Předměty

Kámen úrazu Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Kouzelné předměty

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: -5

Délka: 0

Váha: 20 mn

Popis:

Nevinně vypadající překrásný kámen vyskytující se v mnoha barevných formách. Kámen úrazu je artefakt, často zpracovaný do podoby náhrdelníku, nicméně to není pravidlem. Tento drahokam má jedinečné účinky - dává postih na veškeré hody a to ve výši 5 ( tedy -5), a to ve všem kromě kouzlení. Postava si neuvědomuje co její absolutní neschopnost způsobuje.

Další zajímavou vlastností je to, že u všech úspěšných hodů (tedy musí být hozena vysoká čísla) bude dvojnásobek zkušeností.

Praktické využití: Díky nevinnosti tohoto překrásného daru lze použít pro úkladné vraždy politiků a jiných osob kdy se občas stane, že nositel zakopne a zlomí si vaz...

PS: Tento předmět není široce známý a tudíž na něj postavy mohou narazit náhodou nebo na vysoké úrovní a pouze vzácně jej poznají, většinou pomocí magie.

Magenergii sbírá ze svého okolí nicméně po malých kouskách, aby nebyl rozpoznán.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Slovan: Že se jedná o artefakt je bohužel uvedeno hned v druhé větě: "... Kámen úrazu je artefakt ..."


 Uživatel úrovně 1

Není psáno, že to je artefakt, ale pravda že předmět blíže osvětlen není, aby bylo naprosto bezpečně možné jej hájit jako kouzelný předmět, nicméně, je to tam napsané a jako kouzelný předmět to fungovat může, tedy "slabší artefakt" bez srdce. Skutečnosti ohledně případné sféře či magenergii nejsou zmíněny, pravda :-( -1* za to, že jsem hajzl patron.


 Uživatel úrovně 5

Nápad dobrý (2*), ale na artefakt mi tam chybí hodně věcí (-1*), např.: srdce, sféra, celková magenergie předmětu, aktivní magenergie včetně macimální meze (když už ji sbírá).


 Uživatel úrovně 1

Tak vám nevím, ale asi jsem se právě dostal do menší opozice, neb se s některými kritiky neslučuji.

Netvrdím vůbec, že by dílko bylo dokonalé, že by nemělo mouchy. Například by chtělo, Saharusi, některé skutečnosti zkonkretizovat, jako třeba "postih na všechny hody". No, já bych dal třeba jen na hody proti pasti, co se týče fyzických vlastností, nebo i jiné hody, okrem fyzických vlastností (sil, obr, odl, žvt). A i kdyby jsi měl na mysli něco víc, rozhodně by pomohlo, kdyby jsi to stejně konkrétně vypsal.

Co se týče dvojnásobku zkušeností, to je možná trošku přepísklé, ale rozhodně chápu tvůj úmysl brát to jako kompenzaci toho postihu (podle mě ale zbytečně velkého), i když bych to vyřešil jinak.

Moc to neokecáváš balastem, který mi to tu vůbec nechybí. Jasné, stručné, chtělo by to ale přeci jen více popsat samotný kámen, kde se vzal, tu se vzal, z čeho vlastně je...Jinak chválím poměrně prostý vtipný nápad, který po určitém zpracování by šel využít možná lépe, než spousta jiných děl, které se zde vyskytují - a podle toho já díla hodnotím. Takže takhle se, drazí pánové a autore, stavím do opozice. Nezatracoval bych to a autora naopak podpořil, protože v něj věřím ;) A i když vím, že jsem hodnotil nadmíru, je to z důvodu, že chci trošku vyvážit počínání jiných hodnotících. Ačkoliv to není nejsprávnější, přiznávám se, důvody jsou i jiné a to je podle mě autorův potenciál, jeho nováčkovství, jeho první dílo a že by krom té kritiky měl slyšet i něco jiného a myslím si, že si to zaslouží. 3* za nápad, za vtipné zapůsobení, za víru v lepší zítřky + 1* za to, že jsem hajzl jeho patron.

Hodně štěstí


 Uživatel úrovně 0

Tuvy: A možná právě proto má dradoupě nouzi o nové autory...


 Uživatel úrovně 0

Demonic: Ani to rozhodně nepovažuju za důvod ke schválení dobrého názvu bez dalšího.


 Uživatel úrovně 0

Mno... dílko moc komentovat nebudu, všechno podstatné již bylo vyřčeno. Nicméně neodpustím si, abych nepochválil název, to je špička, takhle originální název se málokdy vydí, a přiznejme si to, valná většina uživatelů se rozhoduje jestli dílko přečíst právě podle názvu. Bohužel vzhledem ke zpracování nenohu dát více než 1* , nicméně si myslím, že kvalita tohoto dílka je dána spíše Saharovou nedočkavostí než neznalostí nebo nedej bože neschopností. Pokud dostaneš nějaký další nápad překonej svojí netrpělivost a pošli své dílko někomu z rádců (klidně i mně, pokud uznáš, že jsem toho hoden).

K diskuzi: Musím říct, že jste mě překvapili. Když jsem vyděl tu jednu hvězdu, říkal jsem si, a jéje ti ho zas sepsuli. A co nevidim? Milý přístup a místo ostré kritiky slušný přístup a vysvětlení chyb spolu s návrhy jak dílko zlepšit. Repka nahoru.

To Tuvy: Možná proto že každý nějak musí začít. Neber si to osobně, ale spoustu potencionálně dobrých autorů na můj vkus až příliš drsné nároky odradí. A vzhledem k tomu, že Saharus komunikuje, své chyby příjímá, chápe je a snaží se z nich poučit, soudím že má potenciál. A už jen kvůli tomu souhlasím se schválením. Toť Vsjo

S pozdravem
Demonic - The Lonely Warrior


 Uživatel úrovně 0

Hm.
Takže tu máme pěkný název...






... a to je bohužel všechno.

Nelze se vyjadřovat, v čem je dílko dobré a v čem má dílko chyby - žádné dílko tu není. Jen název a pár vět (ty ani nepočítám, jejich obsah by beztak dílko jen ještě potopil).

Ne, nedám 1* za hezký nápaditý název.

Nechápu ani, jak mohlo být dílko schváleno - kurňa dyť je to horší než "Azrarikovi meče +3 celé ze stříbra, které vyrobil Azrarik, když mu bylo šest." !

S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 0

Já vím, dělal jsem to dřív než jsem sáhl po pravidlech pro PJ (teďka mám plné ruce se školou a přípravou světa jako začínající PJ), takže jakmile bude trocha času tak to trošku víc promáknu a budu se snažit aby to bylo lepší.
Dík za kritiky, berou se na vědomí.


 Uživatel úrovně 0

Hodně smůly, hodně zkušeností. Osud typicky hrdinský.
Musí to být artefakt? Nestačil by prokletý kouzlený předmět? S postihy jen, když se týkají možnosti fyzické újmy? Protože politik, který řeční na tribuně a má postih -5 na přesvěčení davu je dřív politická mrtvola, než mrtvola skutečná po pádu ze schůdků :-D
Promiň, že si z tebe dělám legraci, ale nedalo mi to :-)
Osudovostí mi mi to trochu připomíná bludný kořen.