Články&Eseje

Vina, posledni smrti smazana Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Stovky smrtí za mnou,
Přede mnou je poslední,
Jen to říct jemu,
Protože on!
Je transcendentní...

Vyrvala to ze mě,
Stejně jako včera střeva,
Nebylo to dokonalé,
Hrabat v míše-není třeba,
Nejsem kompletní.

Jen kousek kůže mé,
A nápis kapkou krve,
Portál jsem měl před sebou,
Ty však jsi to neřekl,
Morte, lháři...

Paní odpusť mi mé hříchy,
Jsem vinen ale i odsouzen...

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Dobrý den

Já sice musím bohužel s níže zmíněným souhlasit, ale zase autor ač začínající vytvořil dvě věci v době kdy ostatní nula. To nezohledňuji v hodnocení ale i tak za to chválím. My všichni staří Nicky zde na servru bychom si měli uvědomit, že co se neomladí - vyhyne.

Napsal VEDRO


 Uživatel úrovně 0

Dobrý den,

tak P:T je pro mne docela srdcovka, dohrál jsem to dvakrát :-) a rád si tady přečtu cokoli, co se toho týká ... tedy jako téma je samozřejmě z mého pohledu fajn, ale nezbývá než souhlasit se Sccionem a výrokem, že "dílo by nebylo moc dobré, kdyby se jednalo o poezii". Je to tak rozhozené, že mi to spíš připadá jak trochu nesrovnalý zápis v deníku Bezejmenného :-)

S pozdravem,
Martel z Kantonu


 Uživatel úrovně 8

Budiž tedy, někdo by to jistě nazvat básničkou či dokonce poezií mohl. Vzhledem k tomu, že autor používá slovo "věc", zůstanu i já u tohoto termínu a ještě dodám, že se vlastně jedná tak nějak o "nic"

Podobná vyjádření se mému kategorickému myšlení ani trochu nezamlouvají. Mám to tedy posuzovat jako poezii? Ne, tak naivní nejsem, abych tak činil a následně spadl do promyšlené hry, ve které se budu zbytečně motat v jeho osidlech jím zavedené argumentace. Nuže, z celého díla jsou pro mě podstatné ona kouzelná slůvka "planescape torment." Tím se totiž klasifikuje ke schválení.

Dílo by to nebylo moc dobré...

... kdyby se jednalo o poezii.

Jedná se o "věc" velice rozbitou. Rozbitý rytmus, rozbitá velká a malá písmena, vlastně i věty. Osobně si však nedovolím víc než jednu jedinou připomínku: v textu se nachází až přílišné nadužívání spojky "to".

A, popravdě, nenapadlo mě jak lépe uctít autorovu hru se mnou, než nechat o hodnocení rozhodnout hodem kostky.