Alchymista

Magenergické lektvary Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 46

Magenergický lektvar jest dílem skvělého pyrofora Osiny Durského, který jej objevil vlastně náhodou při svých toulkách světem. Magenergický lektvar je velmi silná a vyhledávaná pomůcka čarodějů a mágů. Kouzelníkům totiž po jeho pozření naroste hustota magenergie v mozku a tím se vlastně zvýší počet jejich magů, což je velmi žádoucí a vyhledávané. Jedinou vadou na kráse je zranění, které každý hlt způsobuje, ale komu by vadilo měnit spoustu magů za pár životů. Stejně jako léčivé, tak i magenergické lektvary se dělí podle účinnosti na několik stupňů.

Ve sloupečku je nejdříve nadepsán název lektvaru, potom cena v mazích a surovinách, která je na jeho výrobu potřeba. Dále základ sestávající se ze dvou složek, nutná doba na výrobu, nápadnost v podobě BARVA/CHUŤ/ZÁPACH, počet magů, které přidává a zranění, které po pozření způsobuje.





TABULE MAGENERGICKÝCH LEKTVARŮ


Lektvar Magenergie Suro. Základ Výroba Nápadnost Zranění Magy
Fialového kruhu 10 24 zl červené víno, borůvky 1 sm 30/80/60 1k3 1+1k6
Černého čtverce 20 56 zl bíle víno, celer 3 sm 90/85/70 1k3+2 2+2k6
Červeného čtverce* 28 68 zl červené víno, mrkev 5 sm 90/90/80 1k3+4 3+3k6
Nížiných kapek* 38 90 zl bílé víno, řepa 7 sm -25/95/90 1k3+6 4+4k6
Pyrofora Osiny* 46 112 zl pálenka 9 sm 55/100/100 1k3+8 5+5k6
*Jen pro pyrofora

Naučit se výrobu magenergického lektvaru je poměrně složité, ale v některých státech patří toto učivo do základních osnov, které připadají na 6. úroveň a učí se společně s lektvary léčivými, a to kvůli zacelenosti a kompletnosti učiva. Tam, kde se běžně postup jeho výroby neučí, je možné naučit se to za úplatu od znalého mistra nebo jej lze vyšťárat někde ve spiscích Osiny Durského, které jsou však ztraceny.

Všechny lektvary mají ostrý kořeněný zápach a chuť, který až nutí k slzení a v ústech a krku pálí ještě dlouho po vypytí. Kořeněnost je větší tím víc čim je efekt lektvaru silnější. Lektvar fialového kruhu je zakaleně rudofialový, černého čtverce temný jako noc, červeného kašovitě červený nebo oranžový, nižiných kapek jiskře čirý a pyrofora Osiny tmavě zlatavý a zápach a štiplavost lektvarů překrývá ještě ostrost vlastního alkoholu.
Po požití lektvaru je kouzelník zraněn za tolik životů jako je napsáno u příslušného lektvaru vlivem extrémního pálení v ústech, krku a žaludku. Až potom dostane příslušný počet magů. Počet magů může překročit i maximální možnou hranici, ale přebytečná magenergie se do šest směn vyzáří. Pálení způsobené lektvarem ustane za tolik směn jako lektvar ubral životů.

Magenergie přibude pouze kouzelníkům a jeho oborům a případně i dalším povoláním, které ovládají stejný druh magie. Hraničářům ani knězům či paladinům magenergii nepřidá, protože tam je magie jiného druhu. Pokud magenergický lektvar vypije nepříslušné povolání (tj. to které neovládá kouzelnickou magii) bude na ni mít lektvar stejný efekt jako na kouzelníka jen mu nepřibude magenergie a k ďábelskému pálení se připojí i bolest hlavy.

Sám jsi tedy poznal jak silnou věcí magenergický lektvar je, ale mimo ztracených životů je ještě velice návykový. Závislost způsobená přílišným uživáním je způsobena o tolik dní dříve kolik je stupeň lektvaru (fialový kruh tedy způsobí závislost za šest dní, pyrofora Osiny už za dva dny). Způsobená a dlouhodobá závislost tedy dokáže vlivem způsobeným zranění kouzelníky i usmrtit.

Mimochodem je nad slunce jasnější, že tento lektvar nebude mít hned někdo, je rozhodně mnohokrát vzácnější než lektvary léčivé. Inu životy má každý živý tvor, ale magenergii nikoli...




... 28-) O.S.I.N.A. (-85 ...

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pěkný s nápadem pár věcí bych vytkl, ale už tu byly řečeny...


 Uživatel úrovně 0

Moc pěkné... Sám jsem se na počátku svého hraní o něco takového pokoušel jako PJ, ale bylo to dost špatné.. tohle se dá vcelku rozumně využít a není to nikterak složité, ačkoli velmi účinné...


 Uživatel úrovně 0

Kloudný systém na přidávání mageenergie jinou cestou než zaostřováním vůle, nebo meditací. Je to vyvážené, přiměřené a propracované... 5*


 Uživatel úrovně 0

Ja si myslím že je to skvěle vyvážený dává to magy ale ubírá životy 5*


 Uživatel úrovně 0

Sice nejsem pyrofor ale je to dobrý ale ohodnotit to snad můžu?
A proto dávám za 5.


 Uživatel úrovně 0

Tož dobré to je,ale hodilo by se pár lektvarů na doplnění magenergie kouzelníkovi.Ten to potom Kurva potřebuje!


 Uživatel úrovně 0

Je to velice dobré. Alchymistická magenergie transformována na kouzelnickou. To by se dalo využít.


 Uživatel úrovně 0

Freed: S tím by se dalo dost polemizovat, protože Alch múže vyrábět předměty, které obsahují kouzelnickou magenergii (Sluneční prsten, Ebenová hůlka,...), tak pročby ji nemohl také dodávat?

Morter: Theurg vždycky ostrouhá...


 Uživatel úrovně 0

Snad na to nenarazi nas zly kouzelnik jinak ho snad nikdy nekillnem:-) je to dobry.


 Uživatel úrovně 0

Pyrofor má ÚPLNĚ jinou magenergii než kouzelník, takže celý princip je blbost!!!!!!!!!!!!