Alchymista

Pároví démoni zaklínaní do zbraní Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Do každé ze zbraní dané kombinace je zaklet jeden démon z povolaného démonického páru. Pokud by někdo chtěl používat jen jednu zbraň z kombinace, přítomnost démona se v ní nijak neprojeví - pouze alchymista v ní bude moci vidět polovinu magenergie, kolik obsahuje párový démon jako celek (tzn.: magenergie potřebná ke kontaktu se sférou původu snížená o jedna to celé děleno dvěma a zaokrouhleno dolů). Pokud by však někdo uchopil obě zbraně z dané kombinace, démoni využijí tělo uživatele ke vzájemnému propojení a rázem se jejich působení projeví a to na celé kombinaci.

Př.: Vezměme si krátký meč a dýku a zaklejme do nich párového bojového démona +5/+0/×0/+3 (z 11. sféry). Když někdo bude bojovat pouze krátkým mečem, bude to pořád věcička s parametry 4/-1/-1 a stejně tak samotná dýka bude mít parametry 2/0/-2. Pokud ale někdo vezme obě dvě tyto zbraně najednou, rázem se z toho stane kombinace s parametry 10/0/+6.

Nemusí se jednat pouze o útočné/obranné démony, ale třeba i o démona chodcova meče apod.

Do každé kombinace je zakletý specifický pár démonů, tudíž není možné mít jednu zbraň z jednoho páru a druhou zbraň z páru jiného, i kdyby se nakrásně jednalo o naprosto stejnou zbraň s naprosto stejným démonem.

Pokud by někdo chtěl stvořit kombinací zbraní s párovým démonem jako artefakt, je třeba u obou určit srdce artefaktu. Theurga samotného ale tato tvorba zatíží stejně jako tvorba jediného artefaktu.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ten příklad je trošku chybný ne? jak tam může mít jak útočného, tak obranného démona zakletého naráz?


 Uživatel úrovně 0

Folcliwe: Ano, také nepoužívám skoro všechna díla, na která tady narazím. Ale je rozdíl mezi nepoužitelností spůsobenou stylem hry či světa a nepoužitelností spůsobenou přílyšným vázáním na styl/svět nebo celkovou "špatností-chybovostí" díla nebo protože existuje jiné a lepší řešení, které je obecně dostupné (je zde, v pravidlech, u altaru, dá se vymyslet z fleku).
Dle mého ne, ale to už jsme si řekly.
RE P.P.S.: Možná to bude spíše tím, že mé kritiky jsou všude, odsáhlé a provokující.
RE P.P.P.S.: Hluboce se omlouvám za skomolení tvého jména (nicku), to je věc kterou osobně senáším.
Případné více poštou.


 Uživatel úrovně 5

Fafrin Vok atd.:
Technická - Dovolím si ještě zareagovat. 90% děl zde na serveru nikdy nepoužiju, protože jsou zaměřené na trochu jiné hráče nebo mi dané řešení, které autor napsal nevyhovuje mému světu a mým homerules. To ještě neznamená, že bych těm dílům za to měl strhávat hvězdičku.

Dle mého toto dílko může mnoha lidem pomoci řešit problém s útočnými démony v kombinaci zbraní více než Altarovská odpověď - tj. dílo je použitelné pro někoho, čili dá se použít.

P.S.: Magická zbraň má zranitelnost C (popř C+ pokud je zaměřena proti magických tvorům), nikoli D.
P.P.S.: Mám dojem, že poslední dobou nejčastěji reaguji na tvé kritiky. Začínám mít takový nepříjemný pocit, jako bych si na tebe zasedl :-)
P.P.P.S.: Sice jsi reagoval na uživatele Folclive, ale dovolil jsem si reagovat místo něj (protože jsem si všiml, že v diskuzi se žádný Folclive nevyjádřil :-)


 Uživatel úrovně 8

Za mezeru nemůžeš ty, ale systém, který příliš dlouhé svazky textu rozděluje mezerou (kvůli zalamování řádků, nebo tak něco).


 Uživatel úrovně 0

Folclive: za mezeru navíc se omlouvám, nevím, jak se při kopírování mohlo něco takovéko stát. Zde je správná adresa:
http://www.altar.cz/cgi/doc/drd/faq/souboj/vyzbr oj/kombinace/demon
(Nejsou to všechny servery. Je to první server, kam je třeba se dívat, když mám nějaký dotaz na fungování pravidel v případech, na které už pravděpodobně někdo narazil. Považoval jsem to za více než vhodný dodatek ke zdejší diskuzi, neboť se to tématu přímo dotýká.) Zajímalo by mě, co považuješ za jádro problému. Já měl za to, že se jedná o výpočet parametrů kombinací zbraní s démonem.

Jádrem mého diskuzního příspěvku bylo: K čemu mi toto rozšíření pravidel je. MOJE odpověď zní: k ničemu. Tudíž dílo přišlo o 2(použitelnost-aspoň pro mě je to na nic, celkový dojem) z možných 5ti *. Nad ostatnímy jsem zatím nepřemíšlel. Asi budu muse kvůli folcliwovi zase jít vychladnout, abych byl objektivní.
Nápad... hm? Ne, asi ne, snad půlka. Zpracování - kvalitní dostatečné, všeříkající. I když: zajímalo by mě, jestli zbraň s takovýmto démonem, je-li používána samostatně má zranitelnost "Magická zbraň" (D myslím) či nikoliv. Je to stále magický předmět, že. A pravidlovost je v pořádku, protože zde se dalo těžko něco pokazit. Takže tak.


 Uživatel úrovně 5

Fafrin Vok atd.:
V základních pravidlech není řešeno, jak postupovat, když jedna zbraň je kouzelná a druhá není. Jakožto redaktor se dívám jen na základní pravidla, popřípadě zda dílo není obšlehnuté. Není v mých silách projít všechny servery a zjišťovat, jak daný problém kdo kde vyřešil. Osobně tu Altarovskou odpoveď na stránce, na kterou jsi CHYBNĚ napsal odkaz považuji za nesmysl na 1 hvězdičku - neřeší jádro problému. V tomto díe jedno neúplné řešení je popsáno, proto toto dílo bylo schváleno - je použitené (pro někoho).

Zrádný bosorák: zdůvodnění extrémních hodnocení (resp. tak jak nikdo před tebou nehodnotil nebo hodně mimo průměr), by se měla psát automaticky bez vyzvání do pošty.


 Uživatel úrovně 0

Nejdříve něco roky starého...
http://www.altar.cz/cgi/doc/drd/faq/souboj/vyzbr oj/kombinace/demon

Takže první, ned čím je třeba se zamyslet je, k čemu mi tento příspěvek, tedy možnost tvorby párových bojových démonů vlatně je. Tedy, výjmu-li lepší pravidlový podklad pro takové artefakty.


 Uživatel úrovně 0

pokud chceš zdůvodnění mého hodnocení ozvi se do pošty


 Uživatel úrovně 0

To Unknown: To ano, ale to je výhoda pro hráče...pro CP a postavy je jinak vše horší-tedy nelogické...
Je to něco, jako kdybychom namísto existence sfér v drd řekli, že se theurg napojí na veliký server odkud podle svých hackerských schopností získává informace, protože si to umíme lépe představit.:-)


 Uživatel úrovně 8

Jedním z projevů přítomnosti normálního démona ve zbrani je i způsobování zranění typu C. Tudíž věta "Přítomnost démona se nijak neprojeví" říká kromě jiného i to, že jedna zbraň z kombinace bude způsobovat pouze zranění typu B - jakoby v ní démon nebyl (nebo jakoby byl uspaný).

Nicméně uznávám, že ne každý si může uvědomit všechny souvislosti z tohoto jednoduchého zápisu - mohl jsem to zapsat přehledněji.

Kibe: Tento způsob má výhodu: Není nutné přepočítávat parametry kombinací.

Jak jistě víte, parametry kombinací se jen málokdy získají prostým sečtením parametrů dílčích jednoruček. A nemělo by tomu tak být i v případě, že kombinujeme zbraně s útočnými/obrannými démony. Párový démon operuje přímo s parametry kombinace, tudíž jakékoliv přepočítávání odpadá a lze ho aplikovat úplně stejně, jako normálního démona.