Předměty

Bijec Krvecuc Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 5

Kvalita zbroje: 0

Délka: 1

Cena: 2147483647

Váha: 20 mn

Popis:

...Jediný historický fakt, který je znám o tomto artefaktu je, že poprvé byl spatřen trpaslíkem Drainem, který náhodou prorazil stěnu jakési podzemní hrobky, kde ho našel v rukou mrtvého rytíře, ve značně prorezlé zbroji. Meč však byl NAPROSTO V POŘÁDKU. Poté několikrát změnil majitele, několikrát byl ztracen a znovu objeven až se nakonec ztratil a od té doby o něm nikdo neslyšel.

Tento meč z dálky vypadá jako obyčejný široký meč, ale z blízka je poznat jeho neobyčejnost. Rukojeť a záštita (meč mínus čepel) je zlaté barvy, rukojeť je omotána kůží z jakéhosi neznámého tvora. V jílci je zasazen oranžový kámen velký asi jako slepičí vejce, který je zároveň srdcem artefaktu (dále nazýváme Srdce). Po čepeli meče se táhnou oranžové žilky které nijak nevystupují nad povrch čepele. Pokud se čirou náhodou meč rozbije a kámen je znovu zasazen do nějaké zbraně, může majitel zpozorovat, že se po čepeli (hlavici u palcátu, kouli u řemdihu, válci u cepu...) během dne rozlezly oranžové žilky, které nijak nevystupují z povrchu (jakoby nahradily materiál, který tam byl předtím) a které se po uplynutí onoho jednoho dne a jedné noci přestanou rozlézat. Od té doby má zbraň následující vlastnosti:

Pokud je s tímto mečem (případně jinou zbraní) zraněna jakákoli živá bytost, meč si za každých 5 ubraných životů uloží 1 mag a pokud se podívá na svou zbraň ihned poté, zjistí, že ty oranžové žilky jakoby nasávaly/ přenášely krev, která vytekla jako následek zranění, nejkratší cestou k Srdci, které jakmile ,,dávka krve,, doputuje k němu zčervená a bude slabě zářit dokud se ,,dávka,, nevyčerpá. Inteligentní postava která to uvidí poprvé, si hází proti pasti: Int ~ 5 ~ přemůže se/nevolnost 1 kolo a odpor k té zbrani trvající tolik dní o kolik by musela hodit více aby uspěla (představte si že vidíte meč, který jakoby vyzařuje potěšení nad tím, že může nasávat krev...). Při každém dalším shlédnutí se past snižuje o 1. Nasávat červenou barvu bude v případě, že tvor má krev takovou, jakou jí známe. Pokud nemá (nějaký červ nebo přerostlá masožravá rostlina) nasává také ale poměr získaných magů je 1 mag za 10 životů a nasává bíle.

-jeden mag vyprchá za jeden týden.

Další schopností tohoto meče je, že kdykoliv s ním uživatel zabije nějakou bytost, získá proti bytostem stejného druhu +1 k útočnosti a za každé dvě zabité bytosti stejného druhu navíc +1 k síle zbraně (zabiju 5 klasických skřetů a proti klasickým skřetům budu mít meč s hodnotami 7 +5). Tento bonus trvá, dokud je v meči přítomný alespoň 1 mag. Potom se všechny bonusy ,,smažou,, a můžeme začít od znova. (zabiju dva skřety - dohromady 10 ž- a proti skřetům budu mít bonus +1 SZ a +2 ÚT, který mi vydrží dva týdny.)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dost dobré,skvělá myšlenka hezky vypracované.


 Uživatel úrovně 0

Chytrá myšlenka Pard Galenova... Jinak moc pěkný... 5*


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím PardGalenem ale jinak je SUPER!!!!


 Uživatel úrovně 0

Líbí se mi to, stručný, ale neodfláknutý a s dobrym nápadem a popisem. 5*


 Uživatel úrovně 0

Je to zajimava zbran, ale mozna bych se zamyslel nad nejakymi dalsimi schopnostmi, ktere by z jejiho drzeni mohly vyplynout (Treba nejaky zvlastni vztah majitele upiriho mece k upirum a jinym tvorum pijicim krev...).


 Uživatel úrovně 5

Já si myslim, že cena u artefaktu by se neměla asi uvádět vůbec nebo v nějakém velkém rozmezí. Pro někoho kdo neví, že to je artefakt muže mít cenu několika zlatých a někdo jiný kdo po tom prahne celý svůj život muže mít obrovskou cenu.


 Uživatel úrovně 5

1) ta cena je opavdu premrstena. Pro ostatni nez toho, kdo ji vyrobil ma artefakt vycislitelnou cenu (pro alchymistu ma takovou hodnotu kvuli obetovanemu kousku duse). Tak 30 000 zl, mozna o par desitek tisic vic.
2) Historie neni spatna, i kdyz mohla byt propracovanejsi, ale je OK.
3) Popis je hodne fajn, dost se mi libi.
4) Ohledne pasti na znechuceni souhlasim s nazorem -int, ktery zaznel nekde podemnou.
5) Ta schopnost je strasne silna, ale na druhou stranu pri vicviku na dalsi uroven ti temer jiste vyprcha, takze to jakz takz jde.

Celkem je to docela pekny zpracovani a zajmavy dobre provedeny napad. 4*


 Uživatel úrovně 5

cena trošku přemrštěná protože když ji přepočtu na koruny (podle PPE PJ) tak bych si moh koupit určitě atomovku a to je mnohem brutalnější artefakt. jinak to bude docela dost o psaní čísílek a o jejich přepisování ale občas to ani jinak nejde máš 4*


 Uživatel úrovně 8

Myslím že to je celkem jasné Eldene. Napsal jsem, že bonusy dostáváš zvlášť pro každý druh(zabíjíš elfy - máš bonus proti elfům) Získávání bonusů je stejné pro všechny tvory: Zabiju 5 skřetů, 3 orky a 4 gobliny a pak moje bonusy budou:
+2 ÚČ / +5 ÚT proti skřetům, +1 ÚČ / +3 ÚT proti orkům a +2 ÚČ / +4 ÚT proti goblinům.
-Ano, původně tam byly samé devítky (chtěl jsem znázornit artefaktální cenu tzn. nevyčíslitelnou) ,ale myslím že i těch 2,147,483,647 zl. (slovy: dvě miliardy, sto čtyřicet sedm miliónů, čtyřista osmdesát tři tisíc a šestset čtyřicet sedm zlatých) je víc než kdo kdy viděl pohromadě.


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi to funkční a nejenom funkční, ale dokonce sqělý.