Předměty

Luk lučištníka Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: viz níže

Popis:

Luk Lučištníka

Lučištník si na 6. úrovni může koupit od svého učitele kouzelný luk. Minimální síla pro používání tohoto luku je 12. jeho ÚČ je 6/+2, ale pouze v rukou lučištníka, rukou kohokoli jiného má ÚČ pouze 4/0 a dotyčný ho může používat jako obyčejný luk. Dostřel luku je 25/50/70 a váží 60 mn (pokud luk použije někdo jiný je dostřel stejný jako u krátkého luku). Vyrobit tento luk nedokáže jen tak někdo, ale pouze kvalifikovaná osoba z řad lučištníků. Lučištník má s démonem obsaženým v luku velmi silnou mentální vazbu. Pokud luk ztratí nebo o něj jinak přijde bude si na nový luk zvykat 2k6 dní, po tuto dobu nesmí používat starý luk a není schopen kouzlit z nového luku. První luk si lučištník koupí od svého učitele za 2000 zl a tento luk mu vydrží 2 roky, druhý již za 4500 zl. Pokud si luk koupí od theurga závisí cena i trvání na dohodě mezi lučištníkem a theurgem. Nekouzelný luk je možno koupit za 100 zl a jeho ÚČ je vždy 5/+2

Démon luku
Tento démon se poprvé vyskytuje ve 3. sféře. Za každou druhou sféru ( tedy 5, 7 … ) získá luk +1 k ÚČ do maxima 10/0, a za každou sféru nad třetí luk disponuje o 1 mag denní magenergie víc. Tohoto démona je možno zaklít pouze do luku, ale kouzla bude moci kouzlit jen lučištník.

Kouzla luku
Na luk může v jednom okamžiku působit pouze jedno kouzlo. Pokud je na luk sesláno jiné kouzlo v době trvání prvního je tím první kouzlo automaticky zrušeno. Lučištník kouzlí tyto kouzla v nulovém čase.

Magenergie luku Luk s démonem ze základní sféry disponuje denně 5 magy. Za každou úroveň střelce se přičítá 1 mag k celkové kapacitě luku.

Kouzla luku

Nenápadnost Magenergie : 7 magů Trvání : viz níže Působení : 6. úroveň Po zakouzlení tohoto kouzla se luk změní do podoby jiného libovolného luku, nebo v nenápadnou hůl nebo větev. Celá proměna je pouze iluze - past int ~ 12 ~ neprokoukne / prokoukne. Kouzlo trvá až do doby kdy lučištník nevystřelí ( varianta hůl ) nebo 24 hodin ( varianta luk ). Majitel luku vždy pozná svůj luk. Lučištník může toto kouzlo kdykoli zrušit.

Magický šíp Magenergie : 3 magy Trvání : ihned Působení : 6. úroveň

Kouzlo vytvoří z obyčejného šípu šíp, který bude zraňovat jako C, ale pouze na 1 kolo, pak se z šípu stane opět obyčejný. Toto kouzlo platí jen na šíp, ne na doprovodné efekty jako třeba dým.

Zaměř nepřítele Magenergie : 2 magy za kolo Trvání : dle dodané magenergie Působení : 6. úroveň

Zaměří luk na nejbližšího tvora, který je na některé výseči 3 čelních hexů před střelcem. Toto kouzlo má postih -3 na iniciativu. Inteligentnější démon vybere tvora, který nepatří k lučištníkově družině.

Dalekonosný šíp Magenergie : 2 magy Trvání : ihned Působení : 6. úroveň Šíp doletí od dlouhého dostřelu do dvojnásobku střílí s postihem -2 na útok.

Naváděný šíp Magenergie : 2 magy Trvání : 1 šíp Působení : 6. úroveň Lučištník pouze šíp nasadí, luk už vystřelí sám. Do útoku se nepočítá obratnost a do obrany taky ne. Luk tento šíp vystřelí na nejbližšího tvora v dostřelu luku. ( musí být v zorném poli - výseč 3 čelních hexů ). Inteligentnější démon vystřelí po tvorovi nenáležícímu do družiny lučištníka. Může se použít i ve tmě.

Zábleskový šíp Magenergie : 2 magy Trvání : ihned Působení : 6. úroveň Tvorové na hexu, kam šíp dopadl si hodí proti pasti na obr ~ 8 ~ nic / oslepnutí na 1-6 kolo+ rozdíl. Na každém dalším hexu je past o 2 menší.

Zvýšení síly luku Magenergie: dle velikosti a doby trvání Trvání : dle dodané magenergie Působení : 16. úroveň Toto kouzlo zvýší sílu zbraně maximálně na 12. Toto kouzlo stojí 1 mag za zvýšení o 1, toto zvýšení bude účinkovat po 1 útok ( na zvýšení síly o 5 na 3 útoky bude tedy stát 15 magů, o 6 na 5 útoků 30 magů )

Ohnivý šíp Magenergie : 2 magy za šíp Trvání : dle dodané magenergie Působení : 16. úroveň Toto kouzlo udělá z obyčejného vystřeleného šípu šíp zápalný. Pokud chodec zasáhne šíp zraní za 1-6 životy. (Obdoba u chodcova meče)

Ledový šíp Magenergie : 2 magy za šíp Trvání : dle dodané magenergie Působení : 16. úroveň Opak kouzla ohnivý šíp.

Neviditelný šíp Magenergie : 5 magů Trvání : 1 kolo Působení : 16. úroveň Toto kouzlo zneviditelní po výstřelu šíp na 1 kolo. Obránce má proti tomuto šípu postih -4 na obranu a do OČ se mu nepočítá obratnost a štít. Doprovodné efekty budou vidět ( výbuch, dým ).

Výbušný šíp Magenergie : 1 hex 1 mag za každý další 5 magů a 2 magy za zranění 1-6 Trvání : ihned Působení : 16. úroveň Po dopadu šíp vybuchne na ploše X hexů se silou X.

Zaměř neviditelného Magenergie : 16 magů Trvání : 1 směna Působení : 16. úroveň Dosah kouzla je 30 sáhů, nepůsobí na tvory neviditelné od přírody, působí i v naprosté tmě. Luk pozná na kterém hexu je nejbližší neviditelný.

Zaměř neviděného Magenergie : 1 mag Trvání : 1 kolo Působení : 16. úroveň Obdoba předchozího, s rozdílem že působí jen na tvory neviditelné od přírody.

PS: Tento luk se vztahuje k novému povolání Lučištník z části: Nové povolání.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 11

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Luk vyrobí každý lučištník? Umí lučištníci manipulovat se sférami? Nebo z pomocí alchymisty?

Kritiky k jednotlivým šípům je více dosti.

Chodec má svůj meč a lučištník má svůj luk.


 Uživatel úrovně 0

To je teda pekna blbost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

To je teda pekna blbost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

To je teda pekna blbost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!


 Uživatel úrovně 0

Celkem dobry , mohlo by tu , ale byt min kouzel.


 Uživatel úrovně 0

Textoris:
Díky. Ten lučištník je v čekárně (přidával jsem to ve stejný den :( ). Šípy sesílá lučištník skrze luk (jako chodec skrze meč).


 Uživatel úrovně 0

Je to zajímavá myšlenka, ale chtělo by to i lučistníka a ten luk, jako samotnej je moc přeplácanej kouzlama!
Ty šípy, to sesílá sám vod sebe? Ale je to velmi zajímavá myšlenka, jak říkám:
1, propracovat
2, voddělat kouzla (zbytečný!)
3, udělat lučištníka!
Pokud to bude dobře spracovaný, tak to možná dostane i 5*, ale teď to vypadá tak na 2*-3*!


 Uživatel úrovně 0

Deshi:
Máš pravdu-je to chodcův meč v podobě luku a co je na tom špatně? Jde o to,že samotný luk má SZ 5/+2,ale pouze pro lučištníka. ostatní ho nejsou schopní plně využívat, t tak s ním mají menší UČ. PÚVODŇÍ SZ JE 5/+2. Je to tam napsané!!!Dostřel má lepší, ale není to dogma.Může si to každý změnit.Chodcův meč má taky dosah 1-2 a je ro jednoruční střední zbraň.


 Uživatel úrovně 0

Kouzel jak naštváno - možná méně hektických schopností by Ti přidalo na hodnocení.


 Uživatel úrovně 0

Je to dost silny ale jinak dobrý