Předměty

Obyčejné předměty jako zbraně Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: 0

Délka: 0

Popis:

Vím že v DrD je nekonečno možností, a když jsem jednou s kámoše hrál Dračák našemu válečníkovi upadla zbraň do propasti. Tak po nich můj kámoš chtěl začít házet válečný šišky. A já dostal nápad.

Zde jsou předměty se kterými se setkáte a vypadají obyčejně…ale i ty se dají použít!

(Válečná) Kámen

ÚČút. cena
1+0-2 ???

Na kámen narazíme často a navíc to s ním přes hlavu docela dost bolí. Jelikož už existuje jako střelná vrhací zbraň tak jsem ho přetvořil na zbraň na blízko zbraň. Délka a váha je na okolí a na PJovi.

Větev neboli Klacek ( Pobitý listy)

ÚČút. cena
2+1 +1 ???

Další velmi často používaná věc. Že je moc silná na klacek? A už jste to někdy schytali baseballkou? Opět jsou parametry na PJi (doporučuji 2/L, váha tak 17 mn. a délka 1).

(Ostrý) Písek

typSZút.malýstřednívelkýváhacena
vrh. 0 0 123????????

Písek má jednu výhodu. Když se správně hodí, vašemu rivalovi spadnou zrnka do očí a má v další třech kolech postih -3 OČ a ÚČ. Házející si hodí k10 ~5~ úspěch/nic.

(Těžký)Svícen

ÚČút. cena
30+1 podle kovu, zdobení……

Příležitost pro zloděje! Parametry jsou na bohatosti okradené rodiny a PJi.

(Šermířská) Láhev

ÚČút.váhadélkacena
3+10 12mn1podle toho co v ni mylo

Jde o láhev rozbitou a nefunguje na principu opití soupeře! Výborná k hospodské rvačce.

(Bojová)Váza

ÚČút.cena
3+20 podle kovu, zdobení……

Funguje tak že někomu o hlavu rozbijete nějakou vázu. Jen na jedno použití – zloději teď budou potřebovat Herkules.

(Krycí) Židle

ÚČút.cena
4-2+3 podle dřeva, zdobení …..

A nakonec bombonek pro mého přítele……

…….(Bitevní) Šiška !

typSZút.malýstřednívelkýváhacena
vrh. 2 +1 481212mn????

Díky, za nápad Tome tady máš svojí šišku a ještě porci navíc!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Pokus nebyl špatný... až třeba na písek apod. ten asi těžko někomu ubere životy.. dále parametry jak už bylo zmiňováno dost nesedí

a jinak pro vás... nevím jeslti jste někdy hrály šiškovanou, ale pokud vás někdo trefí do hlavy čerstvou smrkovou šiškou, tak vám docela pěkně pochroumá palici a někdy vám to i potrhá kůži, tedy mě příjde klasické zranění celkem napohodu:)... i když možná z DrD mechanismů tam opravdu více sedí to stínové


 Uživatel úrovně 0

Moc dobry nápad líbí se mi a myslím si zaslouží *****


 Uživatel úrovně 0

Snaha dobrá i já jako PJ jsem si vytvořil tabulku nástrojů používaných v boji. Velkou většinu je tvoří zemědělské náčiní apod.
Hodnoty u jednotlivých předmětů jsou silně přebustrované. Jak může bejt rozbitá flaška silnější než tesák jsem opravdu nepochopil!!! O šišce už radši ani mluvit nebudu, ledaže by byla ze sekvoje nebo nějakého jiného obřího stromu.
Boduju za snahu a za vytváření příspěvků, které se hodí ke jménu.


 Uživatel úrovně 0

Fanouš: Jelikož po malé úpravě v tomto případě znamená změnit všechny SZ, a OZ, což tvoří většinu díla, není dobrý důvod pro pozitivní hodnocení.

A co se nápadu týče. Sice to není dobrý argument, ale tohle lze vymyslet na místě. Takže když už něco takového píšu tak mi musí aspoň čísla sedět...

Kdybych vypisoval všechny věci které se při bitce dají najít v hospodě tak by to byl chleba, korbel piva, pečená husa, talíř. A takto bych mohl pokračovat ještě dlouho.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím
Začal bych tím že jednotlivé ,,Zbraně", mají někdy moc divné parametry. Pokračoval bych tím že popisy jsou spíše myšlené vtipně, než aby byli poučné. A zakončil bych to tak že bych napsal že je to až moc stručné, a popřál bych autory hodně štěstí s dalším dílem.

PS: Moc jsi to uspěchal, originalita chybí. Měj se dobře.
PSS: Moc to přeháníš se číslicemi. Podle tebe je šiška lepší než dýka...


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora

Nápad je dobrý tak napůl. S těmito věcmi se přece dobrodruhové setkávají na nízkých úrovních docela běžně, takže PJ by měl (nebo mohl) určit kvalitu daného předmětu pro boj tak nějak "z místa". Bohužel, tyto hodnoty mi příjdou poněkud přesílené. (šermířská láhev lepší hodnotu než krátký meč...)
Potom zase hodu ostrým pískem bych ÚČ 0 zrovna nedával, spíše třeba 1. No a tu past, měl bys tam použít nějakou vlastnost, třeba obratnost.
A navíc se mi tu bohužel nelíbí "humorný" styl příspěvku, ale to je asi moje mínus :D

S pozdravem Pumlíč


 Uživatel úrovně 0

hodně se mi líbí ten nápad a myslím si,že po malé úpravě by to bylo hodně dobré,ale máte pravdu že 4 je moc,ale miň jak 3 nedam napad proste skvělej spracování horší


 Uživatel úrovně 5

tak a já mám vcelku podoboné mínění jako většina předtím, ale pár odchylek nebo doplňku se najade, tak šup na to:

1) Válečná kámen? ten kámen má nějakej problem se svou sexualitou? jestli ano, tak to by mohl být pěkně nebezpečnej :D
2) Klacek - doplnil bych ,že by to měl být nějaký čerstvý klacek, protože většina těch klacků co ze stromu už odpadnou samy od sebe jsou shnilé, nebo vyschlé a křehké, takže jsou k ničemu
3) Písek by neměl způsobovat žádná (ani stínová zranění) ale házet si na past na obratnost + to, že pokud protivník ví, že má písek a zná tento prvek tak se mu dá snadno ubránit zavřením očí, nebo chvilkovým odvrácením, což ale pořád odvádí pozornost
4) svícen? rozdělil bych je na dva - pro jednu svíčku - poměrně obratnější; takový ty rozvětvený - pomalý ale drtivý + ti co to umí by s ním mohli zachytávat jiné zbraně :D
5) židle - pokud je celá tak se používá k bránění pomoci opěráku, nebo sedáku, pokud chci se židlí útočit, tak ji co nejdřív rozbiji, abych z ní měl jen tu zadní, abych měl stále pádnou, ale obratnou zbraň.
6) šiška? ale no tak? leda na odvrácení pozornosti, takže max že se trefím, ale ne zraním.


 Uživatel úrovně 0

Inu nápad ano. Toto by opravdu potřebovalo zpracovat.
Ale ne takto.
S vyjímkou kamene, jsou parametry všude dost špatně a diskutabilní. Chybí kategorie, váhy, popis (klacek i židle je dosti široký pojem), počet rukou...
Spousta pčeklepů. Také slohový styl díla se mi vůbec nelíbí.
Takže suma sumárum, od díla očekávám přínosnější diskuzi, než dílo samotné, a to mnohokrát. (Budu za toho zlého, je mi líto. Někdo to dělat musí.)
Dílo IMHO nemělo být schváleno.
MS! MS!


 Uživatel úrovně 5

Rozpačitě dumá...
Inu, potenciál tu je, každý PJ čas od času potřebuje zaimprovizovat, vyřešit nějakou nestandardní situaci a mít po ruce vlastní tabulku podobných krámů je snazší než pokaždé znovu a znovu vyhodnocovat a srovnávat klacek s poutnicko holí či pochodní, které nám pravidla nabízí (což v případě kamene, flakonu nebo lahve činí přímo). Dílko se hodí pro prvé úrovně ve vesnické fantasy (či chudinskoměstské), kde může zcela nahradit klasické zbraně.
Ale...ony rozpaky nevyvolává vyvážení dílka, které je IMHO dost přesílené (šiška dle mého by měla působit pouze stínové zranění), je to celková kompozice. Pokud je psáno humorné dílko nebo aspoň odlehčené a je to míněno jako záměr, chce to se vyvarovat osobních narážek, které nikdo jiný než družina autora nepochopí, naopak tomu dodat trochu šťávy jinak. A samozřejmě pouřívat konvenční znaménka (tři tečky nikoli 5 a více), formátování.
2* za nápad, odhvahu. Vydrž a zlepšuj se, dávej svá dílka někomu přečíst (pokud nikoho nemáš, a nespěcháš-li na zveřejňování, nabízím se jako korektor).
Hodně štěstí do další tvorby!