Předměty

Mina Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Obyčejné předměty

Síla zbraně: 1/+9

Délka: 1 (

Cena: 3

Váha: 2 mn

Popis:

Tato věc vypadá jako mořský ježek, jen je z kovu a má méně, ale zato silnějších bodlin (je jich 7), které jsou asi 5 coulů dlouhé a na začátku coul široké. Postupně se zužují.
Tato zákeřná věc se používá hlavně ve válkách proti jízdě. Položí se a malinko zatlačí do země, kde pak čeká na svoji oběť. Oběť, která na tuto věc šlápne si hází na obranu s těmito opravami:
1) kůň má postih na obranu -1
2) hod se opravuje o třídu velikosti - za každou třídu vyšší než A je postih -1
3) podle stylu došlápnutí: normální chůze + 4
chůze po čtyrech (výma koně) + 1
běh - 1
sprint - 3
doskok - 5
doskok z větší výšky - 4, snižuje se o 1 za každých 15 sáhů.
4) kůň s jezdcem - 4 k OČ
5) dle KZ obuvi. Pokud je KZ obuvi vyšší než 3 (lepší než kůže), obět zůstává nezraněna a v případě kovové obuvi se mina na 90% zničí. V ostat případech je šance na zničení 60%

NÁSLEDKY: Postava je zraněna pouze stínově a to nejvýše za 1/2 max. počtu životů. Je-li postava (nebo tvor) zraněn za více než 1/5 celk. počtu životů, je zraněn a kulhá - max. naložení je malé, pohyblivost klesá na čtvrtinu.
Po zranění druhé nohy se postava pohybuje plazením, zvíře se nemůže pohybovat dokud mu někdo z nohy nevytáhne bodlinu.
POZNÁMKA: V ráně zůstává vždy bodlina.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Přesně jak řekl Darmonlor jen u nás se musí dávat aspoň 2 ohnivky aby to mělo nějaký pěkný účinek


 Uživatel úrovně 0

Mina se obvykle vyrábí tak, že se položí kus ohnivé hlíny na zem. Kůń který si na to stoupne způsobí explozi.


 Uživatel úrovně 8

Zombie - v DrD nemůsí mina vždy explodovat, ale rozhodně by na došlap měla reagovat mechanicky (výbuch, plyn, kouzlo, kdovícoještě...{alchymista, samozřejmě :-)}). Je vlatně popis jiného předmětu, který zase není udělán nejhůř. Ale přesto to pdle mne nesplňuje podmínky kvalitního předmětu - 3*.


 Uživatel úrovně 5

Tohle není mina, mina při nárazu exploduje. Toto, souhlasím s Delorianem, je spíše varianta "kuří nohy", která vypadá jako 4cípá prostorová hvězdice.
J.S.


 Uživatel úrovně 0

chybí mi tu možnost nějakého poupravování (plyn při došlápnutí nebo něco podobného, to je jedno, alychymista by jistě rád něco takového doplnil pro zpestření zážitku nepřítele) nicméně to jistě použiju ve svém světě.


 Uživatel úrovně 5

Proti koňom sa používajú klasické hviezdy (4 trne spojené tak že to vytvára priestorovú hviezdu), toto sa vysipe na zem a kone aj jazdci majú po chlebe. Je to dosť brutálne (hlavne pre zviera) ale účinné. máš to za 3* za spracovanie ale myslím že hviezdy sú lepšie.