Předměty

Zeryfův toulec Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Artefakty

Váha: 10 mn

Popis:

Zeryf byl alchymista zabývající se mimo alchymie také lukostřelbou. Jednou, při průzkumu jeskyně ho přepadla tlupa skřetů. Zefyr je posílal na onen svět jednoho po druhém, ale po chvíli, když sahal do toulce pro další šíp, jeho ruka sáhla do prázdna. Zefyr se sice nakonec z posledních sil skřetům unikl, ale od té doby se pokoušel vyřešit problém s nedostatečnou zásobou šípů. Nakonec sáhl pro pomoc ke sférám a vytvořil tento toulec.
Zefyrův toulec má následovné vlastnosti:
1) vejde se do něj neomezený počet šípů (omezený je jenom silou nositele. Uložené šípy zlehčuje o 1/2 jejich váhy. Šípy se \"zhmotňují\" vždy po jednom, další se objeví po vytažení předchozího.
2) Uložené šípy pokrývá aurou, která zabraňuje zlomení šípu. Tato aura navíc sníží odpor vzduchu vystřeleného šípu (+1 k sz). Aura mizí 5 kol po vyjmutí šípu z toulce a je obnovena až po jeho opětovném uložení do toulce.
3) Toulec uložené šípy mírně zaostří (+1 k útočnosti)
4) Toulec má také možnost vyrábět nové šípy. Když je do něj vložena větvička nebo jiný kus dřeva přibližně velikosti šípu (žádné párátko) a 2 mince (mince slouží jenom k výrobě hrotu, použít se dá samozřejmě i jakýkoliv jiný kov přibližně stejné váhy), vytvoří toulec za 2 kola nový šíp, který má hrot z vloženého kovu. To se hodí hlavně na stříbrné šípy. Zlaté jdou vyrobit také, ale k čemu by byly, že ano.
Tento toulec se dá najít někde v jeskyni, hned vedle místa kde skonal jeho dávný majitel.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

dOBRÝ NÁPAD ,ZPRACOVÁNÍ. Jak jinak než za 5.


 Uživatel úrovně 0

A jo-je to dosti neobvyklé,originální,ale budiš snad neurazim 4*.


 Uživatel úrovně 0

Dobrýý!


 Uživatel úrovně 0

darmonlor-je to fakt dobry *5:-)


 Uživatel úrovně 0

Wrigley: Díky za připomínku. Ale spíš záleží na Pj. a jeho světě. Podle pravidel by takový stříbrný šíp stál 2Zl, a to je trochu moc. A potom: myslíš že stříbrný šípy sou z čistýho stříbra? Podle mě mají jenom postříbřený povrch.


 Uživatel úrovně 0

No rozhodne bych chtel pripomenout ze mince se vyrabi z ne zrovna cistych kovu podle kterych se jmenuji, taze by ten stribrny sip vypadal docela zajimave.


 Uživatel úrovně 0

Při tvorbě mě poněkud nenapadlo, že vlastně když bude v toulci pořád jenom jeden šíp, nebude si moct majitel vybrat mezi stříbrem, nemo normálním kovem. Takže změna: v toulci se zhmotní vždy 1 šíp od každého druhu vložených šípů. Nebo si majitel vybere, který šíp se má zhmotnit. To už nechám na PJ.


 Uživatel úrovně 0

Spiritusmortis: toulec vypadá téměř jako obyčejný (Zeryf dbal spíš na funkčnost než na vzhled) a tak se od obyčejného toulce liší jenom velkým červeným písmenem Z na zadní straně, které ve tmě mírně světélkuje. Mělo to být už v popisu, ale nějak mi to z něj vypadlo.


 Uživatel úrovně 0

No já bych nevynechával nic, má to být artefakt a ne jen další zas.... kouzelnej předmět.


 Uživatel úrovně 0

Tak to se zaostřením by sem vynechal, ale jinak se mě to fakt hodně líbí.