Předměty

Drakolet Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 40

Skupina: Obyčejné předměty

Délka: 5-7

Cena: 1000

Váha: 4000 mn

Popis:

„Není možno sestavit létající stroj těžší vzduchu.“
Lord Kelvin, prezident Královské společnosti, 1895

„Letadla jsou pozoruhodná hračka, ale nemají žádnou vojenskou hodnotu,“
Maršál Ferdinand Foch, profesor strategie, Ecole Superieure de Guerre, 1899

„Drakolet- jest létající stroj, sestrojen mistry trpaslíky a používán jako nástroj války v jejich šarvátkách a roztržkách. Původ jména jest neznámý, myslitelé řkouc, že jméno jest odvozeno, od faktu, že Drakolet byl používán na hon Draků a jiných podobných nestvůr, aneb že jest to odvozeno od faktu, že nejlepší Drakolety se honosily křídly potaženými dračí kůží“.
Encyclopaedia Fantasia, VXIII.vydání, roku 495


Je známým faktem, že trpaslíci jsou nejlepšími řemeslníky na celém světě, tedy pokud nepočítáme elfy, ale elfové, jak říkají trpaslíci, jsou divní. A je také známo, že trpaslíci jsou těmi nejšílenějšími vynálezci a inovátory. A z hlavy jednoho takového „vynálezce“, se zřejmě také zrodila myšlenka drakoletu. Drakolet je létající stroj, anebo jak by řekl moderní člověk-letadlo. Spíše se však drakolet podobá helikoptéře. Drakolety, bývají většinou dřevěné s kovovými spoji, jen málokdy bývají celé z kovu. Základní částí drakoletu je trojnožka, která má na koncích připevněna velká loukoťová kola. Nad trojnožkou je připevněna hlavní část drakoletu- klec ve které je umístěné sedátko, většinou potažené kůží, ve kterém sedí pilot. Z dolní částí klece pak vede dozadu dlouhá tyč, na jejíž konci je namontována vrtule (ale pozor! Není to jako u helikoptéry kde je vrtule na boku, u drakoletu je vrtule otočená dozadu). Nad klecí se pak nachází dlouhá náprava s křídly, které pilot rozmává pomoci šlapátek, které jsou uvnitř klece a důmyslným systémem drátků, kladek a podobných zařízení. Také zadní vrtule je napojena na celý systém a pilot tak šlapáním zároveň roztáčí i vrtuli i křídla. Křídla bývají většinou potažené plachtovinou, nebo volskou kůží. Můžou také být potažená dračí kůží, jak nám prozrazuje Encyclopaedia Fantasia. Zadní tyč, na které je připevněna vrtule bývá dlouhá většinou 4-7 metrů, rozpětí křídel se pohybuje mezi deseti až dvanácti metry.

Řízení drakoletu:

Řízení drakoletu není jednoduchá záležitost. Piloti musí být silní a obratní- a hlavně- nesmí trpět závratěmi. Poté co pilot začne šlapat, drakolet vzlétne a pohybuje se jen kolmo vzhůru až pilot nabere potřebnou výšku, pohne páčkou která je umístěná ve kleci a tím napojí zadní vrtuli na šlapátka, a od té chvíle se drakolet pohybuje vodorovně dopředu. Pokud chce pilot zahnout, stačí se jednduše naklonit na onu stranu, protože konstrukce je lehká a tak reaguje na každý pohyb. No- ono se to řekne, ale na takové zahnutí potřebujete pěknou sílu. Proto si vždy když bude chtít postava zatočit muset hodit na pas na sílu~8~(nezahne/zahne). Pokus o zabočení trvá pět sekund, pokud se pokus nepovede, bude drakolet po tuto dobu letět pořád rovně.

Rychlost letu:

Rychlost letu se vypočítá tak, že se stupeň za sílu vynásobí třemi. Pokud je toto číslo nižší než třicet (samozřejmě tento údaj je v km/h) drakolet nevzlétne. Rychlost stoupání je 3x stupeň síly sáhů/minutu.

Válečný drakolet:

Existují také takzvané válečné, nebo-li bojové drakolety, které mají za spodek klece zavěšeny, těžké balvany, které jsou upoutány na dlouhých lanech, tak aby byl balvan asi deset metrů pod drakoletem. Většinou mají tyto balvany průměr jeden metr, ale mohou být i menší, a klidně i větší. Tyto drakolety však už většinou mají kovovou konstrukci, a musejí být velice pevné. Pokud chce pilot balvan spustit, má pro tento účel v kleci ještě jednu páčku, za kterou když zatáhne, tak spustí mechanismus, který uvede do pohybu ostří, jenž je namontováno pod klecí, a které přesekne lano.
Pro určování zásahu platí pravidla pro bombardování v PPEs.
Hasičský drakolet:

Drakolety se také někdy používají na hašení požárů, v tomto případě má drakolet pod klecí umístěnu nádrž s vodou, která se zatáhnutím páčky otevře.

Únava: let na drakoletu je velice únavný, a nemohou jej provozovat všichni, jen ti nejsilnější. Postava může letět na drakoletu tolik směn, kolik je jejich bonus za sílu. Postavy s bonusem 0 mohou letět pět minut. Postavy s postihy za sílu nemohou na drakoletu létat vůbec.

Samozřejmě, že drakolety mohou být očarované, nebo se do nich může zaklít démon, aby zvýšil účinnost, nebo ulehčil let. účinek takového očarování nebo démona je na PJovi, dle druhu démona nebo kouzla.

„Myslíš, že to poletí?“ zeptal se K´har.
„Jasně!“ řekl Zak a hrál si dál ve vaně se svoji kachničkou.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 40

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Co dodat 5*


 Uživatel úrovně 0

jj pekne godric proc si dal 0* davam 5*


 Uživatel úrovně 0

Bulba:Jseš jasnej. Zejtra máš repku dole! Dneska už nemám limit


 Uživatel úrovně 0

Velmi velmi pěkné a nechápu jak někdo dát nulu


 Uživatel úrovně 0

Tak konecne sem to nasel...stahuju si to a pouziju takze z toho vyplívá ze je zto VELMI povedené. Dekuju tolwyn


 Uživatel úrovně 0

Je to proste paráda!


 Uživatel úrovně 0

Tak tohle mi prijde spis jako vtipek, ale zato povedenej je to i hezky rozepsany


 Uživatel úrovně 0

Super ,ale chtrělo by to ty démony nosiče.Ale fakt geniální věcička.


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že něco takového bylo už ve Warcraftu II. Čili ,žádná novinka ,ale alespoň jsi to rozepsal. Takže * za práci. A co třeba Steam tank ,taky z Warcrafta( trojky) ,ten jsi ještě nerozepsal.


 Uživatel úrovně 0

Haha,už jsem to použil a kvěle se bavíme,našli to s jednim trpaslíkem,a ten tušil jak s tim lítat,ale byli čtyři (já si docela pozměnil design),a tak si dva sedli ke šlapdlům a pak tam vzadu visela klec na přepravu materiálu,tam is vlezli druzí dva,a teď potřebujou ven aby něco opravili,před tim se v tý kleci málem zabili,když se uvolnilo lano na kterym visela:)Druhej šlapač siccouš když přestala fungovat druhá vrtula a druhý šlapač trpslík to znovu nahodil přetsal šlapat jak to s nim hodilo div nevypad:o)A pak kuli tomu malem spadli...Skrátka hafo srandy