkovi, jenže to nemá tak dobrý křupavý uši- má je asi dvakrát kratší. Človíčci sou zlobivý a málokdy si chtěj hrát. Je jich obvykle hodně s nějakejma klacíčkama z kovu. Sou nejlepší jako vařený na olej s cibulkou.

Na slepou bábu

Přivažte človíčici ke stromu to je to hodně podobný človíčku, jen je ze předu tlustější a má víc vlásků, za který když jí zatáhnete zakvičí. Hodně krollích pánů je maj ve dveřích jako zvonek- musej se každej tejden měnit jelikož pak je není za co tahat. Tak když máte je přivázaný proti sobě tak si vezměte klacík a zavažte si oči – pak vás nikdo nikdy nevidí a dloubejte do těch človíčků. Asi budou kapku kvičet a když se trefíte přesně tak zakvičí moc hodně. Pak ste vyhrál.Asi bude pěkně popíchaná a nebude vidět- to znamená, že je na řadě a dejte jí klacíček. Asi bude furt stát u stromu a nehne se od něj. Až vás to omrzí tak jí zkrátka uvařte a dejte si jí z cibulkou. Tudle hru hrajte hned po obědě aby vám vyhládlo a dejte si jí k večeři.

Skřeti

Skřeti nejsou hezký a nemaj dobrý maso. Hrajte si s nima, jen když nic jinýho neseženete. Skřet má dlouhý uši ale pěkně ošklivý-samá stvrdlá kůže. Jediný co je dobrý na skřetech je v uchu je taková dírka a když pořádně nasaješ vzduch tak dostaneš vynikyjící hnědou dobrotu.

Jeden kroll zkoušel jestli, když se vysaje z obouch děr dobrota, jestli uvidim na druhou stranu. Tak to zkusil a neviděl. Tak vzal klacík a díru si udělal. Na klacíku zůstalo nějaký žlutý maso, který mu moc chutnalo.

Se skřetama si moc nehraj- nerozuměj našim hrám a sou moc hodní tak ho ve,m za krk a vem do druhý ruky-do delší klacík a rovnou se najez. Skřetí červenočerný maso je hnusný ale když ho vyudíš a nacpeš do prázdnejch střev pak ty střeva ucpeš a uvažeš si je kolem krku- vznikne výborný jídlo na pochod. Ty střeva nejdřív musíš odsát a pak ten vnitřek přisip do polívky a máš perfektní zahušťovadlo do polívky.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad adobře napsáno. jenom to šlo všechno trochu mimo mě. tenhle příspěvek mě zrovna neuzemnil


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavý, ale neni to muj styl humoru...


 Uživatel úrovně 0

No Lardo, teď ses vytáhnul, všichni krollové který znám se podle toho řídí


 Uživatel úrovně 0

Skvělí...řehtal jsem se u toho a můj názor sdílí 3 z 10 krollů protože jen tolik jich umí číst alespoň krollské klikyháky.


 Uživatel úrovně 0

Jo je to sranda.... ehm... vzdyt tohle je vlastne vazna kroli literatura :0)


 Uživatel úrovně 0

dobrý mápad !? :-))))


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem, kterým se tento článek líbí a doufám, že ste si užili u něj stejnou zábavu jako můj PJ, kterej to četl


 Uživatel úrovně 1

...ja chsem kudúška :((((( jak sa papá kudúšik???
tento článok je geniálne antidepresivum :))
summa: *****
chaff.


 Uživatel úrovně 0

Bezvadný!!!!Sice trošičku sadistický,ale bezchybný!!5 hwjezd


 Uživatel úrovně 0

SUPR!! Pokračuj *****