Předměty

Zurkhenovo srdce Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Obyčejné předměty

Váha: 40 mn

Popis:

Zurkhen Černý byl první drakočlověk stvořený Kharem Démonem. Byl jeho nejvěrnější a možná nejlepší generál. S jeho pomocí padlo Císařství i všechna arvedanská knížectví. Tato děsivá postava zla vedla útoky i na Eldebranskou říši. To se ale Černému drakočlověkovi stalo osudným. Roku –721 k.l. jej zastihla Elramova družina nepřipraveného. Byl sveden lítý a krvavý boj, při kterém zahynul Zurkhen, ale i několik Elramových přátel.
Zurkhenova temná duše však neodešla do stínového světa, ukryla se v mrtvém srdci. Stovky let se nic nedělo, jen srdce měnilo svou podobu. Z kusu masa se stal temně rudý kámen. Potě ho našel jeden dobrodružný člověk. Vzal jej do ruky a zlo vstoupilo do jeho těla. Tento člověk spáchal mnoho zla, než byl zabit. A Zurkhenova duše čekala na nového hostitele.
Za ty stovky let ovládlo Zurkhenovo srdce mnoho myslí. I nyní jej pravděpodobně někdo nosí a ono řídí jeho emoce k většímu zlu. Zbavit svět (nebo alespoň člena družinky) tohoto prokletého předmětu by byl jistě heroický výkon. Kdo najde srdce a dotkne se jej holým tělem si hází proti pasti živ – 8 – svobodný/ovládnut. Pokud uspěje, je příště past vždy (jen pro něj) o 1 nižší. Kdo neuspěje dostává se pod vliv Zurkhenovy mysli. Kámen pronikne do jeho těla a splyne s jeho srdcem.
To samozřejmě dál pumpuje krev, ale zároveň ovládá emoce nositele. Přes ně může ovlivňovat nešťastníkovo chování (při pohledu na stráže vsugeruje zlost či nenávist, při pohledu na měšec chamtivost nebo závist, atd…). Je to past živ – 7 – udrží emoci a může jednat normálně/emoce ho ovládne a co bude dělat rozhodne PJ. Srdce lze z těla dostat dvěma způsoby. Zaprvé násilně – při smrti postiženého se objeví vedle těla.
Druhá možnost je komplikovanější, zato má oběť šanci přežít. Musí se dostat na posvěcené místo a tam celý den konat dobré skutky (minimálně tři). Při hodu proti pasti má na posvěcených místech bonus +2. Poté srdce vypadne ven a již nikdy tuto postavu neovládne. Jeho celkové zničení není snadné. Toto nechám na úvaze jednotlivých Pjů, ale doporučuji k tomu jiný (dobře hlídaný :-) ) magický předmět či vzdálené (taktéž hlídané :-) ) místo, popřípadě vzdáleného mudrce (třeba hlídaného :-)) ). Nebo něco jiného, co Vás napadne.
Poznámka: Po dobu nošení Zurkhenova srdce v sobě se postava bere jako skřet (z hlediska démonů a podobně). Srdce bude oběť nutit páchat zlo, ale nebude se chtít spojit s Kharem (Zurkhen je konečně osvobozen od jeho vlivu). Na život nositele nebude brát příliš ohled.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zajímavé


 Uživatel úrovně 0

to je pekny *5


 Uživatel úrovně 5

setsan: Neintrikuje, nebot "nositele" neovlada plne. Tla strida bezne - proste skodi dokud to jde a kdyz nositel zemre, tak je mu to jedno - dostane noveho. Z tohoto hlediska ma malou inteligenci. Ta se neprenasi na nositele, nebot ten (jak jsem psal vyse) neni ovladan zcela.


 Uživatel úrovně 5

Je to pekne napsany.
Ale nesouhlasim s posledni vetou ze na zivot nositele nebude brat ohled podle me kdyz uz neco naplanuje (nejaky intryky nebo neco podobnyho) tak to bude chtit prezit a dotahnout.
Za druhy tu nepises jestli ma srdce vlastni inteligenci a kdyz se ho nekdo dotkne jestli na inteligence prejde na nej(jakej stupen Inteligencema).
Kdyz nema rad Khara nebude proti nemu delat akce. Treba zabijet jeho agenty.
Velmi zajimavy dal bych ti 3.5 ale to tu neni takze mas 4.


 Uživatel úrovně 5

Vedro: Po vyleceni se bere jako obycejna osoba, takze sice (pokud je hloupy) muze si jej opet vzit a ono ho opet ovladne.


 Uživatel úrovně 5

Jmenuji se Vedro
Líbí se mi to Lorde Odole. Smí-li pak vyléčený člověk kámen onen nosit?
S pozdravem Vedro


 Uživatel úrovně 0

ááááááá asi sem se učetl k smrti...4*


 Uživatel úrovně 0

Hm, zajímavý předmět a určitě originální, nemám k tomu žádné výsady, takže 4*


 Uživatel úrovně 0

No,jo konečně něco co se dá použít do mího světa.Dávám 4


 Uživatel úrovně 0

O podobný věcičce jsem čet v jedný knize,ale bylo to Baalovo srdce,myslim že by bylo zajímavý kdyby ho měl Paladin :-)