Předměty

Arnsalirova rukavice Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 3/+2

Kvalita zbroje: +2

Délka: 1

Váha: 10 mn

Popis:

…,,Nyní tě konečně zničím, Arnsilare !‘‘ řekl muž zahalený v černý plášť jinému muži v šedém. ,,Traidene …‘‘ začal Arnsalir, ale Traiden ho hned přerušil: ,,Mlč! Dlouho jsem čekal na to, abych zničil poslední překážku která mi bránila v ovládnutí světa. Dlouho jsem se připravoval na tuto chvíli…‘‘ ,,Já taky…‘‘ uklouzlo Arnsalirovi. ,,Se mnou se stejně nemůžeš měřit. Už teď jsou poraženi všichni vzdoruschopní odpůrci mé vlády a ty, místo abys jim pomáhal, jsi zalezl sem a doufal jsi, že vyhrají! Nyní s tebou skoncuji!‘‘ Arnsalir se pod pláštěm nervózně poškrábal na pravém zápěstí, tedy, aspoň to tak vypadalo. ,,Tak teď nadešla tvoje chvíle! BARAK MA…‘‘ dřív než však stačil formuli dokončit, Arnsalir vytáhnul ruce z pod pláště, a Traiden stačil ještě zahlédnout že na pravé ruce má nasazenou jakousi zvláštní rukavici, kterou namířil prsty k němu. O zlomek sekundy později z konečků prstů vyšlehly modré výboje, které se spojily do silnějšího svazku, a zasáhly Traidena přímo do hrudi. Chvíli po jeho těle přebíhaly malé výboje, a pak k němu přistoupil Arnsalir: ,,Tak vidíš, přece jen ses mýlil, Tridene. Celou tu dobu jsem pracoval na tomhle.‘‘ řekl, a Traiden jen nehybně a zjevně bezmocně zíral na Arnsalira jak si poklepává na svou rukavici. ,,Jak vidíš, neporazil jsi ty mě, ale teď já zabiji tebe. Je čas, aby tvá vláda skončila!‘‘ když dořekl, stisknul jeden z drahokamů na pravé rukavici. O chvíli později dostal Traiden zásah červeným výbojem. ,,To bylo za mé rodiče!‘‘ další výboj. ,,To bylo za Eldianu!‘‘ v očích Traidena se už zjevně zrcadlila hrůza…,,A tohle bude za všechny ty lidi které jsi mučil a zabil !!!‘‘ řekl, a zarazil prsty rukavice, jejíž konce byly mimochodem opatřeny špicemi, do Traidenova břicha…

Toť příběh, který se váže ke stvoření a prvnímu použití Arnsalirovy rukavice. Jak jste možná pochopili, tvůrce rukavice je Arnsalir, který je stvořil jako tajnou zbraň proti krutovládci Traidenovi. Teď přistoupíme k popisu rukavice a jejích vlastností:

Rukavice kryje ruku téměř po loket. Od zápěstí po loket je tvořena kovovým pruhem. Malé pruhy kovu také chrání hřbety prstů. Poslední články prstů kryje ,,náprstek,, na konci opatřený bodcem, který jakoby byl pokračováním nehtů. Dlaň a spodek prstů je chráněna jemnou kroužkovinou. Na chrániči předloktí jsou různé ornamenty a to nejdůležitější, tři drahokamy: zelený, modrý a červený, jmenováno v pořadí, v jakém jsou umístěny od zápěstí. Tajemství o výrobě si Arnsalir vzal s sebou do hrobu, a tak se můžeme jen domýšlet z jakých kovů byla rukavice vyrobena, jisté je jen to, že kroužky jsou ze stříbrného kovu, pruhy kovu (chránič předloktí, záprstních kůstek a článků prstů) jsou z černého kovu, a ornamenty jsou ze zlatého kovu. Pokud uživatel stiskne jeden z drahokamů, tak drahokam zazáří a aktivuje příslušný druh výboje. O výbojích ale v následujícím odstavci.

Uživatel rukavice může s její pomocí použít tři útoky: Zelené výboje, Modré výboje a Červené výboje. Nyní je všechny popíšu tak trochu z kouzelnického hlediska:
Zelené výboje: Čím déle působí, tím více zraní. Za jeden den může rukavice použít nejvíce 10 sekund výbojů. Výboje mají dosah 1 sáh. Jeden jediný výboj trvá desetinu sekundy, zasáhne a zraní cílovou v bytost v dosahu za 2 životy. Kružný výboj zasáhne všechny bytosti v okruhu 1 sáhu a zraní je za 2 životy, výboj trvá 1 sekundu a v tomto kole již nelze použít. Stálý výboj zraní za 2 životy za desetinu sekundy používání. Jakmile postava výboj zastaví, již ho v tomto kole nemůže použít. Pokud uživatel používal výboj méně než půl sekundy, může ještě v tomto kole použít zbraň, tu ale musí mít připravenou, nejlépe v druhé ruce.
Modré výboje: Vždy vyletí jen jeden výboj. Za den je možno použít 15 těchto výbojů. Dosah výboje je 10 sáhů. Výboj zraní za 1 život a ochromí ho na čas, který různý pro různé třídy velikosti: A0 - 16 kol, A - 8 kol, B - 4 kola, C - 2 kola, D - 1/2 kola, E - 1/8 kola.
Bílé výboje: Vždy vyletí jen jeden výboj. Za den je možno použít jen 5 těchto výbojů. Dosah výboje je 20 sáhů. Výboj zraní za 20 životů.
-každý tento výboj se dá použít v kombinaci s obyčejným útokem drápy rukavice. Například Etron Veliký si liboval v tom, že své protivníky srazil k zemi, pak jim do břicha zarazil drápy a pak do nich pustil Zelené výboje …Arden Neznámý zase odrovnával své protivníky tím že je drápnul rukavicí a přitom do nich pustil Modré výboje a pak je dorazil zbraní kterou měl v druhé ruce…no, věřím, že každý hráč s trochou představivosti si s Arnsalirovou rukavicí užije.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

až na jeden malí detail a to že n začátku uvádíš červený zelený a modrý a v popisu jsi nahradil červený za bílí ale to je fuk.
Lord Odol: obranýho démona lze zaklít i do zbraně pokud má obrané čísl kladné zvíší jej pokud zaporné srovná na nulu a u přebitku stará známá změna na mágy a obráceně můžeš zaklít útočnýho démona do štítu protože tvou obranu štít moc nezvedne tak mu můžeš dodat mnohem víc mg z útočnýho démona a když použiješ kouzlo mg. štít není co řešit
ps jak sis myslel že se vyrábí slun. prsten


 Uživatel úrovně 0

Celkem dobrý nápad až na věci týkající se času. Prakticky nejmenší jednotkou času v Drd je "kolo", důležité zejména při bojích. A jelikož používáš ještě menší jednotky, jak to skloubit dohromady?


 Uživatel úrovně 8

Podle mě se se věcí, kterou můžeš akorát nastvit do rány dá bránit docela dobře (je přímo na tvé ruce takže...)


 Uživatel úrovně 5

Nevim, jak je to v 1.6 s demony, ale v 1.5 lze obrany demon zaklit jen do zbroje, helmy, stitu,..., ale ne do zbrani. A tim, kam se da zaklit tento demon se vetsinou moc neutoci (neni to bezna zbran - stitem nikdo nemlati nepratele radeji nez mecem). Pokud to v 1.6 jde zaklit i do zbrane, tak predpokladam, ze ne nad jeji maximum, ktere bych doporucoval 0.


 Uživatel úrovně 5

Už tu jednou vlastně byla dýka, která po zásahu seslala modré blesky.
Quicci však zcela správně upozorňuje na v pravidlech nezakotvené 1/10 sekundy. Díky nim bude majitel téhle kravinky postrachem poctivých kouzelníků, pokud nebudou předem všichni vyhubeni.


 Uživatel úrovně 0

je to super


 Uživatel úrovně 1

k útokom rukavicou a zbraňou zároveň:
no neviem, to je imo dosť voľné:
ak si hodím iniciatívu na útok rukavicou, tak asi nebudem mať druhý útok zbraňou z druhej roky, iba že by som mal 2 útoky za kolo...
a ak útočím zbraňou, imho potom rukavicou zaútočím až v druhom kole...
nič v zlom toto mi pripomenulo starú HaS družinku kde boli borci typu "netrafil som ho mojou démonickou sekerou??? to má aké OČ?? no nevadí, zosielam z druhej ruky salvu zelených bleskov z prsteňa! ...to ako že nemožem?? šak som mal druhú ruku voľnú!!! ...ale prd, zosielam a hotovo!!"
asi tak mi to príde...


 Uživatel úrovně 0

Je to fajn, jen nevím jestli se s bodcema na koncích prstů nebudou hůř zavazovat tkaničky... Mohl by tam býti menší postih na určité činnosti, ale jinak je to pěkný a tajímavý nápad. Suma sumárum - 4*


 Uživatel úrovně 8

Pokud vím, tak existuje cosi jako obranní a útoční démoni démoni, takže...když vezmeme v úvahu že rukavice byla z dobrého kovu a ještě k tomu s démonem, tak si myslím, že by to tak těch +2 oz mít mohlo.
viz. útok rukavicí a kouzlem současně: Je tam nevýhoda, že sice způsobíš větší zranění, ale zase musíš dostat blíže k oběti. Dalo by se říci, že máš takový ,,neurčitý bonus k útočnosti,,-není to dva útoky za kolo.
viz. případ bojovníka: myslím, že kolo je asi 10 sekund, odtud odvozeno používání zeleného výboje. Musíš zaútočit nejdříve rukavicí (z. výbojem) a pokud svého protivníka smažíš do v článku uvedeného limitu, můžeš ještě jednou použít zbraň kterou máš v druhé ruce.


 Uživatel úrovně 1

no až na to že sa mi nejako nezdá použiť to v boji: iniciatíva?? pri zosielaní v 1 sekunde a výboji trvajúcom 1/10 sekundy je to dosť ťažké...
takto som to pochopil: bojovník s rukavicou sa napriahne obojručákom ale vidí že mág pred ním zošle blesky skôr a tak v 1 sekunde zastaví zosielanie bleskov výbojom... :(
...tak ako to bolo už v príklade z histórie predmetu...
a navyše ak postava zaútočí AJ rukavicou AJ výbojmi... je to prinajmenšom veľká výhoda
(niečo ako: mám sekeru ktorou keď zaútočím, vyjdú z nej modré blesky, takže mám útok zbraňou a kúzlom v jednom kole...:(( )
KZ by mala byť imho +1, takto to vyzerá porovnateľné s veľkým štítom...
SZ nie je nadhodnotené ak je rukavica na pohľad ostrá a nebezpečná...
takže kvôli tomuto summa: ***
ale predmet je bodre popísaný, a nie veľmi silný...takže je to v poho, až na tie sekundy... :(
(ak sa v PPZ v1.6 používajú v súboji sekundy (o čom ozaj netuším...), nemám namietky a opravím hodnotenie...)