Předměty

Grigova hůl Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 56

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 5/-1

Délka: 2

Váha: 27 mn

Popis:

   "Grigusi, ty potvoro, kam si myslíš že jdeš?"
   "He, no já, uhm... vždyť se jdu jen ven projít, to není zakázané, ehm.. nebo tady snad ano?"
   "Samozřejmě že ne, ale koukej zaplatit! Toho vína, co jsi vypil, nebylo zrovna málo. Tohle je normální hospoda a normální člověk před odchodem zaplatí. Ten, co se plíží pryč bez zaplacení, je jen obyčejný zloděj - a to ty přece nejsi, že?"
   "No, ehm... samozřejmě že ne, um... vždyť mě znáš..."
   "Právě že tě znám... Tady máš účet."
   "COŽE??? Tolik jsem toho dnes snad nevypil!!"
   "To máš pravdu, jsou tam započítány i nedoplatky z tvých posledních návštěv. Být tebou tak platím rychle - už mě tvé chování přestává bavit a jsem připraven i na to, kdyby jsi chtěl odejít bez placení!"
   "Uh, no já ti chtěl všechno zaplatit, samozřejmě, ehm... ale mám u sebe jen půlku. Na tady. Pro zbytek si skočím domů, hned to donesu, neboj..."

   "Tak tohle jsou přesně situace, které nenávidím. Doufám, že mi má nová hůl pomůže se tomu vyhnout. Ano, je to krásný kousek. Kovář se divil, když jsem si ji u něj na zakázku nechal vyrobit, ale peníze hýbou světem. Je jen o něco vyšší než já a ten železný orel na jejím konci vypadá skvěle. Kvalitní dubové dřevo, dobrá řemeslnická práce a taky trochu mého alchymistického umu. Výroba trvala dlouho, ale povedlo se. Nyní se můžu kochat tímhle skvělým kouskem.
   Nejen že je pěkný, ale je i praktický. Vůbec nemám rád lidi co mi odporují. A tahle věcička to změní. Stačí s ní mírně mávnou směrem k cíli a soustředit se na slovo "husius (mám tě!)" hůl se pokusí ovládnou člověka - není to ale normální ovládnutí - ona ho prostě jenom přiměje, aby řekl opak toho, co si o mě myslí, nebo co ode mě chce. Bere to jako úplnou samozřejmost a zachová se podle toho. Ne každého se ale podaří ovládnout - někteří mají silnou vůli. Proto jsem do té hole dal i monitorovací kouzla - zatím mě vždy upozornila, když jsem byl neúspěšný. Ano, teď zas půjdu vydělat si peníze..."

   Tato magická hůl může být zdrojem bohatství i zkázy - záleží na moudrosti uživatele - kdy, kde a jak ji použije. Hůl obsahuje 50 magů (každou půlnoc se doplní 10, za úplňku 40), jedno použití stojí 20 magů. Oběť si házi proti pasti int~9~nic/ovládnutí. Ovládnutí skončí po vyřčení jedné myšlenky (pokud je postava víc jak 2 kola ticho, kouzlo je promarněno). Pokud postava při hodu proti pasti hodí 10, nastává pro sesilatele kritický neúspěch - kouzlo je promarněno, cíl si uvědomí, že ho chtěl uživatel ovládnout, ale uživatel si myslí, že se kouzlo povedlo. U kouzelníků (cílů) nastává pro sesilatele vždy kritický neuspěch (aneb staré známé heslo dobrodruha:"Nesnaž se podvést mocné čaroděje!").
   Pokud je kouzlo úspěšně sesláno a oběť splní opak své původní myšlenky, tak si po směně hází proti pasti int~11~nic/uvědomění si svého činu - pokud se jí v budoucnu někdo zeptá, proč se tak divně zachovala, hází si proti stejné pasti, ale snížené o 1 (vícenásobné položení otázky kumuluje snížení pasti). Dříve nebo později si tedy cíl uvědomí, co udělal.
   Přesto může být zdrojem bohatství - mocní lidé (s heslem:"Já ovládnu svět!") jsou za ni ochotní zaplatit vysoké částky.

   Poznámka: dejte tuhle hůl tomu, kdo ji nepoužije proti své vlastní družině, mohly by vyvstat nemilé problémy – pokud se ale již tak stane, nechte je, ať vám (pouze vám) řeknou své myšlenky a budoucí činy a vy jim vysvětlete, jak budou změněny (takové situaci je ale dobré předejít, některým hráčum se zásahy do jejich činů nemusí líbit).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 56

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vynikající nápad, dobré zpracování.Nepřemrštěné, vyvážené.Praktické a konečně i něco, při čemž se pobaví PJ..Jsem spokojen.


 Uživatel úrovně 0

Ohodnotím to len stroho: Bravó!


 Uživatel úrovně 0

Myslím že až moje družina potká nejlepšího zbrojíře v zemi bude se jmenovat Sniper, máš dobrý nápady a perfektně propracovaný


 Uživatel úrovně 0

Fakt parádní věcička.......5*


 Uživatel úrovně 0

Tak to je ESO!!!


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý a propracovaný i ten příběh,ikdyž je mi konec úplně jasný.


 Uživatel úrovně 8

Jo ten začátek (až k milému Arthurovi) je celkem pěkný, to jo...


 Uživatel úrovně 0

Je to paradni vec!!A koukam ze mas peknou sbirku 5 *?:-)))


 Uživatel úrovně 0

Vypadá to, že všechny nedostatky už napsal smeety, takže...Davam 4


 Uživatel úrovně 0

Docela se mi to líbí. 4*