Předměty

Artefakty alchymisty Dida Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: 0

Délka: 0

Popis:

„Pozor může být za rohem“ šeptl Karrel Gout, bard a držitel sedmi kosáků. „To vim taky pitomče“ zahulákal barbar Lucius Biellus. „Ticho, nebo nás uslyší“ napomenul je hobit Bartošovka. „Klid nic se nestane když jsem tu já, slavný válečník Lucius.“zařval znovu barbar. „Drž klapačku“ zasykl bard a hobit. Kanály dnes extrémně smrděly, nemohli za to splašky ani krysy, mohl zato podivínský alchymista Dido. Byla na něj vypsána odměna, rovných tisíc zlatých za jeho hlavu. Byl to však obtížný úkol Dido nepředstavitelně smrděl.

Jak již z textu i nadpisu vyplívá jedná se o výtvory alchymisty Dida. Všechny tedy skoro všechny jeho výtvory smrdí a důvod? Ten nikdo neví, jsou však teorie. Jedna je ta, že Dido jako malý spadl do žumpy a ta se mu velice zalíbila. Druhá, že ho někdo shodil do žumpy a on se chtěl za to pomstít svým odporným smradem. A do třetice, že se jednoduše zbláznil a proto měl často přezdívku Dido z Bouhnic (zvláštní ústav pro extrémně ulítlé alchymisty). Zatím objevené a spatřené předměty Dida jsou luk Puch, helmice Hnusice, boty Stoky a kožená zbroj Kartáč.
Historie artefaktů a jejich stvoření Jako první, Dido prý stvořil Kartáč, tato zbroj mu měla usnadnit čistění kanálů. Podle obecného názoru si ho vyrobil když působil jako čistič kanálů. Jeden útržek z jeho deníku praví „když s Kartáučem proběuhnu dvakrát můuj useuk, budu mít prauci dříve hotovou a dokounce lépe, musím, ale prodloužit štětiuny“, mimochodem tyto prodloužené štětiny se nikdy neobjevily, Dido stvořil tuto zbroj asi ve dvaadvaceti o rok později podal výpověď. Staří občané spomínají, že jeho část stoky byla ta nejčistší.
Dalším výtvorem byly antiskluzní boty Stoky. Vyrobil jen necelý půlrok po Kartáči, důvodem byl velice bolestivý pád při kterém přišel o ukazovák na pravé noze. Aby mu prst v nepříznivém počasí neuhnil dal do bot jeho nové přístroje - magické tepelné izolátory. Boty se mu ve vlhkém prostředí často rozpadaly (ale prst uchránily), tak Dido přidal poslední z částí tohoto artefaktu, ocelovo-stříbrné tkaničky. Kompletně je tedy dokončil týden před svou výpovědí.
Helmice hnusice měla býti pouze provizorní ochranou při dolování ve stříbrných dolech, další etapy Didova života. Důvodem stvoření bylo opět zranění. Obrovský valoun stříbra mu spadl rovnou do…oka, ano záhadným způsobem mu spadl do levého oka, ani sám geniální Dido to nemohl pochopit. Dido tedy na čas na jedno oko neviděl, ale spravil to jeho první styk s astrální sférou. Dido byl tedy theurgem. Ale nezkušeným místo toho oby poprosil o vyspravení oka, požádal aby viděl druhým kukátkem v helmě. To mu však tolik nevadilo, ale musel si pořídit optické sklíčko do druhého kukátka, levým totiž viděl mnohem lépe než pravým. Helma byla kompletně dodělána až když na ní spadl kroll Prcek, Dido ji však spravil. Spravil jí tak že v ní mohl vařit jako v hrnci.
A posledním je luk Puch nejsilnější ze všech jeho artefaktů. Dido chtěl vytvořit něco dokonalého artefakt, který lidstvo ještě nespatřilo. Svým způsobem se mu to povedlo. Při jeho výrobě natřel luk kapalinou o které si myslel, že je to krev samotného boha, mýlil se byla to pouze červená barva. To byla první fáze zasmrdění luku. Druhá proběhla necelý měsíc po první fázi. Jednou když si Dido užíval (s opačným pohlavím ve veřejném domě paní Pokorné), zanechal tam svůj výtvor a na toho působili nejrozličnější smrady nejstarších povolání. Celý týden tam byl, až při další návštěvě veřejného domu ho Dido nalezl. Třetí a poslední fáze se uskutečnila když se vrátil Dido do kanálů úmyslně Pucha zasmradil (neznámo jak) a přidal tětivu z krysích ocásků.
V tuto dobu jsou artefakty nezvěstné, pověsti říkají že jsou ukryty v kanálech celého světa a že je může objevit jedině pravý gurmán ve smradech. Co se stalo s Didem nikdo neví, prý se stal nesmrtelným a obecný názor je ten, že se z toho smradu přeměnil na ho..o.

Popis artefaktů
Kartáč Kartáč je obyčejná kožená zbroj pro velikost A (Dido byl kuduko hobit), která po bližším pohledu, štětinky. Podpaží má mírně nazelenalé. Je poměrně lehká, ovšem nemožně smrdí po kanálech (to je z toho kartáčování). Člověku je však nebezpečná jenom 1 sáh okolo ní.

Boty Stoky Jedná se o velice silné a pevné boty, vyrobené z vysoce kvalitní kůže. Jsou vystlány jemným myším kožíškem. Na bocích bot jsou vsazené nazelenalé drahokamy (mag. tep. izol.), které v létě chladí a v zimě hřejí. Dají se jednoduše vyndat. Další část bot jsou malé hřebíčky na podrážce, které způsobují, že se člověk nikdy nesklouzne. A samozřejmě ocelovo-střibrné tkaničky široké asi 2mm.

Hnusice Když si představíte hrnec bez oušek a dvěma podivnými kukátky, tak si zároveň představíte Hnusici. Kukátka jsou kulatá, jedno je namodralé a úzké (to magické) a druhé vypadá jako menší dalekohled. Helma je velmi praktická, kvůli její ohebnosti a tvárnosti jí může nosit téměř každý.

Puch Puch je krátký luk červené barvy. Jeho velice pevná tětiva vyrobena z krysích ocásku. Na lučišti visí malý prsten, na kterém je napsáno „Didovi z lásky Maria“. Luk je na první pohled pěkný ale není moc štastlivců, kteří ho viděli. Před jeho odporným smradem upláchne i medvěd.

Vlastnosti artefaktů
Kartáč Kožená zbroj +1(štětiny) dále zvl. Smrad kartáče- okolo nositele (na toho to nepůsobí) 1 sáh si každé kolo budou házet proti pasti omdlení smradem. Past Odl-10 omdlení/nic ,každé přežité kolo se nebezpečnost sníží o 1 až do 0. Zacpaný nos snižuje nebezpečnost o 1. I kdyby se omdlením ubránili pokaždé (každý v okruhu 1 sáhu) si ubírají –1 k hodu na útok a na obranu

Boty Stoky Kvůli velké pevnosti si nositel přičte +1 k Oč. Na těchto botách nikdy nositel neuklouzne. Magické tepelné izolátory mají (jsou 4, na každé straně boty1) jeden na den 12 magů, které se doplňují na slunci a na světle měsíce, asi tak 1hodinu, mohou se dobíjet i při chůzi. Mají jediné kouzlo a to je ohřívání a ochlazování. 1 hodina z. nebo ochl. stojí 1 mag za jednu botu. Nositel tedy nemůže nastydnout ani přeteplit.

Hnusice Jelikož je tato helma opravdu hnusná odečítá se nositeli –2 k charisma. Je však pevná +1 k Oč. Díky kukátkům má nositel dvakrát lepší zrak a dohlédne také dvakrát tolik. Magickým kukátkem lze zoomovat, ale nejvíce 25 sáhu dál než je pravý dohled. Helma má ještě jednu vlastnost, pokud v ní alchymista vaří lektvary stojí ho o polovinu míň magenergie.

Puch Krátký luk Uč 7/+1 dostřel 10 25 35 s Hnusicí o 5 delší. Luk má schopnost otrávit šíp svým smradem pokud má tětivu s šípem nataženou 2 kola zraní to nepřítele za 1k6 živ, pokud 3 kola 2k6 a pokud 4 kola 3k6, víc to smrdět nemůže. Dál má luk bonus proti všem krysám +2 k síle zbraně. Pravidla smrdění má jako Kartáč.

Závěr
Možná nejsou věci alchymisty Dida silné n artefakty, ale jsou praktické a dobře využitelné. U luku a zbroje se odečítá –1 Charisma, která se sčítá( za luk, zbroj i helmu). Chtěl jsem mírně po vzoru Meče moči ukázat, že nejsou jenom Exkalibry, Super sekery s útokem 20, ale taky věci výmečné.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 32

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Originální nápad, ale zpracování mohlo být o "trochu" propracovanější. 5*


 Uživatel úrovně 0

Je to opravdu bezvadný, ale já mám radši Bakoulekum a Lebkece. Udělej ještě něco takovýho!


 Uživatel úrovně 0

Dalších 5* do tví zbírky-jinak vojta mág je debil a neboj někde něco napéíše a kned ručka dolů


 Uživatel úrovně 0

Milý Ar@gorne rád bych věděl, proč to děláš? Nevadilo by mi to hodnocení, ale to že k tomu nic neřekneš, je to hnusný a sprostý takže žádám vysvětlení... Co se ti na tom nelíbylo a tak jo?

Schullin Koulle


 Uživatel úrovně 0

vojta: pak nechapu tve hodnoceni. u tebe prumerny clanek bez pravopisnych chyb dostane stejne (3*) jako super napad a ztvarneni s hrubkama. a navic se mi zda, ze pravopis nekdy upravuji spravci serveru.


 Uživatel úrovně 0

No proto skoro nikdy nedávám 5*.


 Uživatel úrovně 0

sch. koulle: no rikal jsem si, jestli se k tomu jeste vratis. heled, nechtel bys zpracovat pribeh tech tri zabijaku a dat to do clanky a eseje? a mozna by tam mohla byt taky pani pokorna.


 Uživatel úrovně 0

cour: Díky, ale co? pozdě??. paní pokorná se nemůže dostavit má práci. Příjde asi tak za 30 minut až bude s panem X hotová. :-)

vojta: To sem chtěl přsně říct !!!


 Uživatel úrovně 0

sch. koulle: pozde, ale prece. snad si to prectes. dost najety, me nejvic dostal uvodni pribeh (rozhovor) ale ceskeho lva za vykon ve vedlejsi roli dostava ...pani pokorna.
vojta: pravopisne chyby nebo preklepy tu ma snad kazdy


 Uživatel úrovně 0

Já blb ještě nehlasoval!Ale názor neměním.4*.
Schullin:Jo štve!