Předměty

Stříbřitý list Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Artefakty

Kvalita zbroje: 9

Váha: 260 mn

Popis:

Měsíční svit dopadá
na krajinu ponurou.
Noc nade dnem převládá,
pohlcujíc zemi chladnou.

Stříbrné listí šelestí ve větvích
temnem zchřadlého Leoru,
jež očekává osud bratří svých
a poddává se nočnímu netvoru.

Náhle však krvavý příliv světla
ozáří ve stínu krajinu zhalenou.
Vítr hlasitě vzdychá
nad tou nádherou.

Strom olizují rudé plameny.
Listí stříbřité jemně opadá
na zem mezi kameny
a jas zvolna upadá.

Krajinou opět vládne tma,
Avšak listí stále rudě září.
Vítr ho lehce pozvedá
A do oblohy vnáší.


„Seděl som jednú v noci před svojú kovárnou a najednou kúkám, jak se z tej tmavej oblohy niečo padá. Vyzeralo to ako nějaký meteor, alebo niečo podobného. Běžím tomu vstříct a na zem popadalo trocha listí. Zatraceně divnýho listí zo stříbra. Svítily slabým jasom zbarveným doruda. No čo, říkám si, zkuju z teho zbroj. Urobil som ju za dlůhú dobu. A na niektorých lístcích zářily při kování zvláštní runy. Kůpil si ju nějaký dobrodrúh za pěkně velkú sumu. Od tej doby sa mám jako sviňa v žitě.“

Gredorlain, trpasličí kovář

Avšak ji tento rádoby dobrodruh z vcelku bohaté rodiny nevlastnil příliš dlouho. Gredorlain neměl ani potuchy, jakou skrývají záhadné stříbrné lístky moc. Endorla, tak se jmenoval, si začli náhle všichni více všímat a byli k němu o mnoho přívětivější než dříve. Lidská závist je však všudypřítomná. Jeho nepozornost se tak stala jeho vlastní smrtí. Zemřel rychle a téměř bezbolestně pod dýkou jednoho z najatých vrahů. Od těchto zapomenutých věků vystřídala zbroj mnoho majitelů a objevila se v nejedné bitvě. Stala se námětem k mnoha písním bardů a i některým mágům a učencům přišla do rukou. Vzešly z toho jen další spekulace o jejím původu a tajemných drowských runách na lístcích vyrytých a v konečném důsledku se neshodli vůbec.
Z pohledu obyčejných lidí byl dobrodruh oděný v této zbroji velice příjemný, mluvíce melodickým hlasem.

„Zrovna jsem se hádal s kupcem o pár tuctů vajec, když tu najednou můj zrak zavadil o nějakého dobrodruha. Takových jsou stovky. Blázni ve zbrojích, vykrádající hrobky a také ve spousta případech nezvěstní a zabití, ale tento vypadal úplně jinak. Nemohl jsem ho přehlédnout, protože tak nádherné brnění jsem v životě neviděl. V krčmě se všichni doslova předháněli v tom, kdo mu zaplatí pití. Jak jsem již řekl, něco podobného jsem v životě neviděl.

Nildric, měšťan

Ale teď už k ní samotné. Je považována za kroužkovou a díky tomu, že je z rudého stříbra, ji může používat i druid. Tato ušlechtilá odrůda stříbra je nesmírně vzácná, ne-li jediná v této zbroji. Její krása poskytuje nositeli zvýšení charismy (bonus +3). Navíc s ní má uživatel 50% odolnost vůči ohni (na k10 znamená 1-5 záchrana před jakýmkoliv druhem ohně). Mimo to je schopna sesílat vlastní kouzla, jež závisí ne na její magenergii, ale tzn. Bodů sesílání (BS), které závisí na přesvědčení postavy. Ty se dělí na Body sesílání dobra (BSd) a zla (BSz) a doplňují se jednou za 2 dny, tj. o půlnoci druhého dne a nemohou překročit určený počet. Jejich počet ukazuje tabulka.

Tabulka BS

Přesvědčení BSd BSz
ZkD 3 0
ZmD 2 1
N 3 3
ZmZ 1 2
ZkZ 0 3



Požehnaná síla
BSd: 2
dosah: dotyk
rozsah: 1 živý tvor
vyvolání: 1 kolo
trvání: 24 směn
efekt: Ve vzduchu se náhle kolem sesílatele utvoří pruh modrého světla, jež ho obtočí jako had a celého na několik okamžiků ozáří. Dobrodruh je obdařen téměř nadlidskou silou (jeho síla se dočasně zvýší o 5).

Prokletá slabost
BSz: 2
dosah: dotyk
rozsah: 1 živý tvor
vyvolání: 1 kolo
trvání: 24 směn
efekt: Ve vzduchu se náhle kolem dané osoby utvoří pruh rudého světla, jež ho obtočí jako had a celého na několik okamžiků ozáří. Nešťastný je proklet slabostí (jeho síla se dočasně sníží o 5).

Poznámka: Pokud vám něco není jasné o BS, podívejte se na můj předešlý artefakt „Střepina ohně“. Můžete si všimnout, že vám zde jeden, ať BSd nebo BSz zbyde. Je to tím, že mi na zbývající dvě kouzla již nevyzbylo místo a tak je dopíšu v diskuzi.

Stříbřitý list i Střepina ohně pocházejí ze země mrtvých a vznikly ve víře ve skutky, ať dobré, či zlé. Pokud vlastní dobrodruh oba tyto artefakty, BS se zkombinuje a může s nimi sesílat všechna jim určená kouzla. Jsou to vcelku mocné artefakty, tak by na to měl brát PJ brát zřetel. Rozhodně by je měli vlastnit až postavy na vyšších úrovních.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zajímavé.......davam 5*



 Uživatel úrovně 0

Nádhera!


 Uživatel úrovně 0

Morgar: Ano, také jsem o tom přemýšlel, ale v DrD destičková zbroj není, takže jsem to nechtěl komplikovat.


 Uživatel úrovně 0

Hezky zpracované, jen mi nesedí zařazení této zbroje do „kroužkové“ – už podle jejího názvu. Nevím, jak byly ty lístky veliký, ale pak je musel kovář roztavit a dělat z nich kroužky, snazší by bylo, dělat z nich plátky.


 Uživatel úrovně 0

A ehm ještě ty kouzla. Až budu mít více času, dopíší je sem.


 Uživatel úrovně 0

Ehm... Díky. :)


 Uživatel úrovně 0

Ďakujem. :)


 Uživatel úrovně 0

Tomu není co vytknout. 5*.


 Uživatel úrovně 0

výborně namám slov.