Předměty

Gethir Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 8/+0

Váha: 40 mn

Popis:

   ".. na poslední bitvu. Jejich výkřiky se mísily s třeskotem zbraní.."
   ".. když věštkyně vše říkala. Přes tyto zdrcující zprávy se Alemnon rozhodl tvrdě pracovat na.."
   ".. nebylo by od věci, když už se naše cesty zkřížily, spojit i své schopnosti, Gaule.."
   ".. takto jsem si výsledky nepředstavoval. Ale nyní musíme děkovat bohům, protože posily přišly na poslední chvíli, ale přece. Nyní zbývá pouze pohřbít.."
   ".. ač zdi jsou pevné, věže vysoké, králové moudří a synové odvážní, přesto se žene všemocná zkáza, která by mohla všechny snahy těchto království zničit během dní, možná i hodin.."
   ".. staré spisy se nezmiňovaly o tom, do jaké zbraně by mělo být kouzlo Božské podstaty vloženo, zmiňovali se pouze o rychlosti větru, bodání včel a kráse andělů.."
   ".. věděl, že Gaul je ve svém oboru velice schopný, tudíž by mu mohl pomoci v tomto nelehkém úkolu. Kladivo v jeho rukou dokáže proměnit kovy žhnoucí divokostí ve spoutanou sílu ukrytou ve.."
   ".. jen Gethir ti může pomoci. Hledej v kronikách.."
   ".. tuto novinu nepřijali s nadšením. Přesto bylo vidět, že tváře pokryté zármutkem se změnily, jejich pohled zpřísněl a v hlavách se usadila naděje, NADĚJE, že zase.."
   ".. ze zápisů nakonec pochopil, jak Gethir ukovat. Spisy Moci dal svým mágům, Růži utrpení alchymistům a Kov nebes Gaulovi. Ti pak spojily své síly a vytvořily GETHIR, tak jak předvídala.."

   nesetříděné kousky informací z popálené kroniky

   Gethir je kopí bohů, které se používá ve stavech nejvyšší nouze, jako artefakt moci proti silám temnot. Jeho síla však velmi závisí na svém uživateli. Dá se efektivně používat pouze při jízdě na koni na rovinkách (nepoužitelné v hustějším lese). Jeho magická podstata vyplývá ze surovin - Svitky moci, Růže utrpení a Kov nebes. Násada tohoto kopí nebyla popsána, protože vlastně žádná není. Z Kovu nebes (tento kov se v malém množství vyskytuje na několika místech planety, vždy má trochu odlišné vlastnosti a jiné jméno) je vytvořen hrot, který má kosočtvercový tvar. Při přiblížení je vidět reliéf anděla na obou stranách (reliéf je velice jemný, prakticky nepostřehnutelný). Růže utrpení je malý, růžový křišťál, zarostlý ve větším čirém křišťálu. Tato kombinace nerostů je schopna vázat ultimátní množství magenergie. Svitky moci jsou kouzelné svitky, které mohou použít jen nejschopnější mágové. Pomocí těchto svitků je vytvořena násada, která je vlastně "zhmotněnou energií". Na jednom konci násady je hrot, na druhém Růže.
   V normálním případě si toto kopí mohou dovolit vytvořit jen králové. Je velice obtížné získat suroviny (i jejich lokalizace je prakticky nemožná), následné sestrojení také chce mistry daných řemesel. Tato zbraň se dává většinou jako pohřební dar králi, který ji sestavil. Lupiči, kteří vylupovali takovéto hroby, ji již nenašli (proč asi, PJové? :-)).
   Kopí absorbuje sílu uživatele a zpětně ji vydá při útoku - postavy s bon. síly +1 mají útok 8/+2, +2 - 8/+4, +3 8/+6, +4 8/+8, atd.., při postihu za sílu se počítá jako by měli sílu s bonusem 0 - 8/0. Při rozjezdu na koni je útok snížen na 6, ale výsledné zranění zvýšeno o 6 životů (hůř se zasahuje, ale více zraňuje).
   Kopí je navíc zhmotněním energie. Pokud zasáhne nepřítele, je 5% šance, že zraní za 1-6 blesky, pokud je na postavu použito kouzlo štěstí (či jeho obdoba), je šance 10% (to ví jenom PJ). Pokud zbraň uchopí ZmZ nebo ZkZ zlá postava, nebo s ní chce jiná postava zaútočit na ZmD či ZkD postavu, tak je zraněna za 1-3 životu blesky a je ochromena do konce kola. Pokud uchopení/útok zopakuje, je zraněna za 3 - 18 životů a je ochromena na 3 kola, při třetím úchopu/útoku je zkaněna za 5 - 30 životů a ochomena na 5 kol, atd.    V rukách schopného a silného bojovníka může být tato zbraň zhoubou všech temných nepřátel, ale její unikátnost a složitost výroby ji činí dostatečně vzácnou.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Velice pěkné, nemám co dodat. Hledal jsem nějakou podobnou zbraň, velice mi tahle pomohla, jako odměna pro hraničáře (tj. jedna CP).


 Uživatel úrovně 0

Docela by mě zajímalo, proč je artefakt ve zbraních. Ale jinak se mi to docela líbí. Takové kopí bych chtěl.


 Uživatel úrovně 0

docela hodně silný, ale na světě nejsou jen slabé zbraně takže dobrý


 Uživatel úrovně 0

Povedená věcička a taky celkem silná.....5*


 Uživatel úrovně 0

Artefakt ve zbraních??? Docela divné!!!


 Uživatel úrovně 0

SUPER.....:-)


 Uživatel úrovně 0

superrrrrrrrrrr:o)


 Uživatel úrovně 0

Máš to to všechno popsáný, dobře udělaný - 5*


 Uživatel úrovně 8

Sanka: tak proč dáváš 4* - co se ti nelíbí?


 Uživatel úrovně 0

Je to dost dobré....