Předměty

Meč Stromovous Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 8

Kvalita zbroje: 3

Délka: 110

Váha: 45 mn

Popis:

Vzhled

Na první pohled to vypadá , jako obyčejný stříbrný meč, ale opak je pravdou.Když se na něho zadíváte zjistíte, že po boku čepele vyrážejí malinké trny dlouhé asi 1cm.Ty se táhnou až k dřevěné záštitě.Rukojeť vypadá jako kmen stromu ze kterého vyrůstají malé větve bez listů,které se táhnou k záštitě a vedou do meče.Celý meč (kromě čepele) je prorostlý malinkatými větvemi o průměru asi 2cm.Rukojeť je také pro lepší zdržení místy zarostlá mechem.

Využití

Tento meč smí v ruce držet pouze hraničář od 3.úrovně, nebo zkušenější elf, který je hodně sblížen s přírodou.Pouze tyto 2 bytosti smí používat Stromovouse , protože jsou nejvíce spjati s přírodou.Pokud ovšem meč vezme do ruky někdo cizí z meče vyraší několik větví,které držitele obrostou tak ,že ho znehybní.Do 10 minut se z něho stane strom.Zůstane mu pouze obličej.Bude to statný strom , lterý bude mít ve svém kmeni držitelovu zdřevěnělá tvář a meč zůstane v tom stromě dokud ho nikdo nevysvobodí.Pokud meč chytne vhodná osoba ,meč ji bude navždy sloužit, dokud dotyčný nezemře.Pokud by se tak stalo meč vykoná pohřební rituál což je že mrtvolou začne pomalu prorůstat, až z něho vyroste krásný ,rozkvetlý strom.Když osoba tímto mečem někoho sekne (musí to být čistě do kůže) trny mu do krve vystříknou malý jed, po kterém dotyčný oslábne a do 2.směn padne k zemi a pokud ho někdo nevysvobodí , tak zakoření do země a stane se z něho strom Věků.Strom Věků je statný strom,který roste do výšky 10. metrů.Vysvobodit ho může buď držitel meče příkazem ,aby ho meč odčaroval slovy (nechť ať jeho duše zpátky na zem se dostane), nebo zkušený druid , který umí mluvit se stromy (stejná fráze).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Myslím, že jediné, co k tomu můžu říct je:

Hezký nápad, zpracované hůř, než jsem si myslel, že to vůbec jde. Už jen pravopis by se dal u někoho opravit, byl jsem rád, že jsem těch pár řádek přečetl bez úhony (a to já taky nepíšu nijak spisovně).

Nic proti, ale hraničář od třetí úrovně je s přírodou spojen nějak víc než hraničář na úrovni druhé? V čem je hraničář trpaslík na třetí úrovni s přírodou víc spjat než barbar válečník na 20. úrovni?

A držitel má jen tak zkamenět? Wow, super, s tímhle mečem půjdu na draka, nechám ho v batohu a dám mu ho jako dar, aby si ho vyzkoušel podržet - mám potom volnou cestu k pokladu, že jo...

Co znamená, že trny vystupují po boku čepele až k záštitě? Má to vůbec použitelnou čepel? Jílec meče... jako kmen, ze kterého vyrůstají větve? Cože? Já nevím, jsem tak hloupý, že si neumím představit jinou zbraň než takovou, která vypadá jako čepel omotaná kmenem stromu, zarostlá bodci a je více méně stará několik tisíců let, takže je naprosto k neužitku?

Dal jsem své hodnocení, ani nevím proč, snad v doufání, že to bude motivace pro lepší dílo v budoucnosti.

S pozdravem
found


 Uživatel úrovně 0

Double instant kill!
(1. každý nehodný, který vezme meč do ruky stane stromem bez možnosti záchrany
2. každé zranění za život, který postavu otráví (bez záchraného hodu) a za dvě směny zabije.)
Popis je trochu jako nostradámovo proroctví - zmatený a nejasný.
Spousta překlepů a do očí bijících chyb, mezery se dělají za čárkou a za tečkou.
Špatné zařazení - artefakt - Sféra, srdce, historie, nehorázné statistiky (délka, OZ), kategorie zbraně, statistiky jedu...
(nemá cenu to rozpitvávat, nápad tu je, ale je pohřben pod hromadou chyb.)

(Flocwine jsi s tím postřehem o špatné kolonce u mě borec. Pak se divíme, že to tu uživatelé furt píšou špatně.)


 Uživatel úrovně 0

Naprosto souhlasím s Folcwinem.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím
Ok, uznávám svojí chybu, příště se tomu zkusím vyvarovat.
Čtení kritik je podle mě velice důležité, proto dílo vždy nechám projít MS. A snažím se opravit všechny chyby na které jsem upozorněn. Proto doufám že autor tyto kritiky přečte.

Ještě zde na všechny věci nejsem moc zvyklý. Takže pokud udělám něco špatně budu rád když mě na to upozorníte.


 Uživatel úrovně 5

souhlasím s Plžem, ale pokud to měla být jen extra rychlá ukázka jak by to mohlo vypadat byť by to bylo vymyšleno jen z patra, jak vypadá i původní dílo, tak je to velmi pěkná ukázka. Snad se z tohoto autor poučí.


 Uživatel úrovně 4

Folcwine:
Pokud budu srovnávat tvoje dílko a sachválené dílko tak rozdíl je obrovský a jedná se o dva různé předměty nikoliv o jeden předmět jen dvakráte popsaný.


 Uživatel úrovně 5

Na úvod začnu hodně netradičně a to chybou serveru - zbraně mají SZ/út. nikoli ÚČ :).

Dílo vypadá přesně tak, jako by bylo psáno přímo do odesílacího formuláře. K chybám se moc vyjadřovat asi nemá smysl, to raději udělám obvyklou ukázku toho, jak by mohlo dílo vypadat.

Pochvalu mohu dát asi jen za meč sloužící přírodě.

Moje přepracování je také hodně nedokonalé, ale ukazuje, jak by to mohlo být lepší...




Skupina: Artefakt
Útočné číslo: 4/+zvl
KZ / OZ: -1
Délka: 1
Váha: 45 mn

Jedná se o větev buku, která velmi nápadně připomíná meč - je tu část připomínající jílec, záštita je tvořena dvěma pahýly a čepel je tvořena zbytkem větve. "Meč" je obrosten zelenými lístky, které po utrhnutí po čase samovolně dorůstají.

Meč mohou nosit pouze chodci, druidi nebo lesní elfové. V rukou kohokoli jiného se jedná o pouhopouhou větev, sice nezlomitelnou ale stále jen větev (SZ 1, OZ -1).

Mečem jde útočit, samotný meč dává pouze stínové stanění. Navíc však při zásahu má některý z těchto účinků:
Humanoid nebo zvíře: past ODL ~ X+2 ~ humanoid uspán / nic (X je celkový počet zásahů daného humanoida v daný den, hod se opakuje pro každý zásah).
Nemrtvý: 5k6 zranění (zranitelnost N)
Ostatní: 3k6 stínové zranění (zranitelnost N), místo zabití je bytost neschopna nadále aktivně útočit po dobu 1 směny.

V rukou chodce má meč tyto zvláštní schopnosti:
Hvozd se k chodci chová jako ke druidovi. Chodec ve hvozdu má dosavadní dovednosti jako druid na stejné úrovni (např. magický střeh se bere ve hvozdu jako druidův, chodcova schopnost stopovat ve hvozdu je stejná jako druida na stejné úrovni).
Chodec při meditaci ve hvozdu získá stejně magenergie jako druid na stejné úrovni a může vyvolávat malá lesní kouzla (za dvojnásobek magenergie než druid), včetně tišení hvozdu.

Meč má kapacitu magenergie rovnu úrovni chodce a chodec může skrze větev sesílat tato kouzla chodcova meče: Dvojsek, Trojsek, Mečík (jako Větvička, ale naopak), Rychlost, Zvýšení SZ, Zvýšení OZ, Uspání démona (sféra démona je úroveň chodce, ale max. 24).

Druid:
Při meditaci získá o polovinu více magenergie.
Považuje se za druidskou hůl.
Druid může lesní kouzla sesílat i mimo hvozd, ale za dvojnásobek své magenergie.


 Uživatel úrovně 5

Samurai to ano, ale tohle je popisek k artefaktu vhodný leda pro dobrodružství, kdy postavy o něm najdou v knize zmínku tohoto znění a je tedy jen hrubým náčrtem toho čím ve skutečnosti tenhle artefakt dle autora má být a nedává příliš popisnosti ostatním, kteří si pod tímhle mohou vymyslet mnoho dalších variant, takže bych toto dílo zařadil do putyky někam k nápadům pro hru a tvorbu, ale ne k hotovým věcem.
Pro autora, který se k tomuhle zatím vůbec nevyjádřil, což považuji taky za škodu i když věřím, že ne každý sem chodí denně a někoho délka posuzování může odradit odradit a tak sem koukne jednou za týden, bych měl vzkaz: "Rozhodně se snaž na základě rad a kritik stvořit nový předmět vycházející z tohoto, aby splňoval alespoň základní pravidlová kritéria, u kterého se můžem bavit o kladech i záporech, protože toto je schopný artefakt a zaslouží si větší péči, než kterou jsi mu věnoval a doufám, že ti na něm záleží, jako na svém výtvoru, víc než na tom co ti řekneme mi."


 Uživatel úrovně 0

Zdravím
Na většinu chyb upozorňovali lidé přede mnou takže udělám jen souhrn informaci
1) Špatné zařazení- v tomto případě bych to dal do artefaktu.
2) Přehnaná čísla( SZ, KZ)
3) Má to trochu přehnané účinky. To myslím tak že kdyby někdo z mých hráčů nevědomky uchopil meč do ruky, a z jeho postavy by se stal strom, tak by mi asi nepoděkoval...
4) Popis je nepřehledný- Myslím si že na první pohled bych si všiml takový zásadních rozdílu.

Ještě pár chyb bych tam našel, ale ty bych snadno mohl zařadit do bodů které jsem uvedl. Myslím si že tak moc originální to není, a použitelnost v tomto případě je velice omezená.

A jak jsem již mnohokrát upozorňoval, moje kritika někdy může nedávat smysl. Takže se předem omlouvám za případné nedorozumění.


 Uživatel úrovně 5

moc rád bych dával nějaké hvězdy novým autorům jako pomocnou ruku pro dobrý pocit, že vstoupili dobrou nohou a motivoval je k lepším výkonům do budoucna, ale tohle má opravdu je úvodní myšlenku která se naprosto, ale naprosto ztratila a v tak krátkém textu je to skoro zázrak ji ztratit.

Takhle krátký popis se hodí pro obyčejnou zbraň...