Předměty

Vrhač hvězdic Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 8/+2

Kvalita zbroje: -2

Délka: 0

Cena: 600

Malý dostřel: 5

Střední dostřel: 10

Velký dostřel: 15

Váha: 20 mn

Popis:

Tento předmět se připíná za zápěstí. Z ní vybíhá plochá ,,trubka,, (kvádr o rozměrech 3×40×15 coulů, kde spodní strana je dlouhá 40 a široká 15 coulů). Jak říká název, tento předmět slouží k vystřelování hvězdic, které si sám vytváří. Hvězdice vypadá jako sedmicípá hvězda, kterou po všech cípech obepíná úzký, ale ostrý proužek kovu. Tato hvězdice je sama o sobě lepší než obyčejná (3 +1 4/8/13). 3 kola po vystřelení zmizí. Nerozbije se ani když narazí do kovu. Hvězdice jsou magicky vytvářené a zároveň pomocí magie vystřelované. První takto vystřelená hvězdice má hodnoty 8 +2 5/10/15. Každá další vystřelená hvězdice má úč o 1 menší. Zároveň je možné vystřelit salvu tří hvězdic v jednom kole se stejným úč, ale poté se úč sníží o 3 (vystřelím 3 hvězdice s úč 8 a další hvězdice budou mít úč 5). S každým uplynulým kolem od poslední střelby (Vystřelím 3 hvězdice s úč 8,7 a 6 a zpátky na hodnotu 8 se mi úč vrátí po 3 kolech). Každé hvězdici může uživatel úč zvýšit o 1, ale následující hvězdice bude mít o tolik menší útok, o kolik jsme útok zvýšili. Maximální zvýšení je +3 (vystřelím hvězdici u které předtím zvýším úč z 8 na 11. Následující hvězdice bude mít úč 4: -3 za přidání a -1 za další hvězdici).

I když se spíš podobá kouzelnému předmětu, je vyrobený jako artefakt. PJ si může určit, kolik těchto předmětů se bude v jeho světě vyskytovat. Vzhledem k tomu, že se objevuje spousty různých variací této zbraně není již možné určit prvního autora.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Chce to množství magenergie,které vystřelí hvězdu.


 Uživatel úrovně 8

dr MARTINS: může, ale asi to bude omezovat pohyb s danou zbraní.


 Uživatel úrovně 0

dobrej napad*4


 Uživatel úrovně 0

Jenom sem se chtěl zeptat:Když to má hrdina připlí na tom zápěstí může v ruce držet i jinou zbraň?


 Uživatel úrovně 8

Teď sice nevím kolik váží taková kuše, ani si přesně nepamatuju kolik váží 1 mn, ale domnívám se že 1kg = 20 mn. Zkuste si někdo mířit kilovou zbraní bez použití dvou rukou...Asi se vám to bude lehce kývat. A teď si představte že ty zbraně máte dvě. Možná by se s tím dalo střílet, ale s postihy. A krom toho jsem neviděl třeba tu kuši kterou uvádím výše, aby ji někdo používal jednoručně.


 Uživatel úrovně 5

Nápad není špatnej, ael chtělo by to více propracovat, oslabit a napsat k tomu všechno, co je třeba.
Vše už asi řekli předemnou, jako malá velikost, síla jak se užívá v boji a tak...


 Uživatel úrovně 0

Hezký nápad. Stejná otázka co Darmonlor.


 Uživatel úrovně 0

Co kdybych našel dva vrhače a připevnil si ke každý ruce jeden?


 Uživatel úrovně 0

Abych řekl pravdu, tak mě se to líbí. Se všemi výtkami souhlasím, ale pořád mi to připadá použitelné a rozepsané (a možná je to proto, že jsem před tím četl kord a kinžál... :-))


 Uživatel úrovně 0

Popis není nic moc, je to artefakt, není to artefakt, takové nejasné.
Nicméně herně by to i šlo.