Předměty

Protkaný bič Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: měď: 6/+obr, stříbro: 5/+obr

Kvalita zbroje: -2

Délka: 1-2

Váha: 30 mn

Popis:

specifikace: střední, drtivá

Protkaný bič je dlouhý zhruba 2-3 sáhy. Od klasického biče se liší tím, že jednotlivé kožené řemeny, ze kterých je spleten, jsou protkané vlákny mědi nebo stříbra (ostatní kovy jsou příliš tvrdé a neohebné). Do vláken může být samozřejmě zaklet i démon nebo mohou obsahovat runy. Je to velmi nebezpečná zbraň, která svou prudkostí a tvrdostí drtí kosti a ani když sjede po kůži, nechá za sebou pěkně ošklivý šrám. Pro jeho použití platí snad jediné omezení a to, že jakmile se jednou roztočí, je poměrně silově náročné ho pořádně ovládat, proto postavy se silou 9 a menší ho musí uchopit do obou rukou. Dále, je pravda, že se s ním špatně brání, ale pokud se postava nachází ve volném prostoru (pro tento případ stačí 3-4sáhy kolem sebe – závisí na délce biče), dostává automaticky iniciativu proti protivníkovi s jakoukoli zbraní délky 1, protože ho má šanci zasáhnout něž se dostatečně přiblíží, aby mohl sám zaútočit.

Jak už vyplývá z parametrů zbraně, rozlišují se dva typy tohoto biče: protkaný mědí a protkaný stříbrem. Měď je ohebnější než stříbro, tudíž má v klasickém použití silnější útok, ovšem i ta stříbrná varianta přijde občas k užitku. Třeba, narazíte-li na mrtváčky, kterým zatím nedošlo, že být mrtvý, znamená ležet a ani se nehnout. V tomto případě získává stříbrná verze dvojnásobnou útočnost.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Drátky, ať už měděné či stříbrné se budou časem lámat. Takže nějaké runy nebo démon, by měl být hned u zrodu biče.
Nesouhlasím, že ti bič zhotoví kovář. Kovář ti vyková zbraně převážně z kovu, stříbra…Prostě vše do čeho máchne kladivem. Zvládne jistě i tintěrnější práce, ale že si sedne a začne plést bič, to si nemyslím. Svěřil bych to koželuhovy.
Taky si nedokážu představit človíčka, máchajíce se bičem obouručně. Prostě bych napsal od síly 9 a více.


 Uživatel úrovně 0

Tady sou spíž mušky v tom že třeba místo KZ (kvality zbroje) mají být OB )obrané číslo) Je to věc názoru mě osobně se to líbí ale chtělo by to specifikovat lámání kostí (30% například)


 Uživatel úrovně 0

Bicem se neda zachazet obouruc... Muzes ho v nich drzet, ale moc s nim nedokazes zachazet... To, abys dokazal prasknout bicem je hodne v pohybu zapesti, kdyz ho drzis obou rukou, nejde to... V obou rukou s nim muzes tak akorat tocit nad hlavou a potom se ho pokusit trhnutim nekam nasmerovat, ale nema to presnost ani slusny zasah...


 Uživatel úrovně 0

...


 Uživatel úrovně 5

Mám podobný, ale "obyčajný" kožený bič... Ver, že na drtivosť a šrámy stačí sám o sebe, a na to, aby si vylomil priemerné dvere, stačí pár kovových guličiek na konci.
Drátiky sa polámu a vypadnú, pletenie biča sa zničí a je k ničomu. Alebo sa jedná o poriadne dráty, na ktorých si možno všimnúť runy - v tom prípade je to korbáč (pomlázka), a pri tejto dĺžke zbraň k ničomu, leda ako rituálna zbytočnosť v nejakom chráme.


 Uživatel úrovně 0

Dream: není-li tam řečeno, že ne, tak mohou... neni tak dlouhej aby nemohli


ALL: koukám, že se někde stala chyba, protože mi tam chybí údaje, které jsem uváděl.... :(

takže doplním alespoň takhle:

ÚČ/ÚT: měď: 6/+orb, stříbro: 5/+obr
cena: měď: 50 zl, stříbro: 100 zl


 Uživatel úrovně 0

Já, už nevím jak to řící lépe. Dílna !!!


 Uživatel úrovně 0

No je to docela dobry ale ten měděnej dratek by se asi ohybal tak dlouho až by se zlomil. A je to zbytečně lehké. Můžou to používat postavy velikosti A?


 Uživatel úrovně 0

No ty útoky tu chybí ale to není asi tvoje chyba, je to zajímavý zlepšovák.


 Uživatel úrovně 0

Silent: tenhle se může těžko omotat, když je propletenej vláknama kovu, ale mimo to způsobuje velice ošklivé řezné rány, nehledě na tvrdost úderu....


ALL: koukám, že se někde stala chyba, protože mi tam chybí údaje, které jsem uváděl.... :(

takže doplním alespoň takhle:

ÚČ/ÚT: měď: 6/+orb, stříbro: 5/+obr
cena: měď: 50 zl, stříbro: 100 zl