Předměty

Křišťálový meč Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 7+2

Kvalita zbroje: +2

Délka: 1-2

Popis:

Křišťálový meč

základní bojové vlastnosti:
ÚČ:7 ÚT:+2 OČ:+2

A povstal Vůdce z hlubin času, vedl dobré proti zlým,
mocný byl, a mocný bude dokud bude živ.
Poslední bitva, velká, strašná,
Dobro se bojí, žádný div. Armáda zla je mocnější.
Zatím.
A tu rozzářila se nebesa, a z nich padá blesk jak šíp,
a dopad přesně před Vůdce.
,,Co za meč seslali mi bohové? Je tak čistý,
síla dobra z něho sálá...''
Uchopil meč a ten, zalesknul se na slunci.
Povel k útoku vydán jest,
Vůdce v čele Armády.
Ne, to není vůdce, kdo je v čele,
je to ten meč průzračný...

Tak, to byl úryvek z básně neznámého autora, která popisuje jednu z mála bitev mezi Dobrem a Zlem. Nikdo neví kdo byl Vůdce, někteří znají i tento příběh. A někteří znají i meč...

Popis:
Nikdo neví z čeho je stvořen, ale pro jeho průzračnou čepel se mu začalo říkat křišťálový. Ač se to zdá divné, je přece jen z kovu. Čepel není ani tak zajímavá jako zbytek: Ve středu jílce meče je čirý drahokam, jílec vypadá jako by byl ze stříbra (ve skutečnosti je z jakési neznámé slitiny jejíž jednou složkou je i mitril). Celý povrch meče je pokryt runami. I když na čepel jsou nepatrné, na jílci jsou už vidět lépe. A to je vše co se týče vzhledu.

Vlastnosti:
Tento meč nemá rád zlé postavy. Pokud se ho pokusí uchopit ZkZ či ZmZ postava, sešle se na ni Dobrý blesk(ZkZ zraní za 5k10+úroveň, ZmZ za 2k10+úr.), každé kolo kdy ho drží, nebo pokaždé když se ho dotkne. Pokud ho uchopí N postava, nebude moci používat speciální vlastnosti meče, ani nebude nějak zraňena. *Dále, Pokud ho drží ZkD postava, má meč +2 do útoku a +1 do obrany(meč jí pomáhá), pokud ZmD postava, má pouze +1 do útoku. *Pokud vlastník útočí na ZkZ bytost, má +4 do útoku a +10 do útočnosti, pokud na ZmZ bytost, má +2 do útoku a +5 do útočnosti. Pokud na vlastníka útočí ZkZ bytost, má +5 do obrany, pokud ZmZ bytost, má poze +2. *Pokud jsou na držitele meč sesílaná kouzla která by mu mohla nějak uškodit, počítá se jakoby ho sesilatel seslal sám na sebe. *Uživatel také může jako svou první akci použít kouzlo Bílý blesk(namíří čepelí a z ní pak vyšlehne tento blesk. Pokud ho použije, nemůže už toto kolo útočit. Tento blesk nemůže seslat na ZkD nebo ZmD bytost. Protože však byly síly dobra ve značném útlaku a mnoho jejich vědomostí bylo ztraceno, dokázaly stvořit ,,jen,, tohle.
-Tento meč mohou užívat i kouzelníci protože tento meč jim sám pomáhá.
* tyto schopnosti jsou speciální a N postava/bytost je nemůže využít.

...A armáda zla konečně padla,
meč stále září,
není na něm stopy po krvi.
Mnoho let již přešlo,
Vůdce zemřel,
meč zmizel...
a zlo čeká na svou novou chvíli,
kdy smete dobro ze světa.
Pokud...
Nepovstane druhý Vůdce a s ním,
i meč.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to dobrej nápad, ale vynech z toho Diablo. Jinak dobrý.


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrej nápad, takže 3*.


 Uživatel úrovně 8

dr MARTINS: je to artefakt, takže záleží na tom, jakou cenu má pro kupce, nebo za kolik je dosavadní majitel ho ochoten prodat. Samozřejmě že se nedá koupit na každém rohu, ve světě by měli být maximálně tři.


 Uživatel úrovně 0

Taková drobná otázečka:Lze tento meč někde koupit?Jestli jo tak za kolik?


 Uživatel úrovně 8

Elleas: nemůže, ale i kdyby mohla, tak ne příliš dlouho viz dobrý blesk...


 Uživatel úrovně 0

Může ty speciální schopnosti používat ZkZ a ZmZ postava? Nemáš to tam napsaný, ale asi ne. Jinak stejný připomínky jako ostatní.


 Uživatel úrovně 0

Je to pokus o zpracování meče reagujícího na přesvědčení. Já taky na přesvědčení nehraju, hraju na povahy, přesvědčení kazí DrD. Ale za to nemůže autor ani ten meč. Jsou tam nesrovnalosti, proti kterým bych se ohradil (hrozně moc silný) a navíc ty, co se tu už ozvaly. Proč se nebrání sekat ZkD?
Nápad to je, není to moc originální ale s nápadem sis tu práci dal a rozpracoval ho. 3*


 Uživatel úrovně 0

no vidíš už sem myslel, že si to ty zlí sviňuchy všechno vylížou sami-(co kdyby se střetl ten luka atodle-kdyví kdo by natrhl tomu druhýmu rectum(anální otvor)


 Uživatel úrovně 0

zajímaví jeden zrovna mám-je to kr. meč křištálovej co je z načervenalího křišťálu-má i bratra-modrej meč-jinak menují se Luin a caran algua a měli je dříve elfí princezny do doby co se potkali s upírem v Terech-Din a tak když sme tam po pár letech šli tak sme našli jen meče daný v rakvy toho upíráka-jinak ten už bohužel taky nežije-našemu alchymistovi užral 2 úrovně-mi co máme náhrdelník s křížem sme vysmátý jinak objektivně 4*


 Uživatel úrovně 0

Luk bol lepčejšejší...