Předměty

Čepeľ iskier Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: 11/-1

Kvalita zbroje: +5

Délka: 1-2

Cena: 120000

Váha: 15 mn

Popis:

Popis výroby zbrane:

Tento predmet dokáže vyrobiť len veľmi zručný pyrofor, ktorý by bol schopný nájsť a pochopiť návod. A to nie je ľahké, pretože postup výroby nepozná zo známych alchymistou ani jeden. Nie je teda nikto, kto by to dokázal naučiť. Jediná možnosť je nájsť ho. Aby ho bol pyrofor schopný pochopiť - musí byť najmenej na 13. úrovni a musí mať inteligenciu väčšiu než 14. K vyrobení je nutné mať dlhý meč, na ktorom sú dokonale vyryté ornamenty drakov krúžiacich okolo mesiaca. Meč tiež musí byť čiastočne postriebrený. Takúto úpravu zvládnu len tí najlepší trpasličí kováči a tých mnoho nie je. To nie je len na okrasu, keď všetko nebude naprosto presne zhotovené, výroba sa nepodarí! Keď pyrofor prácu dokončí, príde natrvalo o 2 životy a zostarne o 4 roky.

Popis zbrane:

Pokým je v pokoji, tak vyzerá ako neskutočne ostrý dlhý meč na ktorom sú striebrom vyrytí draci krúžiaci okolo mesiaca. Ak s Čepeľou iskier niekto bojuje, tak výjav vyrytý na meči ožije. S každým zásahom čepele o kov (i zbroj a zbraň) odlietne zhluk malých iskier. Iskry odlietajú i keď sa s mečom rýchlejšie hýbe (napr. švihnutie). Naviac meč odráža svetlo na všetky strany. (meč odráža i iskry, čiže je odleskov veľmi mnoho)

Vlastnosti zbrane:

Meč pridáva pol útoku za kolo. Odlesky nepôsobia na nositeľa, ale všetkým v okolí dávajú postih -2 k ÚČ i OČ. Ak je týmto mečom niekto zranený, všetci démoni v predmetoch, ktoré má pri sebe, sú uspaní na 1d6 týždňov (strácajú kúzelné vlastnosti). Ak má zasiahnutý vlastnú magenergiu (hraničiar, kúzelník) tak o ňu príde (magy klesnú na nula). Keď niekto bojuje týmto mečom, tak musí mať druhú ruku voľnú, pretože meč preskakuje pri boji z jednej ruky do druhé. PS: Efekt pri boji s týmto mečom je obrovský, každý PJ nech si popis vylepší sám. O Čepeli koluje tiež mnoho legiend.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

mno,.. asi není už co říct. Jednoduše by to chtělo více propracovat a trochu přemýšlet o číslech, cena je opravdu obrovská stejně jako síla zbraně o snížení magenergie zasáhnutého ani nemluvím. Taky si nedovedu dost dobře představit jak meč přeskakuje mezi pažemi, jak dlouho to trvá? Může uživatel útočit hned po přehození meče? Jak je možné že jiskry neoslepí uživatele? Je toho spoustu,... doufejme že příště to bude lepší, tak se nevzdávat a tvořit dál ;)


 Uživatel úrovně 8

Zdravím.

Dávám hvězdu za, pokud mohu soudit, spisovný a přehledný popis. Není dokonalý, ale je na něm odvedená nějaká práce. Kdyby byl takto popsán lepší předmět, bylo by to hej.

Leč není. Nelíbí se mi nápad, protože nepřináší nic nového. Meč je nevyvážený, přesílený, zbytečně nehratelný a podle mě nevyužitelný téměř v žádné hře. Coby artefakt (kterým by spíše měl být) nemá žádný "charakter", ničím nevyčnívá, je to jen zbraň s cool bonusy. Coby magický předmět je zase nevyrobitelný, nerozšiřitelný, přesílený a drahý.

Není tam nic, co bych mohl ohodnotit jako inspiraci nebo přínos. (Ačkoliv ba ne, samovolné přehazování z jedné ruky do druhé je docela dobrý nápad, jenom to není až tak výrazné a podstatné.) Ale až na převysoká čísla (takhle by mohla být jedině s hodně silným démonem, aby zvládl vyjma toho ještě házet oslabující odlesky a ničit magenergii) a přesílenost je to zpracované dobře. Takže já říkám, chce to lepší nápad, nepřehánět to se silou, zpracovat na stejné úrovni něco hezkého a přínosného a jsou tu rázem nadprůměrná až kvalitní díla, protože v lenosti a přístupu ke zpracování opravdu tolik chyb není.

Shrnuto, tenhle meč je prostě takový o ničem, je mi líto, prostě krok vedle. Ale zpracovaný a popsaný je hezky a správně, takže bych jen uvítal, kdyby luker napsal další, zajímavější dílo, u kterého si předem víc rozmyslí, o čem bude.


 Uživatel úrovně 0

Tak se taky přidávám. Po dočtení tohoto dílka na mne dolehl takový ten pocit zkroušení. Ať jsem přemýšlel jak jsem přemýšlel, nenašel jsem důvod, proč bych měl meč postavám podstrkovat a navádět je k jeho hledání, když jde v podstatě pouze jen o Hustomegakrutopřísnou zbraň. Je jasné, že chtěl autor vytvořit něco, co draka skolí na jednu ránu, ovšem pro mne, PJ vodící své ovečky po cimbuřích, baštách a hradech, tedy snažícího se vnést kontext hry co nejvíc do středověku, nevyužitelné.

Luker(e), určitě se tím nedej odradit. Mé první dílo taky nebylo světoborné a taky jsem se z toho (snad) už dostal. Jak už bylo zmíněno přede mnou, používej Moudrou sovu. Dokonce i Já sám si někdy udělám čas, abych trochu podpořil tvorbu jiného uživatele.

Danixxx


 Uživatel úrovně 0

Zdravím
Tak začnu tím že řeknu že Samurai už všechny chyby shrnul. A jako obvykle udělám pár bodů. :-)
1) Přehnané Sz, OZ, no prostě většina čísel. :)
2) Popis mohl být lépe propracovaný (nestačí chrlit nápady, ale je důležité je zpracovat).
3) Mírné chyby které není důležité vypsat.

+ Za nápad, + Za název (to je nepodstatné. Závěr je takový, rozhodoval jsem se mezi 1 a 2 hvězdami, nakonec jsem se rozhodl dát jednu (ještě nad tím popřemýšlím, popřípadě dám 2).

A jako vždy se omlouvám za všechny chyby které se jsou v mé kritice. Děkuji za pochopení. A autorovi snad jen hodně štěstí s dalším dílem. A dílo příště nech projít moudrou sovou. :-)


 Uživatel úrovně 0

Dílko není až tak špatné, obsahuje nápady, inspiraci. Je ale značně zkratkovité, šité horkou jehlou, nedodělané, přesílené. Zasloužilo by si mnohem větší péči, více času, lepší slohové ztvárnění a nějakou tu legendu (když už jich koluje mnoho) - náhled do historie ať už návodu na zhotovení či zbraně samotné. Je to velká škoda, potenciál by tu byl.


 Uživatel úrovně 0

Zkrátka a jednoduše jsem chtěl říct, že ačkoliv je tisíc možností(MS, koncepce rubriky, ostatní uživatelé atd.) jak vychytat chyby (aspoň ty základní).
Kdyby se autor trochu víc(teda spíš o dost víc) vynasnažil, vypadalo by to jinak.
A já osobně nevěřím, že by autor neměl na to napsat tohle dílo mnohem lépe.

minister


 Uživatel úrovně 5

ministře, musím říct, že jsem nepochopil co jsi chtěl říct. téměř ani slovo, natož věty :D


 Uživatel úrovně 0

Pobavil jsi mě tvrzením, že vypadá jako neskutečně ostrý a dlouhý meč...
Věc, která které vypadá "neskutečně ostře" jsem ještě neměl to štěstí spatřit.

To, že dílo má spoooustu technických nedostatků, nepravidlových vlastností atd. už shrnul Samurai.

Jen jedna věc mě mrzí.Redaktoři se tu snaží psát manuály, dokonale a neustále vytýkají chyby u horších příspěvků, nekonečně a pořád dokola
odkazují uživatele do MS.Proč?Aby co každé druhé dílo našel někdo, komu je zatěžko skouknout pár pěkných děl na 5*, podívat se do manuálů, někoho
slušně poprosil, podívat se pořádně do pravidel (sám bych sem rád umístil
kompletní pravidla ke stažení, nicméně jsem se k tomu ještě nedostal),nebo
se aspoň nad dílem trošku zamyslel.
Nicméně dost uživatelů se snaží něčemu takovému zabránit a za to mají můj obdiv.

Nic, nevěš hlavu, příště to bude lepší, když si na tom dáš záležet.
S pozdravem, minister


 Uživatel úrovně 5

jen pro zajímavost, Samurai, proč budou příště šípy? jsou tam ještě dva předměty, které byli vloženy před šípy a protože byli oba v MS tak vcelku vím, že jsou to kvalitní díla. Nechci tím shodit šípy, třeba budou taky kvalitní...


 Uživatel úrovně 0

Vše důležité vypočetl Samurai.
Přidám snad jen, že podle veškerého popisu se jedná o nějakou formu silně magické zbraně, přesto ji vyrábí pyrofor. Opět zvláštní neodůvodněný fakt.
A když už jsme u té výroby, která jest pro získání klíčová, kromě uměleckého vzhledu jsem žádné potřebné údaje nedostal.
Jak vypadá návod? Historie zbraně? Alespoň jedna ze spousty kolujících legend. Postup výroby, náklady(magy, suroviny, extra přísady, okolnosti...)
Celově přesílené vlasnosti, věškeré údaje jsou přímo proti pravidlové, bez dalšího vysvětlení. Ani žádná použitelná omáčka. Nic.