Předměty

Errinijský náramek Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Skupina: Kouzelné předměty

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: 0

Délka: 0,3

Váha: 15 mn

Popis:

Vzhled
Není to ani tak náramek, má tvar celého chrániče předloktí, kam se samozřejmě připíná. Je z lehkého, matně stříbřitě lesklého kovu, na němž jsou velmi slabě vyleptány jakési runy ve starobylém jazyce.

Historie
Těchto několik náramků bylo nalezeno ve ruinách paláce jistého elfího lorda z padlého knížectví Errinia. Pravdu o nich se dnes již nikdo nedozví, ale podle několika zmínek v kronikách prý sloužily v posledních dnech moci osobní ochrance knížete Dalisea. Jeho palác byl však přepaden, vyvražděn a zdemolován. Nepřežil nikdo. Ruiny se staly mohylou několika set sličných elfů.

Nošení
Jakmile si nasadí někdo náramek na ruku, zaklapne a nedá se sundat, dokud sám neodpadne. Avšak nemůže si jej nasadit každý. Toto opatření bylo uděláno proto, aby nemohli nájezdníci obrat mrtvé stráže a využít jeho schopností. Přesně pravděpodobnost uchycení uvádí tabulka:

Elf100%
Půlelf30%
Člověk1%
Barbar3%
Kroll6%
Trpaslík6%
Hobit4%
Kudůk5%
Další dle uvážení PJ.
Pakliže se nepřichytí, zraní onoho za 2-7 životů. (Rána slabým bleskem)

Účinky
Pakliže si nandá někdo náramek na ruku, bude postupně po dobu 6 směn probíhat asimilace. Jeho tělo bude sílit, rychlost se pomalu bude zvyšovat. Pakliže už jednou či vícekrát na sobě takový náramek (jakýkoliv) měl (a asimilace proběhla úplně), asimilace probíhat nemusí. Pakliže již proběhne asimilace, budou účinky plné. Síla se zvýší o 8 (maximálně však na 23), odolnost o 4 (také max na 23), osoba se také bude chovat jako pod účinkem kouzla rychlost. Tělesná teplota se zvýší asi na 40°C. Budou cítit asi 3x zvýšenou potřebu jídla. Nebude pro ně problém přeskočit 3 metry vysokou zeď.
Tomuto však bude jenom po dobu 3 hodin, tedy 18 směn. Poté pocítí osoba náhle slabost (vyčerpaný organismus z takové námahy) a upadne do bezvědomí. Náramek odpadne. Postupně bude vstávat (1 směna - omráčen, 2 směna - pomalu začíná chodit a mluvit, 3 směna - chodí běžně, ale nemůže moc běhat atd... až do 6. směny)

Delší užívání
Vždy, když si opětovně nasadí někdo náramek, budou účinky slabší (síla vždy o 1 menší, odolnost se snižuje o 1 co 2 nasazení atd...) Navíc také vzniká závislost - každé nasazení si háže past int ~ počet nasazení + 3 ~ odolal/je závislý. Pakliže už je závislý, nutí ho to vždy po té, co se opět uklidní (nevím jak to nazvat, prostě úplně vstane z mrákot po předchozím omráčení) si jej opět nasadit (past int ~ 6 - počet za sebou úspěšných nenasazení ~ nenasadil/nasadil, ověřuje se každou hodinu). Pakliže past klesne na nulu, již dále není závislý.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 22

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Myslím, že něco podobného jsem už někde viděl, kde že to asi bylo? Jo už vím, v hvězdné bráně, tam byli podobné věci.


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad dal bych 3*


 Uživatel úrovně 0

Tex: Ale hlasovat jsi zapomněl.
Fla: Vidím to jako průměrně zpracovaný předmět. Slabý (velmi slabý) popis, historie... pravidla jsou slušně udělaná. 3*


 Uživatel úrovně 0

jo nějak mi ušlo...ono je to artefakt?


 Uživatel úrovně 0

FlaviusV:

Je to zajímavý..no taky se moc asi díváš na hvězdnou bránu, ale nic proti... je to celkem dobrý, jen by mi vůbec nevadilo, kdybych si moc více pročíst o historii toho nárámku, ale mě se to zdá povedený, alespoň tu na to máme pravidla. 5*


 Uživatel úrovně 0

To máš z hvězdné brány ne?


 Uživatel úrovně 0

Velmi podarene.Velmi se mi libi vyvazenost - ze po 18 smenach upada postava do bezvedomi.Je to opravdu velmi dobre.


 Uživatel úrovně 0

Něco takového sem už taky někde viděl...8)))

Os...


 Uživatel úrovně 0

Avatar: no, můžeš hladovět, ale to to s tebou dopadne asi dost špatně. V podstatě to je normální, jako kdyby jsi dlouho makal a nejedl. Je to jenom urychlení a posílení metabolismu.
Hmmm...ta past...nevím, jestli je to nutné
Dopadne asi dost špatně :-))))


 Uživatel úrovně 0

Chci se zeptat jake to je s tim kdyz mam asketismus, kolik musim snist jidla nebo jestli muzu hladovet.
Co kdyz uspeju v hodu na procenta, ale asimilace se pak stejne nemusi povest ne?Dal bzch nejakou past.
tot me otazky.Prispevek je to pekny ale chtel bych videt toho nabusenyho Elfa jak odpadne po delsim pouzivani. :c)))