Předměty

Bakoulekum Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Kouzelné předměty

Váha: 5 mn

Popis:

„O koule posvátná ukaž mi budoucnost mou, budu hezký?“ upíral ošklivec zrak na černou kouli a temně odříkával co mu řekl stařec. „Ehm lituji, ale nejsem koule!“ ozvalo se z koule. „Co cože, kdo to, co to ??“ rozhlížel se ošklivec po zatemněné místnosti. „No já, teď si do mě čuměl a říkal jsi, že ti mám ukázat budoucnost a řekl si mi koule posvátná!!“ ozvalo se z ní znovu. „Kde si ukaž se, já se tě nebojím !!“ kňučel ošklivec a vzdaloval se od černé koule.
„ No když mě chceš vidět,“ v kouli se rázem objevilo oko, vypadalo jako lidské, ale mělo fialovou duhovku. Oko mrklo a koule začala znovu mluvit „ Říkám, že nejsem koule, ale moje jméno je Bakoulekum!!“ „Bože ááá“ a ošklivec vyběhl z místnosti do další místnosti a zní z baráku na ulici…

Životopis Bakouleka 1000 letopočtu králů Ups-to-Jsem-podělánie, 13. měsíc Sakk-raa, den 3. středa No, jelikož jsem inteligentní a šikovná věc rozhodl jsem se sepsat si svůj příběh. Narodil jsem se, tedy stvořil mě jistý alchymista Dejdo na jméno si moc dobře nepamatuji, ale lidi kolem něj chodili velkou oklikou. Stvořil mě tedy přesně před rokem někde v nejmenovaném kanále říkal něco o tom, že jsem jeho nejlepší výtvor a že budu myslet. Tak sem mu vmetl do … obličeje „Proč bych jako neměl myslet?“ a on se začal hrozně radovat. Hned po týdnu přišli k němu nějací burani a začali s ním dělat podobnou kouli jako sem já a on potom ležel na zemi s podobnou koulí na hlavě jako já. Tak sem se dostal do rukou nějakého Facka, burana, který chodil po hospodách a chtěl nějaký vypálení, prostě buran. Tak jsem na něj promluvil a on mě hned zahodil a utekl, bylo to někde v parku. Seděl jsem tam nejméně měsíc. Tak mě našel nějaký starý pán, jestli mluvím?, že si nemá s kým vyprávět. Rád jsem přijal on mě sice udiveně, ale přeci donesl k sobě domů. A tam jsem zůstal do minulého čtvrtka, kdy tu to začalo hořet. Můj přítel zmizel a já zůstal sám tak tu píši svůj příběh.

1010 lkU., 12.m Kurrnaa, den 7. neděle Tak jsem byl zase vyhozen z okna, co je divného na tom, že koule mluví?
1035 lkU., 2.m Usz-sem-thamm, den 6.sobota Narazil jsem na partu zajímavých lidí, byli to kočovníci prý nějací zikmáni, ale opravdu správní lidé. Ujala se mě stará paní prý bude ze mě věštit. Tak sem věštil řekl jsem jednomu chlapci, že se ožení s královnou, hned za ní jel … divný hoch.
1036 lkU., 7.m Nudda, den 1. Hloupýden Byl jsem vyhozen v lese z vozu. Bába, že už mě nechce vidět. Řekl jsem jedné šlechtičně, že prožije velká muka. Měl jsem vidiny, že jí někdo trápí … chudák ženská.
1036 lkU., 7m Nudda, den 2.úterý Našel mě nějaký zelený tvor – byl ošklivý a neuměl mluvit. V jeho doupěti jsem mu měl říkat příběhy, tak jsem začal Šípovou Vostřenkou.
1053 lkU., 13.m Sakk-raa, den 5. pátek Už jsem ho prý nudil, tak mě hodil do propasti v té jeho smrduté jeskyni.
1066 lkU., 9.m Nicc-neviim, den 14. Neděle Nad sebou slyším křik a zvuky ocele, nevím co se děje, ale asi to nebude nic dobrého. Avšak doufám, že mi to pomůže vrátit se zpět do normálního světa.
1076 lkU., 9.m Nicc-Nevim, den 10. středa Teprve dnes po deseti letech jsem si vzpomněl na svůj životopis. Tehdy ten den co jsem slyšel ty skřeky spustil se ke mně nějaký ušatý člověk. Říká se jim nějak jako elfové. Inu už jsem u nich deset let a nestěžuji si, ale teď bohužel táhneme do války. Král Ups-to vyhlásil válku Jsemu Podělániovi. Důvod nikdo nezná. Nálada je celkem dobrá vyprávíme si vtipy a sem tam urazíme nějakého důstojníka.
1076 lkU., 9.m Nicc-Nevim, den 12. úterý Bitva skončila Ups-to se vzdal, ale můj přítel, asi jediný kterého jsem měl, umírá, pláči pro něj. Zbytek družiny se někde rozptýlil a já nevím kde kdo je. Pláču pro elfa. Stávají se divné věci, ale elf vstal a je úplně zdravý. Kdo jsem a kde to jsem??
1076 lkU., 11.m Puss-u-mi-dejj, den 21. neděle Pořád se mi nevrací moje paměť, z části znám svou minulost kvůli svým poznámkám. Elf mi pomáhá, prý že mi dluží život a je mi zavázán. Ale proč? Vždyť jsem nic neudělal?
1156 lkU., 13.m Sakk-raa, den 8. Hloupýden Můj druh elf zemřel, na neznámou nemoc jsem tedy znovu sám. Vyhlídl si mě za výlohou jednoho bazaru nějaký námořník.
1156 lkU., 13.m Sakk-raa, den 12. pátek Vypluli jsme na moře, je to to nejkrásnější co jsem kdy vyděl. Plavba je klidná a pluje se nám dobře, do přístavu dorazíme prý za 3dny
1156 lkU., 13.m Sakk-raa, den 14.pátek Na obzoru vidíme loď, pluje rychle k nám a vypadá to že jsem viděl budoucnost to je po divné. To co jsem viděl se skutečně děje, vypukla bitka mezi dvěmi loďmi. Naší a druhou plnou divných hromotluků s divným kapitánem lodi. Zjistil jsem, že je to admirál Mořemil Rybopšouk. Bylo to lehké, jeden náš námořník mě uchopil a já letěl přímo do hlavy admirála, který nadával „Jak si opovažujte vy mě, admirála Mořemila Rybopšouka urážet.“ Nájezdníci byli potopeni, ale já taky. Byl jsem hrozně naštvaný. A můj vztek posílil jeden ten hromotluk, plave ke mně … zuřím … vidím záblesk a námořník už neplave… co se stalo, kde to jsem???
1156 lkU., 13.m Sakk-raa, den 15. sobota Pluji na moři a nikde nikdo, kam asi dopluji?

Toto jsou údaje, které si pamatoval po svých emociálních výbuších, ostatní nenávratně ztratil.

Popis Bakouleka Malá černá koule s průměrem asi 8 palců. Když ho požádáte tak otevře své magické oko. Oko je jakoby za sklem v kouli, je skoro úplně lidské jen duhovka má fialovou barvu. Koule není moc těžká váží asi 5 mincí. Hlas má jako postarší dospělý muž. Bakoulekum je prakticky nezničitelný a nesmrtelný, zatím na sobě nemá ani škrábaneček a to byl v bitvě.

Povaha Bakouleka Bakoulekum je velice „moudrý“ předmět, za svůj život toho hodně prožil a proto zná i mnoho veselých příhod a vtipů. Rád cestuje, takže nikdy neodmítne dobrodružství, ovšem jeho přínosem jsou pouze dobré rady a zvl. schopnosti o kterých neví snad ani on sám. Nemá žádné přesvědčení dělá to o čem si myslí, že je nejlepší.

Vznik Za vznikem tohoto předmětu nestál nikdo jiný, než sám geniální Dido (artefakty alch. Dida). Po ne moc vydařených věcech, se rozhodl udělat si předmět, který by byl užitečný a hlavně aby mu dělal společnost. Na tomto předmětu dělal přesně rok. Sháněl ten nejlepší materiál a to nejlepší … oko, do kterého vléval postupem času magenergii a i svou duševní sílu. Celá koule je nejčistší křišťál co se v té době nalézal na světě, jak ho Dido získal z královské pokladnice ví málokdo a ten to neřekne. A nebyl by to Dido aby neudělal chybu. Nechal rozpracovaného Bakouleka na stole, když na právě tomto stole vyráběl nový prací prášek na své extrémně smrdící oblečení. Prášek udělal, ale bohužel ne prací, nýbrž černý vybuchovací. Výbuch rozmetal celý jeho barák, tedy kanál. Jediné co tam zbylo byl Bakoulekum a jeho artefakty uložené pečlivě v trezoru. Když se vrátil k zemi (letěl hodně dlouho) našel bakoulekum úplně černého. Neviděl v něm oko, které tak pečlivě ukládal do tohoto předmětu. Celou noc nad tím přemýšlel, plakal a nadával. Dalšího dne pronesl Bakoulekum osudnou větu „Proč bych jako neměl myslet?“ a Dido samou radostí málem nepřežil. Ihned se běžel na to napít, ale tam ho zastavili jeho staří známí …

Jméno Bakoulekum jaký to má smysl? Jméno tohoto předmětu nebylo nikdy jasně vysvětleno. Je téměř jasné že první část jména Bako byla po jeho příteli elfovi (jmenoval se Bako). Druhá část ulekum značí nejspíše úlek, leknutí se nebo úlet. Jméno však nemá nic společného s koulí.

Schopnosti Bakouleka Své schopnosti neovládá sám ani nikdo jiný, závisí na jeho momentální náladě. Radost – všichni přátelé mají bonus +1Oč a +1 k hodu na iniciativu, dává přátelům do srdcí dobrou náladu, takže nechtějí za žádnu cenu zemřít. Hněv – všichni nepřátelé Bakouleho jsou zraněni za 1k6 modrým bleskem, který vyletí z koule. Lítost – viz. Životopis, Bakoulekum zachránil elfa před úmrtím svým pláčem (2k6+3 živ vyléčí). Důvěra – dává nositeli (ten, který ho nese) +1 k Oč. Nedůvěra- dává nositeli –1 k Oč. Štěstí - +2 k hodu na iniciativu. Smůla - -2 k hod. na inic. Toto jsou známé projevy jeho schopností zatím u něj nebyla projevena lenost nebo únava, je to asi tím, že je to předmět. Při každém tomto projevu ztratí kus své paměti (záleží na PJ jakou) může přestat mluvit, ztratí se všechny mapy aj. Další schopností je věštění při pohledu z očí do očí má Bakoule 10%, že uvidí budoucnost v rozsahu 1-6 dnů (1k6). Dále se dá Bakoulekum využívat jako deník nebo poznámkový blok, zapamatuje si téměř všechno i mapu. Pokud by byla družina ve svízelné situaci, tak jim může poradit, má mnoho zkušeností z prožitých dobrodružství. Zvl. Schopnosti používá do té doby dokud neskončí jeho emoce. PJ si může dodělat své nápady (emoce) jak chce.

Současnost Po potopení pirátské lodi už se nikdy nespatřil, nejspíše doplaval k nějakému ostrovu a tam je do teď, nebo se potopil a je v mořské říši. Žádný alchymista už nic takového nevymyslel, inteligentní předmět, i když se o to snažili. Vynalezli tak akorát křišťálovou kouli, do které čučeli a snažili se zjistit budoucnost … pitomci :-))

Závěr autora Nevím jestli tento předmět patří do alchymisty nebo předmětů. Jde o tak specifický předmět, takový, že by mohl být i v bestiáři nebo ve hřbitově, ale myslím, že nejvhodnější budou předměty. Děkuji vám za hodnocení a případnou diskusi předem.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Věděl jsi, že slovo "Bako" je v japonštině jedna urážka? Nic proti. Mě se tvůj nápad líbí.


 Uživatel úrovně 0

LordLegolas měl pravdu,já bych to hned poslal na soutěž O železnou tukavici lorda Trollslayera. Myslím,že to na to fakt má,prostě excelentní.


 Uživatel úrovně 0

LordLegolas
To jsem opravdu neskonale rád a doufám, že se bude stejně líbit i tvým hráčům :o))...jinak tu soutěž neznám, docela by mě to zajímalo :o))
Koulle


 Uživatel úrovně 0

Je to naprosto skvělý. Nevim jestli to patří sem nebo do soutěže "O železnou rukavici lorda Trollslayera" (literární soutěž). Chystám se zařadit Bakoulekum do jednoho dobrodružství, který chystám (najde ho jeden kouzelník na pobřeží ostrova Galenie)


 Uživatel úrovně 0

hustý


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrá věcička,škoda,že leží někde v oceánu,používal bych to na písemky:))


 Uživatel úrovně 0

velmi velmi zajímavé - samozřejmě 5*



 Uživatel úrovně 0

deshi:taky nesnasim to pravidlo se srdcem artefaktu, prijde mi to hodne nedomysleny, kdyz je to artifakt, mel by byt nerozbitnej celej, takhle to proste vidim ja.
Mame holt smulu, ze zombikovi na tom dost zalezi8-))))


 Uživatel úrovně 0

Schullin: no je-li to artefakt, tak to potom ano, akorát doufám, že si pořádně pročteš ještě jednou artefakty a jejich výrobu a příští předmět bude mít všechyn ostatní náležitosti :))

Ps: doufám, že dojdeš k podobnému názoru jako já - tak nějak by možná bylo na čase použít jiného alchymistu, pokud stále vyrábí artefakty, jednou už jej jaksi nevyrobí ...

S úctou deshi