Předměty

Mithendilův prokletý prsten Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Skupina: Artefakty

Váha: 1 mn

Popis:

Kdysi žil jeden elfský král Mithendil, který před šesti stoletími vládnul v zemi Lauwalmar. Byl to vášnivý sběratel magických předmětů a nejraději sbíral prsteny. Měl jich přesně 7 a nosil je všechny na rukách. Když vládnul 47 let, napadla jeho mírumilovnou zemi armáda lidí ze vzdálené země krále Ašmora. Mithendil však neměl dostatečnou armádu, takže lidé měli velikou převahu. Když už zbyl poslední oddíl vojáků, objevil se na bitevním poli Mithendil. Použil poprvé všech 7 prstenů a bitvu vyhrál. Na Ašmorově ruce se blýskal prsten. Ihned si ho vzal. Protože již vlastni mnoho magických věcí, poznal, že i tento prsten byl magický. Nasadil si ho ukazováček své levé ruky. Po 20 letech byl někým zabit Mithendilův nejvyšší rádce. Král si vybral nového - Lerinda, ale Lerind strašně prahnul po Mithendilově 8. prstenu. Přátelil se s královským mágem Elbarem, který po prstenu také toužil, a oba byli v duchu zlí. Jednou Elbara Lerind zavolal k sobě a zasvětil ho do svého plánu: Elbar vyrobil, s Lerindovou pomocí, přesnou kopii 8. prstenu. V noci Lerind za pomoci Elbarových kouzel ukradli z Mithendilovy ruky 8. prsten, a nasadili mu kopii. Po té oba prchli pryč z království. Při zkoumání prstenu Elbarem se však něco zvrtlo a prsten byl proklet.

Prsten je zlatý a po celém obvodu je posázen safíry, diamanty a rubíny. Má následující vlastnosti:

Svojí velikostí se přizpůsobuje velikosti prstu nositele.

Má 88 magů na 3 dny. Magenergie se doplňuje o půlnoci.

Když se prstenem otočí, je možno z něj sesílat následující kouzla:
Všechny druhy blesků
Levitace
Magický štít
Neviditelnost
Rychlost
Světlo
Ticho
Tma
Zlom kouzlo
a dvě vlastní kouzla a to:
Mocné slovo: Omdli!
magenergie: 10 magů
dosah: 0 sáhů
Rozsah: koule kolem kouzelníka o poloměru 6 sáhů
Popis: Po otočení prstenem se v rozsahu ozve mocné zařvání slova "Omdli!" a všechny živé bytosti (ne magické) s životaschopností 3 a menší okamžitě omdlí na 1k8 kol.

a

Mocné slovo: Zemři!
magenergie: 18 magů
dosah: 0 sáhů
rozsah: koule kolem kouzelníka o poloměru 2 sáhy
popis: Stejně jako u Moc. sl. "Omdli!", ale ozve se "Zemři!" a všechny živé bytosti (ne magické) s životaschopností 2 a menší okamžitě zemřou.


Prokletí se projevuje, že při každém 5.
otočením prstenu se přesvědčení mění o 1 stupeň ke zlu. Pokud už je přesvědčení na ZkZ, při dalším otočení, kdy by mělo dojít ke změně přesv. Se postava stává posedlou zabíjet tzn. Každý den musí postava zabít 1 humanoidní živou bytost.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 11

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Lardo : Prsten nemá vlastní vůli (alespoň to tu není uvedeno). Takže se nemůže sám zasadit o to, aby se nenechal ukrást. Král by se sním loučil převelice těžce, jestli vůbec. Ale když mu ho někdo vezme ve spánku pod vlivem kouzla (mocného) král se o tom ani nedozví. Myslím.


 Uživatel úrovně 0

Jo, tohle je dobrý. To prokletí je nebezpečný.


 Uživatel úrovně 0

Lardo:přečti si pořádně příběh!


 Uživatel úrovně 0

Všichni:ja, když sem to psal, tak mi uplně vypadlo to prokletí.Teď už jenom čekám, až Kubz zchválí opravu.Jinak kdo máte icq, tak je kompletní v mejch shated files.Moje icq je 132797283


 Uživatel úrovně 0

Mě jen překvapuje jakto že se prsten po dvacšeti letech nošení tak snadno dostal z královi ruky-myslim, že je to kouzelnej předmět ale ne artefakt-když ho našel na bojišti tak ho někdo z lidské armády stratil-takže jestli tam nebojoval nějakej lidskej král tak mi připadá, že si jen ten král myslel, že je to artefakt, přitom mohlo jít o sériově dělaný prsten, jen před ostatními národy ututlaný předmět-dal bych asi tak 3,5 ale spíš 3,45 takže 3*


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Adanedhelem, že neni náznak prokletí. Jinak je to vyvážené (podle mne).


 Uživatel úrovně 0

Jo a ta kletba mi tam nějak nesedí. Co se stane když si ho postava nasadí na prst? Přišel prsten kvůli kletbě o nějaké zvláštní schopnosti?


 Uživatel úrovně 0

Hmm, v tom příběhu je nějak moc čísel... Jinak vlastnosti prstenu jsou docela dobré (ucházející) Akorát je v těch kouzlech chaos, nemají přesný obor a ani prsten není zcela určen. A ty dvě speciální kouzla mi trochu připomínají BG II. 3*


 Uživatel úrovně 5

Ano, je tu příběh i popis. Tohle bez potíží. Horší je to s tím faktem, že je to artefakt. Nevidím na něm žádnou unikátnost, jen dvě hodně mocná kouzla. Sorry, asi bych to postavám do ruky nedal.