Alchymista

Koncept rubriky Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Koncept:

Schvalovat budu pouze příspěvky, tematicky spadající do dané rubriky:
* Alchymista - doplňky pravidel, doplňky či nové herní mechanizmy, mající vztah k alchymistovi a alchymii, obecné shrnutí skupin (například souhrn alch. surovin - vohdné pro rychlou orientaci PJ při hře), vše, co se týká alchymie, ale nespadá do dalších kategorií
* Alchymistické předměty (de facto se jedná o výrobky, které dokáže vyrobit POUZE alchymista za použití SUROVIN, případně za kombinace tzv. "základů"). Zde by měly být též uvedeny veškeré kouzelné předměty (i zbraně a zbroje), stejně tak artefakty, u kterých je byť mizivá šance, že je vyrobil či může vyrobit alchymista. Použití zde vkládaných příspěvků-předmětů různými povoláními a rasami záleží na jejich druhu a popisu.
* Předměty - sem patří vše, co dokáže vyrobit
A) řemeslník světa, ve kterém tento předmět existuje
B) jakákoli postava, ať s použitím dovedností, nebo bez nich
C) dále sem spadají veškeré předměty, které ve světě existují tak jak jsou a jejich původ je naprosto neznámý (PJ nemá žádné informace a sféry také ne)

Pro schválení příspěvku požaduji:

* to co je v pravidlech – tj. plně vyplněné parametry dle typu příspěvku, vlastnosti atd. Tam, kde mají být čísla (barva,chuť, zápach), budou vyplněny korektní hodnoty. Nesnáším, když je napsáno „viz text“. V ojedinělých případech budu tolerovat, ale raději bych v tabulce měl vyplněny alespoň základní či minimální hodnoty.

* spisovnou češtinu včetně gramatiky a diakritiky. Na milost beru slovenštinu, neboť je to jazyk velice podobný. V tomto případě nečekejte opravy chyb.

* logickou strukturu článku

* předpokládám, že povídka, dokreslující reálie příspěvku (pokud sama není příspěvkem), bude na konci a NEBUDE psána kurzívou! Taktéž citáty a motta. Pro samotný příspěvek jsou nepodstatné a proto by neměly překážet na začátku. Výjimky předpokládám pouze u povídek a esejí.

* strukturu článku požaduji v jednoduchém kódu HTML, tj. žádné tabulky tvořené řadou tabulátorů či jiných oddělovačů. Důvod: nejsem HTML editor, pro převod textu použijte Frontpage apod. (kód je vždy psán v ostrých závorkách)

Konec zalomeného řádku: (br) (ekvivalent wordu shift+enter, spec. znak wordu ^l)

Konec či začátek odstavce: (p) (ekvivalent wordu enter, spec. znak wordu ^p)

Hodnotím navíc (nepovinně):

* doladění detailů

* vyřešení sporných míst a konfliktů s pravidly

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Přečetl jsem si celou diskuzi a musím říci, že mi to připadalo jako souboj titánů. Co se týče díla, k tomu se nebudu vyjadřovat, není proč, všechno již zvládli lidé předemnou. Jen zírám na ty "bitvy" a slovní přestřelky. Myslím. že hodně z těchto sporů by se dalo vyřešit přes poštu a nebo metodou "sejít se a dát si po čumáku" a nikoliv tak, že uděláte z diskuze bitevní pole.
A samozřejmě, nic si neberte osobně.


Athos


 Uživatel úrovně 5

Deeph a další: Toto byla první varianta Koncepce Rubrik Alchymie, Alchymista a Předměty z doby kdy:
1) nebyla jiná možnost, jak u dotčených rubrik něco vyvěsit, než to schválit jako článek.
2) byl jsem redaktorem rubrik Alchymie, Alchymista a Předměty.

Ač byla Koncepce uveřejněna v záhlaví výše zmíněných rubrik, tuto variantu zde nechávám záměrně. Vždy, když si přečtu její diskuzi, má mi co říci.


 Uživatel úrovně 3

Deeph: to bude tím, že to psal Zombie


 Uživatel úrovně 0

Eh? Nemá tohle náhodou být v koncepci rubriky a ne u příspěvků? Nebo to taky šlo dát do aktualit...
Navíc schválení vlastního díla a jeho následné ohodnocení 5* beru jako drzost. Nehledě na to, že v textu je spoustu hloupostí, se kterými nemůžu souhlasit... A většina z nich zde již byla řečena Tuaxem.


 Uživatel úrovně 0

Smeety: Nuž preto, lebo ma to napadlo a pobúrilo ihneď, ako som si to prečítal. A diskusie som si pozrel až neskôr, proste som sa k tomu chcel okamžite vyjadriť - svojím názorom a podľa mňa je niekedy užitočné výhrady niekoľkokrát opakovať, aby si ich dotyčný veľmi dobre zapamätal a už ich nerobil. Tak to cítim, ako som to tam napísal a svoj postoj nemienim zmeniť.


 Uživatel úrovně 5

T-Bone:
Mám len 1 otázku. Proč si nepřečetl diskusi!
M_of_D: viz T-Bone


 Uživatel úrovně 0

tak tady už fakt není c dodat...


 Uživatel úrovně 0

Ja mám len 1 otázku. Preco si si tento príspevok schválil na 5*? Ak si naozaj myslíš, že si macher a tento príspevok sa ti vydaril mal si si ho schváliť na 0*, tak ako to robí väčšina redaktorov, aby ukázali, akí sú dobrí. (Po hodnotení ostatných, ak je príspevok naozaj dobrý, majú priemer okolo 4*). Okrem toho, na takéto príspevky je určená putika alebo fórum.


 Uživatel úrovně 5

4 Smeety: ano, v tom máš pravdu. Udělal jsem si kompilát tabulek a zkusil je zpětně doplnit a u půlky věcí to nešlo :o) Stejně jako život, nezaškatulkuješ .o)
4 Suk: máš pravdu, ani s tou tabulkou životů nepřežije výrobu třetího nebo čtvrtého artefaktu.
4 All: něco k rubrice ? Sice původně měla být pouze k přečtení, ale když už se tu rozjela diskuze ... :o)


 Uživatel úrovně 5

ano v DrD je výjimek potvrzujících pravidlo potřeba opravdu hodně :-)