Předměty

Úzká dýka Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 1 nebo 3/+3

Kvalita zbroje: -2

Délka: 1

Váha: 8 mn

Popis:

Úzká dýka je speciální a zároveň symbolická zbraň tajného řádu Lovců, který se zabívá lovem Dhürnů. Členové tohoto řádu se s ní cvičí a mají s ní výhody. Nedá se vlastně sehnat jinak než okradením nějakého Lovce, nebo se k Lovcům přidat (z tohoto důvodu také není uvedena cena). Pokud s ní Lovec útočí ze zadu, má bonus v podobě útočnosti +6.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Plž: Hrome, to se ti asi nelíbí celý válečník, protože válečník má vícenásobné útoky, cvik, přesnost, šerm a další dovednosti se zbraněmi, o kterých si jiná povolání mohou nechat jen zdát.


 Uživatel úrovně 8

Hrome, stav mého duševního zdraví byl odhalen! *změní se v letadlo a odletí do teplých krajin*


 Uživatel úrovně 5

Těch 0 hvěždiček je pro UnknowNa.

Elrinth Luwillen: Neber si to osobně, jde o předmět který si jakýkoli PJ vymyslí spatra, to dílko nemá žádnej přínos. Redaktor rubriky se zbláznil když ti to schválil, místo toho aby ti sám jako zkušenej autor a PJ řekl něco o tom čím se vyznačuje použitelné dílko... použitelné i pro někoho jiného než je autor sám.

Chápu že je to užitečné pro tebe jako poznámka když máš ve světě "Řád Lovců", pro nikoho jinýho to užitečný nebude, protože vytvořit ten řád a zasadit ho do světa je víc práce než si vymyslet jeden předmět.

Já chápu že to nejspíš myslí tak že tě nechce demotivovat, ale vem si to - i stručný komentář je delší než to dílko. Je to normální?


 Uživatel úrovně 0

Dekuji za příspěvky a rady, jistě se poučím a využiji je v dalších příspěvcích.


 Uživatel úrovně 0

1. Staty mi příjdou podivné - znamená to "1/0 nebo 3/+3" anebo "1/+3 nebo 3/+3" rozumím tomu jako že ta silnější verze je s mimořádným výcvikem.
2. Takovéto omezování jako, můžou ji mít jen ti a ne tamti. Jedině je okrást nebo se k nim přidat. Jak píšou ostatní - souhlasím s jejich vyjádřením
3. tito absolutně neznámí lovci mají s touto zbraní nějak moc výhod. Proč? nějaký popis této dýky, je snad magická? nebo tito lovci (nevíme zda je to hratelné povolání či skupina v nějakém cízím světě) mají speciální schopnost k této zbrani.

Návrh.: pokud vytvářím zbraň jen pro určitou classu, kult, cech nebo co ještě, a chci aby byla omezená pro použití za určitých podmínek, stačí si vzít PPP a mrknout na alchymistu :) Jednak se dá vymyslet podobná alternativa jako je třeba lupičův klíč. Samo, že nejen alchymisté dokáží dělat specializované předměty, fantazii se meze nekladou, ale toto je příliš stručné, a není popsáno kdo a proč jsou tito lovci zač a proč používají tuto dýku. Alespoň něčím ospravedlnit ty čísla.


 Uživatel úrovně 4

Osobně se mi styl "jen pro lovce kteří s tímto předmětem mají bonus" moc nelíbí.
Proč válečník který se od malička učí s mečem nemá podobné bonusy na meč a jiné "povolání" najednou ano?
Jak asi musí být těžký výcvik když se někdo přidá k lovcům aby získal bonus?
Proč má člověk bonus za rodovou zbraň když ji třeba drží poprvé v životě?
Nedá se sehnat? to jako ani kovářský mistr by ji podle nákresu/jiného originálu neuměl vyrobit? A kdo ji tedy vyrábí lovcům?

Většina toho samozřejmě není jen nešvar této dýky ale pravidel jako celku a tedy nelze za to dýce strhávat hodnocení. A je to také důvod proč nehodnotím vůbec.

Možná by takto krátkému příspěvku svědčil nějaký popis samotné dýky nebo alespoň obrázek. A hlavně více odpovědí na otázku "proč".

Plž


 Uživatel úrovně 0

Mě by se to i líbilo. Jen by to chtělo trošku víc se o tom rozepsat. Napsat něco málo o těch lovcích Dhumů. O dýce ať klidně je takhle málo informací, to bohatě stačí, ale jakmile pořádně nevím, kde se dá sehnat, tak ji do svého světa prostě nezakomponuji.

Vůbec by mi nevadilo, že tam žádné lovce nemám, tak bych je tam prostě dodal. Nebo nějaký podobný řád, ale to bych o tom musel něco vědět.

Nejsem si jist, jak hodnotit, bohužel přemýšlím i nad pouze jednou *. I když by se mi to líbilo, to zpracování je skutečně odfláknuté.


 Uživatel úrovně 8

Vysokým kladem tohoto příspěvku je prakticky okamžitá použitelnost - neobsahuje žádné záludnosti, ke kterým by bylo potřeba si na hodinku dvě sednout, a pořádně je prostudovat, než by se dalo byť jen uvažovat o zasazení do světa. Na druhou stranu příspěvek srážejí v rozletu dva nedostatky: Tím prvním jsou z kontextu vytržené odkazy na reálie konkrétního světa - Ne každý PJ bude mít ve svém světě Lovce a Dhürny, kteří by se navzájem lovili (obzvláště když ani nevíme, co jsou vlastně jedni i druzí zač). Druhým nedostatkem je fakt, že příspěvek postránce pravidlové obsahuje jen velmi málo invence - je to jen zbraň 1/0/-2 která má v rukou Lovce parametry 3/+3/-2, a jako taková je na stejné úrovni, jako speciální tesák 2/-1/-2, který má v rukou Krysobijce parametry 4/+1/-2, a těžký kyj 3/+2/-1, který má v rukou Drtiče Lebek parametry 10/+5/-1. Pro PJe zkrátka předmět nepředstavuje výrazný přínos, neboť se jedná o něco, co si dotyčný zvládne vyrobit po desítkách během minuty sám. Pro další tvorbu bych doporučil inspirovat se u 3-5* děl v libovolné rubrice (spíše u těch novějších, než u těch z dob úsvitu serveru) a v případě pochybností o kvalitě vlastního díla využít buď Moudrou Sovu, nebo požádat o zhodnocení některého z aktivních uživatelů. Číselně tento příspěvek hodnotím za 1*.