Předměty

Luky a jejich druhy Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: 0

Délka: 0

Popis:

Luky a jejich druhy:

Nejdříve seznam luků:
Krátký luk
Dlouhý luk
Bojový luk
Bitevní luk
Skládaný luk
Dvojitý luk
Odlehčený luk
Skládací luk

Popis luků:
Krátký luk:
asi sáh dlouhý luk. Není ničím zvláštní.
Dlouhý luk:
tento luk je až dva sáhy dlouhý. Navržen pro pěchotní lučištníky.
Bojový luk:
První exemplář si nechal na zakázku vyrobit neznámý Elfí válečník, protože nechtěl být překvapen při střelbě. Držadlo luku kryje boxer s třemi čepelemi(3/+1 0). V podstatě se jedná jen o úpravu luku, který může být jakýkoliv. Cena takto upraveného luku je +20 zlatých a bude vážit o 5mn. více.
Bitevní luk:
Vylepšená verze dlouhého luku. Je o něco větší, pružnější a pevnější takže dokáže vystřelit o něco dál a způsobit větší zranění(5/+2 17/35/60), váží 15 mn. a jeho cena je 30 zlatých. Jeho název napovídá že je lépe přizpůsoben pro bitvu. Jeho válečné hodnoty jsou: SZ:7 dostřel 10 ZZ:3 cena:90 výcvik 11. Dále je omezen tím že ho nemohou používat: hraničář, druid, alchymista, theurg, pyrofor, kouzelník, čaroděj, mág, zloděj, lupič, sicco a šermíř (Takže ho může použít jen válečník, bojovník a chodec)
Skládaný luk:
tento druh luku se skládá z více částí než obyčejný. Vyrobit ho již dokáží jen někteří Elfí mistři protože technika spojování částí, aby vznikl dobrý luk je velmi složitá. Dá se vyrobit jako jakýkoliv luk (krátký, dlouhý…). Takovýto luk má lepší vlastnosti než neskládaný bratříček. (úč: +1, útoč. +1, dostřel: +1/+1/+2) Cena takového luku je o 50 zlatých větší a může být i vyšší. Při boji v armádě je stejný jako neskládaný luk téhož druhu.
Dvojitý luk:
Tento luk má jakoby zdvojené lučiště a dokáže vystřelit dva šípy najednou, ale aby to mohl provést, musí se déle nabíjet (dá se s ním vystřelit jen 2× za 3 kola). Jeho SZ je o 1 nižší + platí stejná omezení jako u bitevního luku. Dále váží 2× více než luk s jedním lučištěm téhož druhu a stojí 2× více + 10 zlatých. Nedá se používat v armádě. Pokud se použije s bojovým lukem, je útočnost bojového luku o 1 vyšší. Pokud je zkombinovaný s bitevním lukem, nebude ho moci používat ani chodec.
Odlehčený luk:
Tento luk má pouze o třetinu nižší hmotnost(zaokrouhluj nahoru) a stojí o polovinu více (opět zaokrouhluj nahoru) ZZ je o 1 nižší. Skládací luk: jedná se o úpravu luku. Skládací luk se dá složit do skladnějšího ,,balíčku,, a tětiva se sama navije na malé navijáčky na konci lučiště. Jeho cena je o dvě třetiny větší (zaokrouhluj nahoru)
Příklad: uvedeme si luk který vznikne spojením výše uvedených luků. Základ bude bitevní luk a tedy hodnoty 5/+2 17/35/60 váží 15 mn. a stojí 30 zlatých. Necháme ho vyrobit jako skládaný luk. Tím se jeho vlastnosti zlepší na 6/+3 18/36/62 a cena vzroste na 80 zlatých. Přidáme ještě násadu bojového luku a přibude útok tváří v tvář 3/+1 0, cena bude 100 zlatých a váha vzroste na 20 mn. Uděláme ho navíc jako dvojitý luk. Tím ztěžkne na 40 mn., jeho útok pro boj tváří v tvář bude 3/+2 0, útok pro střelecký souboj klesne o 1 a bude stát 210 zlatých. Pak nás ještě napadne ho udělat jako skládací luk. Tím podraží na 350 zlatých (váha zůstává 40 mincí). Protože se nám ale zdá příliš těžký, necháme ho nakonec vyrobit jako odlehčený luk. A tak bude nakonec vážit 26 mincí, stát 525 zlatých a jeho vlastnosti budou: 3/+2 0, 5/+3 18/36/62 + může 2× za tři kola vystřelit 2 šípy najednou. Je to docela dobrý luk, ale za ty peníze…

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Dvojitej luk je blbost a bojovej taky - zkus si představit jak někoho tlučeš boxerem na luku! Jestli to dokážeš a nepřijde ti to nenormální tak ti gratuluju,máš skutečně bujnou fanatzii :-)


 Uživatel úrovně 0

Dobrý přehled, najdu zde vše co potřebuji Vím že to tu je už hodněkrát napsaný ale ten dvojitej luk? (Leda že bych měl 3 ruce),ael jinak super davám 5*


 Uživatel úrovně 0

Dvojitym lukem by se IMHO strilelo nechutne blbe a o jeho presnosti radsi ani nepremyslim...
Bojovy luk je tezka blbost - ten luk ti brzo nekdo zlame, nebo rozseka (i s tebou :)). Vyhodnejsi je IMHO povesit si k pasu savli ci mec a naucit se ho rychle tasit...
Je to dobry napad, rozpracovat luky, ale IMHO neprilis uspesny...


 Uživatel úrovně 5

trošku jsem se statil ale ten příklad rochu osvetlil ale na tom příkladu se mě zdá že je to troch přehnaný všecno dohromady podle mě by se dali zkombinovat jen základ a dvě možnosti né všechny máš 4


 Uživatel úrovně 8

Uznávám že dvojitý luk je poněkud, ehm, podivný nápad, poíšu vám jak vypadá: základem je rukojeť, která se (rozděluje?) na dvě lučiště. Z toho vyplývá že je poněkud obtížnější z něj střílet, a proto jsem pro něj dal stejná omezení jako pro bitevní luk. Pokud se vám to však nezdá, asi jsem udělal chybu a nemusíte to používat.


 Uživatel úrovně 0

co kladkový?????


 Uživatel úrovně 0

Je fakt, že se ve světě DrD pohybují v podstatě 2 luky. Krátký a dlouhý, takže tohle ucelení se mi zdá víc než dobré :) Luků je tu poměrně široká škála. Nehraji sice za Hraničáře, ani bojovníka, ani nikomu nenahrávám, ale divte se nebo ne, já dávám 5* :)))


 Uživatel úrovně 5

Gandalv: Kladkovy luky jsou sice fajn, ale na fantasy obdobi pomerne slozity, nemyslis?
Sam Speed: Myslis, proc by se nedalo bojovat na blizko dva metry dlouhym lukem? Vem si do ruky 2m dlouhou tyc a zkus nekoho prastit stredem....


 Uživatel úrovně 0

Myslim si,ze Koniasov prispevok o lukoch bol ovela kvalitnejsi ako tento.Co je to za blbost - luk s boxerom?Alebo dvojity luk.Vies si predstavit strielanie z takeho luku?Ja teda nie.Preto sa taky luk ani nikdy nevyrobil.


 Uživatel úrovně 0

Jenom nechápu proč by měl bojovník moct používat bojový luk a šermíř ne ale jinak je to GOOD nápad.