Články&Eseje

Karavana 2 Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Tak jsem vám tady napsal pokračování karavany. Jmenuje se to poeticky „karavana 2“. Dozvíte se zde konečně, co nebo kdo vyzabíjel půlku elfí družiny. Jestli bude průměrné hodnocení přes 3.00 (což je u mne docela úspěch…), tak se dočkáte i třetího pokračování. Poslední věta vám už něco napovídá…





Jo jinak – mám z češtiny za tři a svá dobrodružství si po sobě ze zásady nečtu, takže si nemohu opravit chyby, tak mi tady prosím pořád nepiště, Ježíši kde zůstala gramatika apod. Děkuju za pochopení.



Když se elfové konečně vzpamatovali, začali jednat. Jako zbraně jim zatím museli posloužit orčí šavle a tesáky. Světlo měli také zajištěné, protože na stěnách chodeb visely trpasličí pochodně. Orky zatím neviděly ani neslyšely, ale určitě tady někde budou. Mohli jít buď doprava – zpět do sálu, či doleva. Rozhodli se, že radši zpátky nepoběží a tak si vybrali stranu levou.


Bylo zde poměrně méně křižovatek než v části za dveřmi, kde byl ten temný přízrak. Jenže se tady ani za mák nevyznali. Byli to elfové. Jejich domovem byl les, případně menší město. Málo elfů žilo ve velkých lidských městech. Podzemí neměli vůbec rádi a tak se v něm ani neuměli moc orientovat. Podzemní říše jim připadala jako totální chaos různých chodeb a jeskyní. Neviděli v tom systém.


Zato trpaslík vždy přesně věděl, kde co bude. Mnohdy se vyznal i v podzemí, ve kterém ještě nikdy nebyl. Stejně jako elf našel cestu v jakémkoliv lese.


Najednou Wan uslyšel nějaký rachot. Někdo byl před nimi. Nalepili se trochu více na stěnu, ať je není moc vidět a pomalu šli dopředu. Jedna chodba stále pokračovala rovně, další zahýbala doprava. Wan byl první a stál na rohu.


S tasenou šavlí skočil zpoza rohu, aby zjistil, co se vedle děje. Sklopil zbraň, protože na zemi leželi čtyři mrtvoly orků a jeden trpaslík. Mrtvola trpaslíka se sesouvala na zem.


„Co tam je?“ zeptal se třesoucím hlasem Ag.
„Pojď se podívat.“ Odpověděl Wan. „Nebo se snad bojíš?“
„Já jsem docela šikovný zlodějíček a hlavně vyjednávač.“ Odpověděl Ag. „Mám právo se bát.“ Přesto udělal těch pár krůčků a podíval se, co ho tak vyděsilo. Xan udělal mlčky to samé.

Čaroděj a Ag se teď dívali na tu malou spoušť. Wan mrtvé prohledával.


Jenže to všechno byla jen chytrá orčí léčka. Xan totiž spadl na zem s šípem v zádech a jeden z „mrtvých“ orků, co ležel na zemi, se probudil a zaútočil na Wana svým odporných tesákem. Wan mu ale chytl ruku a protože ork nebyl zrovna nejsilnější, probodl mu hrdlo jeho vlastním tesákem. Ag také spadl na zem, ale žil. Zakopl totiž, když se vyhýbal letícímu šípu. Ten jim jen proletěl před očima, protože letěl z pravé chodby a vletěl do levé. Wan si stoupl za roh a čekal. Naznačil, ať je zloděj zticha. Ten kývl.


Oba dva elfové slyšeli tvrdé kroky běžícího orka. Za chvíli už byl vidět jeho stín. Jakmile zahnul do chodby, kde byli elfové, Wan sekl. Nepřítel měl v ruce luk, takže šavli nic nebránilo pochutnat si na orčích střevech.


„Fuj…“ otočil se zloděj.
„Bylo by ti milejší, kdybys takhle vypadal ty?“ zeptal se Wan viditelně nespokojeného Aga.
„Radši se podívej, co je s Xanem. Asi to nepřežil, že?“
„Ne.“ Řekl elf, když si čaroděje prohlédl. Rána byla silná a zasáhla i srdce.
„Pojďme odsud pryč, prosím.“
„To není špatný nápad.“ Odpověděl dobrodruh. „Jenže kudy?“
„Prostě půjdeme dále.“ Mávnul rukou dozadu. „Někam nás to přece musí zavést.“
„To je fakt.“ Pousmál se Wan. „Ale hodil by se nějaký luk. Mám je radši než meče či sekery.“
„Vždyť tamten ork ho měl, ne?“
„To jo, ale když jsem ho krájel, tak jsem mu ten luk trochu posekal…“ vysvětlil dobrodruh.
„Aha… no tak radši už pojďme.“ Dali se do pohybu.

Pár minut bezstarostně bloudily v podzemí a nenarazili ani na živáčka. Neviděli ani jednoho trpaslíka a hlavně ani jednoho orka. A vůbec jim to nevadilo…


Pochodně na stěnách chodeb vypadaly docela impozantně, hlavně když byla dlouhá chodba a každých pár metrů jedna visela. Jenže všechny tunely připadaly našim hrdinům stejné. Jejich jedinou šancí, jak se odsud dostat živí, bylo najít trpaslíky. Je totiž nepravděpodobné, že by teď našli cestu ven.


Jejich přání ovšem zatím nebylo vyslyšeno. Šli jednou z dlouhých chodeb. Napočítali několik desítek pochodní, než zahlédli konec chodby. Jenže najednou se jich opět zmocnila úzkost. Pochodně na konci tunelu totiž začaly pomalu zhasínat. Pěkně jedna po druhé. Tma se pomalu blížila. Elfové nato hleděli a zprvu nechápali, pak se ale Ag zeptal:


„Není to,“ polkl „to co si myslím, že ne?“
„Mám takový pocit, že ho dveře nezastavily.“ Vyslovil myšlenku. „Pryč!“ křikl.

Čelem vzad a už utíkali co jim síly stačily. Ag se ještě sem tam otočil. Stín, tma, temnota či jak to pojmenovat je stále pronásledovala. Za jejich zády už svítilo jen málo světel.


„Kam teď?!“ zeptal se Ag, když se ocitli před rozcestím. Wan do něj v běhu vrazil, až málem oba spadli.
„Prostě pryč.“ A vběhl do nějaké chodby.

Ag se rychle sebral a pádil za Wanem. Stále měl nutkání otáčet se. Světlo sláblo a tma sílila. Pařáty temnoty se jich už skoro dotýkaly. Ještě chvíli a duše dvou elfů pohltí to největší zlo. Již nikdy nenajdou klidu. Stačí už jen chvíle, chvilička…


Chodby v této části byly velmi rozvětvené. Všude samé křižovatky a rozcestí. Co pár kroků se musel Wan rozhodovat, který směr zvolí. Jeho nohy už slábly. Ag už byl o několik málo metrů pozadu.


„Co teď?“ zeptal se sám sebe.

Nevěděl, jak má s tou příšerou pekelnou bojovat. Zastavil se, aby počkal na Aga a pomohl mu. Vběhl do další zatáčky a najednou do něčeho vrazil.


„Jsme v pasti - zeď.“ Řekl Ag a zhroutil se.

Pak už o sobě nevěděl. Zdálo se mu, že slyší smích. To se mu asi v nebi smějí, jak hloupě musel zemřít. Konečně vím, jak se cítí ten, kdo je mrtvý. Lepší by bylo říci, co necítí. Ag totiž nevnímal vůbec nic. Jen ten smích. Pak ho ale najednou začalo něco píchat. Dokonce věděl, že v zádech. Nechápal, co se to děje. Před chvílí viděl jen tmu, ale teď vidí pravý opak – světlo. Velký oheň, který se pomalu zmenšoval. Ag na něj zaostřil. Vždyť to je pochodeň! Uvědomil si. Rozhlédl se kolem sebe. Byl v malé jeskyňce a uprostřed ní sedělo pár trpaslíků a mezi nimi i jeho elfí přítel Wan.


„Co, co se to děje?“ nechápal. „A kde to jsme?“ rukou si instinktivně sáhl pod záda, protože ležel na kameni. Vyhodil ho.
„Jsme u našich přátel trpaslíků a čekáme, až se vzbudíš, abychom mohli odejít.“ S úsměvem odpověděl Wan.
„Ale jak je to možné?“ Ag byl stále mimo. „Vždyť jsme přece narazili na zeď a ta příšera byla za námi!“
„Nevíš co mluvíš.“ Wan se přestal smát a zpřísněl. „Jaká příšera? Bylo to jen pár orků. A nenarazili jsme na zeď, ale srazili jsme se s trpaslíky, kteří tady procházeli. Když to orkové zjistili, patrně utekli.“
„Jací orkové? Co to motáš?“ Ag vstal a prolnul si oči a protáhl se. „Vždyť nás honila ta příšera, co vylezla ze dveří!“ v tu chvíli jeden z trpaslíků zpozorněl a zapojil se do rozhovoru.
„Jaká příšera a jaké dveře?“
Po chvíli ticha se k němu Wan otočil a pověděl: „Asi bychom vám měli něco říci, když už to Ag načal.“
„Povídejte,“ pobídl je trpaslík.
„Když vás přepadli orkové, utekli jsme. Zabili jsme pár orků, ale pak jsme museli utíkat a zastavili jsme se až u nějakých dveří. Nešly normálně otevřít, takže náš čaroděj musel použít kouzlo. Vlezli jsme dovnitř a doufali, že to tam prostě nějak přečkáme nebo že najdeme východ z podzemí. Jenže jsme tam našli jen smrt.
Někdo nebo něco nás začalo zabíjet. Vyvraždilo nás to skoro všechny. My dva ale přežili. Ještě jeden kouzelník. No a pak nás zase přepadlo pár orků a zabili nám čaroděje Xana. Museli jsme ale jít a když jsme tady bloudili, opět jsme narazili na tu příšeru. Pochodně proti nám se začaly zhasínat a začal nás opět obklopovat strach. Strach o život. Utíkali jsme a zastavili jste nás až vy. To je asi tak všechno.“
„Takže to není pověra. Opravdu existuje.“ Reagoval trpaslík.
„Vy víte co to je?“ vydechl Ag. „Řekněte nám to. náš velitel nám to nechtěl říct, protože prý bude lepší, když to nevíme.“
„A s tím souhlasím i já.“ Odpověděl trpaslík. „Ale aby vám to nebylo líto, představím se vám já. Ještě jsem tak neučinil. Budeme asi potřebovat vaši pomoc, tak by byla slušnost, abyste vy znali mé a já vaše jméno. Já jsem Seliak. Smím tedy znát vaše jména?“
„Ale jistě.“ Řekl zdvořile elf. „Mé jméno je Wan a tohle je můj přítel…“
„Umím se představit sám.“ Skočil mu do řeči Ag. „Jsem Ag. Proč nám to nechcete říci? Jak vám máme pomoct proti něčemu, co neznáme?“
„Je to i tak trochu trpasličí tajemství. Otřesné a děsivé tajemství, která zná snad každý trpaslík, když ho tím strašili, když by ještě malý.“ Vysvětlil Seliak.
„Ale náš vůdce to taky věděl.“
„Buď to byl velký přítel trpaslíků nebo četl některou z našich knih.“ Pokrčil rameny trpaslík. „Jinak si to vysvětlit neumím.“
„Takže jak vám můžeme pomoct?“ nabídl se Wan. „Viditelně jsme tu příšeru vyprovokovali my, tak by se slušelo jí zase zavřít za ty pevné dveře.“
„Jak se vlastně ta zrůda přes ty dveře dostala?“ napadlo náhle Aga.
„Dokáže spoustu věcí, jestliže je pravda jen polovina věcí, co se o tom píše.“ Odpověděl Seliak. „Jestli nám chcete pomoci, zahoďte své zbraně. Jsou vám k ničemu, tyhle zbraně ho ani nepošimrají.“
„A co orkové?“ nechtěl se jen tak vzdát svých zbraní Wan. „Co když nás přepadnou?“
„Moc jich tady už není. Jen malé zbytečky, o které se když tak postaráme my.“ Ujistil je trpaslík.
„Dobrá tedy. A vaše zbraně mu ublíží?“ zeptal se trochu jízlivě Ag.
„Ano, některé naše zbraně ano.“ Odpověděl Seliak. „Museli byste mít stříbrné zbraně, abyste ho zranili.“
„Stříbrné?“ zeptal se Wan. „Chcete snad říct, že jsme potkali nemrtvého?!“ zděsil se.
„Ještě něco horšího.“ Řekl tajemně a smutně. Pak se ale trpaslíkův hlas opět vzmužil. „Musíme jednat rychle, než přepadne naše království. Dva z nás musí jít varovat krále. Zbytek půjde se mnou a pokusíme se ho dostat.“
„Vy u sebe normálně nosíte stříbrné sekery?“ nechápal Wan.
„Sekery ne, ale většina má stříbrné dýky nebo krátké meče. V podzemí žije spousta příšer a ne na všechny platí naše sekery. Nemáme sice žádné těžké stříbrné zbraně, ale čeho je ještě větší nedostatek je čas. Musíme jednat rychle. Kdo nemá stříbrnou zbraň?“ křikl na ostatní. Zvedli se tři trpaslíci.
„Dobrá, poběžíte tedy tři. A zbylí tři půjdou se mnou a tady elfy a dostaneme ho. Rychle!“ zavelel. Trpaslíci tedy odběhli pryč. Ostatní se postavili a čekali na Seliakův rozkaz.
„Tak co podnikneme?“ zeptal se jeden z trpaslíků. Jmenoval se Gorn.
„Sekery můžete hodit na záda, ty potřebovat nebudeme. Musíme ho zabít noži.“ Trpaslíci se netvářili zrovna nadšeně. Přesto ale uposlechli a tasili nože a krátké meče.
„A co my?“ ptal se Wan. „My nemáme žádné zbraně.“ Šavle totiž nakonec zahodili. Také teď měli jen dýky, ale bohužel železné.
„Náš úkol je rozdělen na dvě části. Najít a zabít.“ Rozložil úvahu Seliak. „Vy nám pomůžete s tou první částí.“
„Jak chcete…“ řekl Wan. „Doufám ale, že když my nezklameme vás s první částí, nezklamete vy nás s tou druhou.“
„Trpaslíci ještě nikdy nikoho nezklamali. Musíš nám věřit. možná, že neumíme stopovat jako vy elfové, ale když už něco najdeme, neunikne to našim sekerám.“
„Jenže teď nemáte sekery…“ podotkl Ag.

Trpaslík neodpověděl. Místo toho se zvedl a šel chodbou, kterou před chvílí přiběhla dvojice elfů. Ostatní ho následovali.


„Jak ho najdeme?“ zeptal se po chvíli.
„Je nás hodně.“ Odpověděl Wan. „Když jsme byli za dveřmi, nezaútočil, dokud se někdo neocitl sám. Bojí se nás. Musíme se rozdělit. Je nás šest. Dva elfové a čtyři trpaslíci. Takže nejlepší by bylo na dva trpaslíky a jednoho elfa.“ Seliak se zamračil. Nelíbilo se mu, že se musí rozdělit.
„Jiný způsob není?“
„Jiný způsob neznám.“ Odpověděl Wan.
Po chvíli ticha se nakonec Seliak rozhodl. „Dobře. Já půjde s Agem a Dilkem. Druhá skupina budeš ty, Gorn a jeho bratr Horn. Budeme se ale držet blízko u sebe. Když ho někdo najde, zavolá druhou skupinu. Je to dost silný nepřítel na to, aby zabil nás všechny.“
„Co to musí být za potvoru, když se toho bojí i trpaslíci?“ pomyslil si Wan, ale nahlas to radši nic nevyslovil.

Že mají trpaslíci sekery na zádech neznamená, že by po vyslovení myšlenky nemohl mít jednu zaraženou v hlavě.


Wan tedy odešel se dvěma trpaslíky. Oba byli mlčenlivý, ostatně jako všichni zdejší trpaslíci. Šli chodbou, kterou před chvílí elfové přiběhli. Pochodně vesele svítily a tma se krčila někde v koutě. Přesto nezůstávalo Wanovo srdce v klidu a bušilo tak silně, že to museli slyšet i ti trpaslíci.


Ti šli jako kdyby ani žádné srdce neměli. Dívali se dopředu, v rukách nože. Buď neměli žádný strach nebo to na sobě nedávali najevo. Trpaslíci byli tvrdí a jen tak něčeho se nezalekli. Jediné, čeho se skutečně báli, byli kouzelníci a různí čarodějové. Co zmůže sekera proti kouzlům? Ag měl o trochu větší štěstí, protože šel s velitelem. Seliak byl moudrý a zároveň silný. Šli jinou chodbou, která byla blízko té, kterou šel Wan. Zde byly tunely různě větvené a bylo zde nespočet rozcestí, ale trpaslíci se zde vyznali. Ag by se tady ztratil za pár minut.


Wan teď upřel zrak dopředu, protože se mu zdálo, že ho zahlédl. Zastavil trpaslíky a sám popošel kousek dopředu. Elfové měli dobrý zrak a teď toho možná Wan litoval. Opravdu tam totiž byl. Našel ho. Před chvílí před ním utíkal co mu síly stačily a teď ho jde lovit.


Gorn zahvízdal nějakou signální melodii a pak se dva odvážní trpaslíci vydali dopředu. Wan stál. Nehýbal se. Tohle už přece dneska viděl. Takhle nějak přece skončil Tork. Vydal se na pomoc Haraldovi a zemřel. Stín se blížil. Pochodně zhasínaly. Rychleji než před tím. Trpaslíci se zastavili, protože byli zaskočeni jeho rychlostí. Připravili se na boj. Stříbrné nože v rukách.



„Ticho!“ řekl Dilk. „To je Gorn, našli ho.“
„Zpátky, rychle!“ zavelel Seliak.

Trpaslíci se okamžitě otočili a odběhli. Ag za nimi. Běželi spletitými chodbami k druhé skupině. Chodba sice byla celkem blízko, ale přece jenom za tu dobu už něco málo ušli a tak byli od té chodby dál než na začátku. Když byli asi tak v půlce cesty, ozval se křik. Ag si zacpal uši rukama a začal něco zmateně volat, že už to nechce slyšet, ať už je ta potvora mrtvá.


Trpaslíci ale běželi dále. Museli pomoci svým druhům. Doleva, doprava, rovně, doleva, rovně, doprava, doprava, rovně, doleva a najednou rána. Opět se s něčím srazili…


Zase to byl Wan. „Horn je mrtvý, leží na zemi a Gorn se to snaží zabít. Nemáme proti tomu šanci, musíme utéct.“
„Nikdy.“ Odpověděl Seliak a vběhl do oné dlouhé chodby.

Vše bylo jak mu elf vylíčil. Horn ležel na zemi a Gorn s jedním nožem v ruce bránil bratrovo tělo. Další nůž ležel těsně u toho netvora. Seliak si zařval a vrhl se na něj.


Wan teď pomohl Agovi a vrátili se zpět k místu boje. Ag si konečně mohl prohlédnout, proti čemu to vlastně bojují. Byl to člověk, respektive tak vypadal, ale měl mrtvolně bílý obličej. S jeho hlavou kontrastovalo jeho oblečení, protože to bylo celé černé. Jeho oči byly zase temně rudé. Ale hlavně měl špičáky. Velké špičáky, které se vždy zarazí do krku oběti a vysají z ní nejprve život a pak také krev. Ano, byl to upír. Snad nejhorší služebník temné moci. Elfové měli za to, že už se jim podařilo všechny upíry vyhladit, ale viditelně se jim to nepodařilo.


Nyní tedy byli v boji tři trpaslíci. Elfové jen pozorovali, jak to všechno skončí. Trpaslíci teď stáli v řadě a čekali, co upír udělá. Ten také stál a hrozivě si je prohlížel a měřil. Přecejenom se neodvážil jen tak zaútočit, protože stříbra se bál jako ničeho jiného. No, snad jen svěcené vody se štítil víc.


Trpaslíci také cítili bázeň. Odvážní trpaslíci se třásli strachem o svůj život! To se jen tak nevidí. Ale není se čemu divit. Vzápětí se trpaslíci přesvědčili, že se netřásli zbytečně.


Upír totiž kolem sebe opět vyvolal tmu. Ta se rychle rozšířila o pár metrů kolem něj. V tu chvíli, kdy byli trpaslíci oslepeni tmou, zaútočil. podzemní lid sice vidí poměrně dobře ve tmě, ale tohle byla daleko horší tma. Neviděli skoro nic.


Instinktivně se snažili bránit se, případně i zaútočit, ale upír byl rychlejší. Zranil Dilka a zaútočil na Seliaka. Ten se ale přecejen ubránil. Škrábl ho totiž svým nožem do ruky. Upír zařval, zasýpal a zasyčel. Pak odskočil. Podíval se na dvojici živých, nezraněných trpaslíků. Dilk ležel na zemi a pomalu umíral. Horn již byl mrtvý. Seliak a Gorn se tyčili nad nimi. Udatní a odvážní, rozhodnutí pomstít své druhy a zabít nepřítele.


Upír se pomalu stahoval. Rána ho pálila, ač to byl jen škrábanec. Jenže Seliak se nechtěl jen tak vzdát. Skočil po něm jako lev. Upír to opravdu nečekal, takže se nestihl nijak bránit a Seliak ho povalil na zem. Než do něj ale trpaslík stačil zabodnout svou zbraň, upír ho odhodil jako malé dítě. Seliak se nejprve rozplácl o stěnu chodby a pak spadl na zem. Upír už se na něj sápal, když zasáhl do boje Gorn.


Bleskurychle totiž vrhl svůj nůž proti upírovi. Ten se zajímal o velitele, takže ho nůž zasáhl do boku. Upír teď zavyl ještě strašněji než předtím. V mžiku se proměnil v netopýra a odletěl pryč.


Elfové rychle přišli trpaslíkům na pomoc. „Jste v pořádku?“ ptal se hned Ag.
„Jistě.“ Odvětil Seliak a vstal ze země. „Musíme za ním.“
„Teď se hlavně musíte postarat o Dilka.“ Pravil Wan. „Ještě žije.“ Seliak se za ním šel podívat. Ještě dýchal, bylo to vidět, ale ve tváři už měl mrtvolný výraz.
„Už mu asi nijak nepomůžeme.“ Řekl velitel. „Leda do hrobu.“ Vstal, otočil se a podíval na konec chodby. Netopýr už vidět nebyl. Odletěl pryč.
„Počkáme na posily nebo jdeme za ním hned?“ ptal se Ag.
„Dostaneme ho. Jdeme za ním.“ Rozhodl Seliak. Gorn vzal všechny stříbrné zbraně, které tady ležely a odešel za ním.
„Nemůžeme tady počkat?“ zeptal se Ag. „Nechci být zase svědkem toho, až vás všechny zabije. Je vás polovina než když jste se s ním setkali poprvé.“ Seliak se zastavil.
„Gorne, dej jim ty nože, cos vzal Hornovi a Dilkovi.“ Gorn tak učinil. „A jsme zase čtyři.“ Řekl a šel dál. Gorn ho beze slova následoval.
„Skvělé. Prostě skvělé.“ Ohodnotil situaci Ag. „Já už nemůžu takhle dál, Wane. Chci odsud zmizet. Dostat se z tohoto prokletého podzemí. Chci žít, chci zase vidět slunce, chci si užívat života. A rozhodně se nechci nechat zabít upírem!“
„To nikdo, Agu, to nikdo.“ Položil mu ruku na rameno. „Ale musíme jít s nimi. Třeba nás to zabije, ale třeba my zabijeme jeho.“

Wan šel pomalu za trpaslíky. Ag zde ještě chvíli stál. Pak mu ale došlo, že upír útočí hlavně na osamocené cíle, takže radši Wana doběhl. Šli všichni vedle sebe a hledali nepřítele. Jenže neměli to štěstí, nebo spíš tu smůlu, najít ho. Upír byl zraněný, takže se teď určitě někde léčil. Jenže Wan měl stále pocit, jako by ho cítil blízko sebe. Otáčel se, ale neviděl ho, ani neslyšel. Přesto byl někde tady, cítil to. Asi si s nimi jen hraje na schovávanou.


„Neléčí se.“ Vyslovil nakonec svou myšlenku Wan.
„Cože?“ nechápal Seliak. Zastával totiž myšlenku, že je někde schovaný, protože ho ta rána pěkně pálí.
„Chce se pomstít. Hraje si s námi.“ Upřesnil elf. „Je někde tady a vyčkává na vhodný okamžik, aby nás mohl zabít. Není to žádné malé dítě, který si fouká na ruku, aby ho nebolela.“ Nato opět uslyšeli ten zvláštní zvuk větru.
„To nebyl vítr, to byla křídla, jak letěl netopýr!“ uvědomil si Ag.
„Asi máš pravdu.“ Souhlasil Wan. „Kryjte se.“ Řekl tiše.

Jak dva trpaslíci, tak oba elfové se připravili na další souboj. všichni doufali, že už bude poslední, ať už by dopadl jakkoliv. Wan měl nakonec pravdu. Po chvíli se tady objevil jejich nepřítel. Vypadal stejně hrozivě jako při prvním setkání. Neměl kolem sebe žádnou tmu. Přišel jen tak. Postavil se a čekal.


Nyní zaútočil jako první Seliak. Rozběhl se a skočil po něm. Jenže upír udělal nevídanou věc. Rozdělil své tělo na dvě. Jedno odskočilo nalevo a druhé napravo. Seliak to opravdu nečekal, ještě ke všemu zakopl a spadl na zem. Upír se teď vrhl na Gorna a elfy. Trpaslík se sice oháněl jak mu síly stačily, ale upír byl už tentokrát připraven na to, že jeho oběti budou mít stříbrné zbraně a tak byl opatrnější. Odhodil Gorna stranou a zaútočil na elfy. Jako první byl po ruce Ag.


Elf se sice bránil, ale marně. Upír mu chytil ruku, ve které držel nůž. V tu chvíli na něj zaútočil Wan. Jenže upír se vyhnul jeho útoku, jeho druhá ruka se proměnila v čepel a projela Wanem jako máslem. Pak se s chutí zakousl do Agova krku. Ten začal strašně křičet.


Jenže upír se přecejen přepočítal a podcenil trpaslíky. Gorn byl sice omráčený, ale Seliak ještě žil a byl při vědomí. Když vstal, viděl, jak upír pije Agovi krev, upír byl k němu otočený zády. Co nejrychleji a zároveň nejtišeji se k němu přikradl a zabodl mu nůž do zad. Upír zařval. Ohnal se a odhodil Seliaka na zem. Jenže stále měl v zádech nůž. Předtím si prostě zbraň vytáhl z těla, ale teď si tam nemohl dosáhnout. Rána ho pálila čím dál tím více.


Nakonec se upír svalil na zem. Byl konečně mrtvý. Tak tedy Seliak, velitel jedné malé skupinky trpaslíků, zabil nejobávanějšího tvora podzemní říše!


Ag ležel nehybně na zemi. Stejně tak i Wan, který ještě ke všemu krvácel. Rána to ale nebyla smrtelně vážná, protože se upír netrefil tam, kam chtěl. Byl zraněn na boku, ale docela hodně to krvácelo. Seliak se nejprve staral o Gorna. Toho za chvíli probudil.


Netrvalo dlouho a ze mdlob vstal i Ag a nakonec Wan. Agovi už vlastně nic nebylo. Měl dvě dírky v krku, jako památku na upíra a to bylo všechno. Cítil se akorát trochu slabý. Wanovi za jeho vlastní asistence obvázali ránu a chtěli ho dopravit k nim, aby se na to jejich léčitel ještě podíval. Wan ale odmítl, že prý to není vážné a že on se v léčení vyzná. Ať jim radši ukáží cestu ven.


Trpaslíci tak tedy učinili. Za pár hodin se dostali k bráně, kterou sem přišli.


„Nechcete zde ještě chvíli počkat? Máte přece právo odvést si vaše zboží a zlato.“ Lákal je ještě Seliak.
„Ne, díky.“ Odmítl Ag. „Čím dále budeme od této jámy lvové, tím lépe…“ to ještě ale nevěděl, co je čeká venku…

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Teď když jsem přečetl tu 3 tak si říkám že tahle je nejlepší takže nelituju těch 5 ale i tak si myslim že jsi po takovymhle bezva příspěvjku mohl napsat něco lepšího.

farewell by Gabriel_reaper



 Uživatel úrovně 1

Moc hezké. dávám 4*,jinak souhlasím s tím co napsal Gabriel_reaper.
A ten první odstavec jsi si tak mohl odpustit. Kdo má hlavu v oblacích padá poté z vysóka .-)
s pozdravem Zwejk


 Uživatel úrovně 5

"Pár minut bezstarostně bloudily v podzemí..."
to se mi moc nezdá, bloudili budiž ale bezstarostně to si prostě neumim představit u elfů kteří nesnášej podzemí a přišli o 80% skupiny... jinak úžasný!!


 Uživatel úrovně 0

Až na ten podrážděný a uraženě vyznívající úvodník, je tohle dobrodružství dobré.

A ani jsem tam nenašla žádné chyby.:-)

Už se těším na další pokračování.