Předměty

Hůl čaroděje Forkuse Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Artefakty

Délka: 2

Váha: 20 mn

Popis:

Hůl čaroděje Forkuse

Příběh: Až k večeru vyšel starý Forkus z věže theurga Gerdána, kde si nechal na zakázku vyrábět „nejlepší hůl, kterou kdy svět spatřil“, jak říkával. A opravdu v ruce držel hůl sice hezkou, ale nikdo, až na Forkuse, by jí nerozeznal od normální hole. Tato hůl mu prý měla pomáhat v situacích, kdy nemá žádné magy.
Druhý den si vyvolal kouzlo pomocníci, které potřeboval na stavbu svého nového příbytku. Díky své neopatrnosti a namyšlenosti si nechal jen minimum magů. A také na to měl doplatit okolo poledne přišel v tomto kraji velice známý kroll válečník Kukolem, jenž se před týdnem velice zle pohádal s Forkusem. Při této hádce došlo k bitvě. kterou naštěstí zastavila městská stráž. Poté co zjistil z jakými Kukolem přichází úmysly okamžitě pronesl: „Magomágen“
A hned poté: „Barak šachor“
Okamžitě po pronesení druhého zaklínadla mu z očí vytryskl černý blesk přímo proti Kukolemu. Když blesk narazil do Kukolema jen ho jakoby pohltila jeho kroužková nejspíše magická zbroj. Čaroděj se na moment zastavil a po krátkém zaražení (jedno kolo) pronesl: „Metamorfoz“ jeho hůl modře zazářila a najednou se na obou jejich koncích objevily dvě koule s ostnama. Kukolem neváhal a se svým oblíbeným mečem bastardem se vrhl na Forkuse, ten však jeho první útok vykryl touto zbraní a vzápětí též zaútočil. Takto pokračovala bitva malou chvíli (pět kol). Poté v jednom Forkusově útoku se Kukolemův meč rozlítl na dva kusy. Kukolem zapískal na svého věrného koně, který okamžitě přicválal a on na něj naskočil a ujížděl před hněvem Forkuse. Tomu však toto jako ponaučení pro jeho soupeře nestačilo a znovu pronesl: „Metamorfoz“
Jeho podivná zbraň se opět zbarvila do modra a změnila se na oštěp, který okamžitě Forkus vrhl na prchajícího válečníka. Nezasáhl, ale dopadl kousek před koně Kukolema, ten se splašil a utekl i s krollem do lesa. Forkus se na to s úsměvem pozoroval a pak pronesl: „Teleportis“ a oštěp se mu vrátil do ruky.
Po Forkusově smrti vlastnil tuto hůl jeho syn a tady prameny neuvádí co s ní udělal (nejspíše prodal obchodníkům z dalekých zemí).

Popis: Tato hůl se nedá rozeznat od normální, až na skutečnost, že když uchopí někdo cizí, kdo tuto hůl ještě nevlastnil, cítí potřebu pronést zvláštní, pro normálního člověka nesrozumitelné slovo, jež si PJ určí sám. Po pronesení slov ovládá všechny schopnosti zbraně. Na den má 20 magů, které se doplňují o půlnoci (kouzelník může přidat také své). Za 1 mag se umí přeměnit buď v oštěp nebo hůl s ostnatými koulemi. Stačí pronést: „Metamorfoz“.
Oštěp: UČ: 5, ÚTOČ: +2, dostř.:9/18/27, Vypadá jako normální oštěp. Je to střední zbraň.
Hůl: UČ:7, ÚTOČ:-1, OZ+2, je to lehká zbraň popis viz. výše.
Hůl s ost. koulem.: UČ: 8, ÚTOČ: +3, OZ:+1, Její hlavní vlastnost spčívá v ničení zbraní (stejně jako u chodce nebo určí PJ). Je to těžká obouruční zbraň. (pokud se vám nelíbí ost. koule můžete použít břity nebo něco jiného)

Za tři magy se umí odlehčit o jeden stupeň, aby ji mohlo používat i jiné povolání (např. kouzelník má hůl s ostny, která je těžká, tak zaplatí šest magů a bude z ní lehká zbraň.). Tato vlastnost probíhá v nulovém čase při kouzle metamorfoz stačí, aby majitel použil příslušné množství magů.

Za sedm magů se vrátí svému majiteli po pronesení: „Teleportis“ , ale hůl nesmí být dále než půl míle.

Srdce artefaktu je hůl kovaná a magenergie je 900 což odpovídá sféře Caliel (tvorba věcí). Cenu neuvádím jelikož každý PJ má jiné ceny.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 1

jo je to fakt dobrá hůl takovou bych si taky pořídil zvlášť se mi líbý schopnost proměny v kopí to se hodí...


 Uživatel úrovně 0

Půl míle?! To není krátká vzdálenost...


 Uživatel úrovně 0

Nebýt toho příběhu, bylo by to mnhoem kratší...


 Uživatel úrovně 0

Mno teda...to je hovadina...( je vidět co dělá odstup času).

Gramatika a sloh: Dneska by to vypadalo jinak.

Co si myslíte o nápadu, kdyby se třeba zpracoval znova?


 Uživatel úrovně 0

a) Nauč se psát. Vůbec interpunkce.
b) ten příběh - já vím, že nejsi žádnej spisovatel, ale to jsou fakt hovadiny ...

A k tomu předmětu - no to snad ne! Odkdy je popis předmětu kradší než příběh (a ještě k tomu taková hovadina?) Chybí Ti tam strašně moc věcí - např. váha oštěpu a hole s čepelemi. Jakého materiálu je čepel? Čistě magická, nebo se tam objeví kov?

(samozřejmě neplatí pro kyje, kladiva...) - tahle věta je blbost - jak neplatí? Neplatí to proti těžkým drtivým zbraním? Tak proč to tam nenapíšeš? Příkladem zbraně nic neukážeš - to je nesmysl. Navíc to samozřejmé samozřejmě není.

Je to hrozně silný. Jasně, je to artefakt, ale v DrD /aspoň si to myslím/ je tendence nedělat ty EXTRAzbraně. Za mag se to odlehčí (mimochodem - na jak dlouho?) aby ji mohl používat i kouzelník, který tak ztrácí svoji hlavní nevýhodu nošení těžkých zbraní.

Mimochodem, Hůl přece nemůže být těžká zbraň!

No, zatím je to všechno, ale zdá se mi to jako hrozná blbost. Je to krátký, nedomyšlený, a vůbec nějaký čudný. Dám jednu a buď rád (nebo se styď.)

Navíc je to hafo jednotlitýho textu! Styď se!


 Uživatel úrovně 0

Neni to špatné a mě se to líbí....4*


 Uživatel úrovně 0

Neni to špatné a mě se to líbí....4*


 Uživatel úrovně 0

Hodnotil som vylepšenú verziu.


 Uživatel úrovně 0

Igi: myslím že je tohlavně všestrané a může to být i zákeřné,
s poyfdravem Hráč DrD


 Uživatel úrovně 5

Myslím, že princípom artefaktu nie je len jeho obrovská sila, ale aj vlastnosti, s ktorými majiteľ nemusí byť úplne spokojný. Tie vlastnosti mi chýbajú!