Předměty

Spáry Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 32

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 0/+2/+2

Délka: 1

Cena: 40

Váha: 25 mn

Popis:

(*Pokud zde píšu postava, myslím tím dobrodruha, který Spáry používá.)
".... skvěle se s nimi bojuje, můžu při tom plně využít svou výbornou schopnost boxování, kterou umím nejlíp ze všech zlodějů na světě. Také obrana s nimi je hračka. Asi si to nechám patentovat."
Toto prohlásil o Spárech lupič Erzin. Byl jedním z nejlepších lupičů na světě a pořádně mu to lezlo na mozek. Vymýšlel stále nové a nové věci. Klasické zbraně pro něho nebyly dost dobré. Bavilo ho se vysmát protivníkovi a pak ho hezky nabodnout. Vymyslel také fintu zmatení, ale jednou to s ní trochu přehnal a smál se moc dlouho, navíc si jeho protivník Spárů všiml a nenápadně si vytáhl ještě dýku zpod pláště. No a tak místo v pozlacené rakvi skončil jako potrava pro krysy v nějakém zapadlém podzemí.
Popis: Spáry ( jsou dvě (pro méně chápavější na každé ruce jedna)) se skládají ze dvou hlavních částí. Jednak je to loketní část, ta je dlouhá zhruba jako vzdálenost mezi středem dlaně a loketním kloubem (mnohdy bývá o něco málo delší) a obaluje jen spodní část ruky. Druhou částí je úchopová část. Ta navazuje na loketní na jejím konci. Je vytvarovaná do ruky, ale zároveň ji také obepíná. Na jejím hřbetu (resp. na hřbetu ruky) jsou umístěny ostny. Pěsti se připevňují k ruce pomocí pevných kožených řemínků. Tvar Spáry může být prakticky jakýkoliv. To co jsem uvedl výše jsou pouze základní části, které Spáry musí mít a ty mohou být dozdobené.
Materiál: Spáry jsou samozřejmě až na kožené řemínky celé z oceli. Ta musí být pevná, ale zároveň lehká (těžká kombinace, kterou může samozřejmě zajistit okouzlení). Pokud se zvolí na výrobu Spár špatná ocel, pak mohou při boji prasknout (u křehké oceli) nebo naopak mohou mít postih na bojové akce (při vyšší váze).Spáry se nemohou připevnit na žádné brnění, které má kryté souvislou vrstvou železa loket a pěst. Vlastnosti: Spáry je lehká obouruční zbraň. Váží asi 25 mincí. Lze je koupit pouze v lepším kovářství a to za cenu 40 zl. Tyto spáry jsou dělané na objednávku.
SZ: 0 útoč.: +2 OZ:+2 délka: 1 sáh
U SZ, útoč., OZ a iniciativy se počítají všechny bonusy postavy na boj beze zbraně (tzn. i lupičova schopnost).
Při obraně proti drtivým a těžkým obouručním zbraním je možnost, že bude postava zraněna, i když by se jinak ubránila. Toto zranění se počítá, pokud bylo na útok hozeno více jak 18. Pokud nastane tato situace, je postava zraněna za 1k6-1.
Finty: Časem se při boji se Spárami postava naučí různé finty. Zde popíšu dvě z nich, jednak Zmatení a potom tzv. Dvojúder.
Zmatení: To se naučí postava, pokud získá se Spárami 300 zt. Na tuto fintu ovšem potřebuje nějakou róbu, nebo něco, čím by Spáry přikryla. Nápadnost překrytých Spár je asi 20%. Zmatení může použít postava pouze, bojuje-li její protivník s jednou zbraní. Postava má jen jeden útok za kolo, a to i v případě, že by jich měla mít víc. Pokud si protivník Spár nevšimne, boj probíhá asi takto:
Postava přijde na bojiště, v rukou nemá žádné (viditelné) zbraně, protivník k ní přistoupí (vždy vyhraje iniciativu), asi se jí vysměje do xichtu, jedním mocným sekem se rozmáchne a nehybnou postavu (postih -3 k OČ) by zabil, ale ejhle, ona to vykrývá svým pláštěm (Spárami), ale je to vůbec plášť? "A co to má na druhé ruce? Ona mě tím chce asi bouchnout do břicha. Ou, to to bolí, že já jí na to tak snadno naletěl!" (Protivník se nemůže bránit zbraní...-3 a má navíc postih-2 k OČ, protože je hooodně překvapený.)
V opačném případě, tedy pokud si protivník Spár všiml, postava to nijak nezjistí a použije svou fintu jako normálně. Vyčká do posledního okamžiku, avšak protivník si již bude moci vybrat Spárami těžko vykrytelné místo, takže postih k OČ bude -4. Navíc, pokud má int. větší nebo rovnou 14, bude čekat, že postava zaútočí i druhou Spárou a nebude mít tak markantní postih k obraně (!celkově! jen -2).
Dvojúder: Tuto fintu umí postava použít teprv, získá-li se Spárami více než 500 zt. Postava ji musí provést vždy jako první akci (musí vyhrát iniciativu). Finta spočívá v tom, že postava oběmi Spárami udeří do zhruba stejného místa na protivníkově těle. Při tom má postih -1 na ÚČ a bonus +3 k útočnosti. Při jedné následující obraně má pak postih -3.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 32

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Takovej vylepsenej boxer. Osobne bych to udelal tak, že se to přidá k SZ pěsti(napr.:elf 3/+2 atd). Jinak myslim, ze finty sou povedeny. Dal bych 5*


 Uživatel úrovně 0

Hustýýýý :-) takovej lupič s tím může bejt pěkná sviňucha svinutá teda :-P


 Uživatel úrovně 0

Myslím že to je dost dobry zasloužíš ty hvězdy !!


 Uživatel úrovně 0

Drahý Elleasi, tímto příspěvkem jsi mi udělal velikou radost a své ocenění jsi získal právem.Opravdu jsem nenašel nic , co bych vytkl, zkritizoval.
Myslím si, že 300, 500 zt je na zloděje dost.Pravda, takoví válečník toto zt získá hned, ale myslím si, že se tato zbraň v jeho rukou neuplatní.Určitě ne jak u zloděje.


 Uživatel úrovně 0

Zajímalo by mně, jestli to může používat i někdo jiný než zloděj. Omezení zde napsané není, ale mohlo by. Může tedy spáry použít i např. hraničář?


 Uživatel úrovně 0

Myslim, že je dobře, že neni tento příspěvek dělán jenom pro zloděje (i když s ní je lepší než kdokoli jiný).


 Uživatel úrovně 0

Není to k ničemu..hovadina..nevím co na tom vidíte...


 Uživatel úrovně 0

Jo, dík.


 Uživatel úrovně 0

Jo gratuluju k Golddrakulovi!!


 Uživatel úrovně 0

To se ještě nestalo hodně dlouho: Já to nemůžu zkritizovat! Takže 5*.A jsem rád že zrovna tento předmět vyhrál Zlatého Draka.