Předměty

Buben času Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina: Artefakty

Popis:

Popis artefaktu:

No, artefaktu, on to vlastně není artefakt v pravém slova smyslu, raději se podívejte, jak vznikl:
„Jé mamíí, podívej!“
„Už jsou tady!“
„Cirkus konečně dorazil!!“
Ano. Velký průvod procházel ulicemi města a byl následován davem lidí. Cirkus přijel. Byli tam sloni, tygři, lvi, klauni, bubeníci, harfeníci, kouzelníci, akrobati a mnoho dalších. V čele průvodu šel slon a za ním „oddíl“ bubeníků a...... Uši rvoucí rána!! Lidé se rozprchli. „Červení čarodějové nikdy neovládnou Černé mágy,“ ozvalo se z úst jakéhosi „dědy“, s černým pláštěm plápolajícím ve větru a s napřaženýma rukama před sebe, stojícího na střeše jedné budovy. „To si jen myslíš [CHACHACHA],” vyřkl jiný, stojící na protější budově, taktéž s pláštěm, ale krvavě červeným, a holí, na jejíž konci se blýskal diamant.A pak se strhla doslova bouře kouzel. Čaroděj s holí v červeném plášti zamával rukama a červený blesk již mířil ke svému cíli. Ten však také zamával rukama a otevřely se předním svítící dveře a z nich vystoupil průhledný namodralý kruh, o který se blesk odrazil a skončil v jednom domě. Oba se na sebe uhrančivě zadívali. Tentokrát začal onen mág bez hole v černém plášti. Teď však ani tolik nemával rukama, jako spíše, že říkal podivná, temně a magicky znějící, slova. Pozavřela se před ním zářící brána a z té vyšel blesk černé barvy. Čaroděj červeném plášti napřáhl hůl před sebe a zavřel oči. Černý blesk udeřil do diamantu na holi a z něho do okolí problesklo několik modrých „blesčíčků“. A hned potom vytáhl čaroděj odněkud, jakoby z prázdna, malé přesýpací hodiny, které zářily, a podíval se na svého soka a usmál se. Mág se zhrozil a řekl potichu „To snad ne!“ a začal vyvolávat další kouzlo. Když dokončil vyvolávání, vše kolem se zastavilo, kromě jeho samotného a onoho čaroděje s hodinami, který začal levitovat z domu na zem. Mág se začal soustředit a když čaroděj míjel povalující se bubny, vše kolem začalo „mládnout“ – praskliny na domech se zacelovaly, na silnici se objevovaly vykopnuté dlaždice a čarodějovi se vytrácely vrásky a začal se zmenšovat. „Nééé, “ zařval čaroděj a na poslední chvíli vytvořil kolem sebe růžově světélkující bariéru a....obrátil hodiny. Najednou se vše začalo rozpadat na prach či měnit na původní objekt, ze kterého byl předmět vytvořen, když mág ze rozběhl skočil na čaroděje dotknul se jeho hodin. Hodiny zmizely a s nimi i oba kouzelníci. Kolem zůstala spoušť a jediné co zůstalo nepoškozeno byl nevinný bubínek, který zbyl po nějakém bubeníkovi.


Takže jak jste se již určitě dozvěděli z názvu apod., jedná se o buben. Buben má tvar válce, má výšku zhruba 30 coulů a podstavu o průměru 20 coulů. Váží zhruba 20 mincí, ale to se mění – vysvětlení níže.K tomu, aby buben fungoval, nejsou potřeba žádné speciální paličky, stačí i obyčejné ruce.

Funkce bubnu:


Když se na buben začne bubnovat, tak se v určitém okruhu začne vše pohybovat a dít rychleji. Ovlivňuje i toho, kdo bubnuje. Čím silněji se bubnuje, tím větší je ovlivněná oblast. Čím rychleji se bubnuje, tím rychleji se vše pohybuje.
ObratnostMaximální násobek rychlosti dění, který lze s obratností dosáhnout
1-31,5
4-62
7-8 2,5
9-103
11-133,5
14-16 4
17-194,5
20-215

SílaMaximální poloměr ovlivněné koule, kterého lze se silou dosáhnout v sázích
1-34
4-66
7-8 9
9-1013,5
11-1320,3
14-16 25,3
17-1938
20-2157

Bubeník si může zvolit, jakou rychlostí či jakou silou chce bubnovat, maximálně však tak rychle a silně, jak je uvedeno v tabulce.

Co se děje, když se bubnuje?

Když zmizeli oba kouzelníci i s hodinami, nezmizeli, pouze se oba přenesli do bubnu a neustále tam svádějí souboj o hodiny pomocí časoprostorových kouzel. Proto se váha bubnu může z ničeho nic jak zvednout tak klesnout na prakticky libovolnou hmotnost. Když někdo začne bubnovat, násobí se účinek kouzel, které sesílají kouzelníci a výsledný efekt je, jak již víte, zrychlení dění věcí.

V čem je háček?

Tuto část by si postavy neměly číst

Když začne bubeník bubnovat, tak se zrychluje on sám a i jeho bubnování a záleží na jeho inteligenci, jestli to pozná. Po prvních 2 kolech si bubeník hází na past Int ~ 8 ~ pozná/nepozná, že se zrychluje on sám a i jeho bubnování. Po dalších 2 kolech je past o 1 menší atd. Jakmile pozná, že se zrychluje i jeho bubnování, může se pokusit udržet bubnování v bezpečné rychlosti. Pokud se o to pokusí (měl by), tak si hází na past Obr ~ viz tabulka ~ udrží/neudrží bubnování. Velikost pasti se zvyšuje s dobou bubnování.

Doba bubnování v kolech Past
24
4 6
68
8 10
1012
12 14
více15


Pokud bubeník uspěje v některé pasti, doba bubnování se nyní počítá menší o tolik kol, kolik byl počet kol na onu past.

Pokud bubeník neuspěje ani v pasti o velikosti 15, je chycen do smyčky a jeho bubnování se neustále zrychluje a po uplynutí 2 „venkovních“ směn nastane trvalé zastavení času v oné oblasti. Je zastaveno VŠE v oblasti, tzn. i to (kdo), co do oblasti vejde či se dostane jakkoliv jinak. To znamená, že se zastavily všechny atomy, molekuly a ostatní částice, takže je zde smrtelná zima a naprostá tma. Jelikož se okolní atmosféra pravděpodobně hýbe, tak se musí přemisťovat i do oblasti a proto se poloměr oblasti zvětšuje o 1 coul za 1 den.

Všechny trvalé účinky lze odstranit sesláním kouzel „Rozptyl kouzla“ v celkové hodnotě 2 345 magů. Kouzlo se může sesílat „po dávkách“. Např. kdyby se sešlo několik set kouzelníků, tak onu oblast po několika dnech vrátí do normálu. Pokud jsou účinky takto negovány, život v oblasti se vrací do normálu (až na jednu výjimku – viz níže), tzn. ožívají všechny bytosti a hýbají se všechny věci, které byly v oblasti. Ona výjimka je, že VŠE, co bylo v oblasti nabývá magenergii o velikosti 1 mag. Co onen mag způsobí nechám na fantasiích PJ.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to originálne, prepracované. Ten príbeh na začiatku je výborný, ale niečo tomu chýba. Neviem čo, niečo. Takže 4*.


 Uživatel úrovně 0

Dost dobre, vaham mezi 4 a 5, ale asi dam 4*


 Uživatel úrovně 0

ale i tak 4


 Uživatel úrovně 0

ravager : souhlasim ....


 Uživatel úrovně 0

promyslene, zajimave, originalni, uz prodiskutovane :) chtelo se mi dat 5*, ale uz se nechce :)))) 4*


 Uživatel úrovně 0

Teiwaz: a proc prosim te?
zajímavé, vše bylo řečeno
4 hvezdy


 Uživatel úrovně 0

Pěkný, ale kdyby se nehejbaly molekuly, tak se vše úplně rozplyne na neviditelnej molekulovej prach.


 Uživatel úrovně 0

Velice zajimave.Jedine co se mi zda az prilis silne je to,ze se prestanou hybat i molekuly a ze v tom danem kruhu je zima a tma ale jinak je to velmi povedene.Urcite tento predmet pouziji.


 Uživatel úrovně 0

zajimava zalezitost. zaslouzila by si mozna i 4 hvezdicky, ale nejak mi tam nesedi ti 2 kouzelnici uvezneni v bubnu.
Asi si to nedokazu predstavit. hlavne to, jak dlouho tam asi tak muzou byt, nez vycerpaji vsechna sva kouzla?
Nebo je to zase nejaka casova smycka?
Nemam rad cachry s casem


 Uživatel úrovně 0

Dobře vymyšlená záležitost, uchvátila mě především zapeklitost s tím jedním magem :-)