Předměty

Dýka paradoxů Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: 7

Váha: 40 mn

Popis:

Když ten, co najde tuto dýku, ji uchopí do ruky, pocítí nával síly, o které se mu ani nesnilo. Pocit, že jednou ranou rozpůlí skálu ho začne bodat do mysli a začne se vrhat na riskantní úkoly mezi hordy nepřátel. Co tuto posedlost způsobuje?
 

V dobách, kdy artefakty se vyráběly "na objednávku", byla vyrobena i tato hračička, která měla sloužit jako kanadský žertík mezi bohatými. Byla do ní vložena značně silná kouzla, s dvojitým účinkem: dýka zraňuje bez ohledu na vlastnosti uživatele za 1k6+20 životů (ÚČ slouží pouze k určení úspěšnosti zásahu), ale nikdy ho nemůže zabít (zraní ho max. za zbývající životy - 1 a cíl se stává do konce kola nesmrtelným). Na konci kola jsou všechna zranění zpět uzdravena a navíc je vyléčeno 10 životů (pokud jsou takto přesaženy max. životy, vydrží 2 kola). Z toho vyplývá, že tato dýka nejde použít k zabíjení nepřátel. Někoho by napadlo, že by se dala paradoxně použít k léčení. To ale nejde, protože cíl se při útoku touto dýkou VŽDY cítí v ohrožení a snaží se utéct / bránit (podle PJ).
 

Je vidět, že tato dýka nemá praktického využití. Přesto však je vyhledávána alchymisty a mágy, protože obsažená kouzla se dají studovat a použít k obohacení znalostí (námět možného questu).


Popis: dýka je tvořena stříbřitou rukojetí a zlatým ostřím (což zvyšuje cennost při ohledávání zlodějem). Rukojeť je potažena postříbřeným páskem se (záměrně) roztřepenými okraji. Ostří je na konci mírně zahnuté, což nemá v boji negativní efekt, pouze to zvyšuje vzácnost takovéto zbraně. Středem ostří je tažena nitka rudého kovu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

velice pekne ..... tohle spestreni rad pouziji jako PJ


 Uživatel úrovně 0

Naozaj všetka česť autorovi - veľmi pekný nápad.


 Uživatel úrovně 0

Zajímavý nápad, pěkně zpracováno......5*


 Uživatel úrovně 0

hustý!!! Tadlencta dýka udělala w naší grupě už dost chaosu :-) 5*


 Uživatel úrovně 0

tak to je za 5:)


 Uživatel úrovně 0

...ALE dyť to musí bolet...!


 Uživatel úrovně 0

Přesně takovéhle příspěvky mám nejraději. Hlavně ať je sranda.


 Uživatel úrovně 5

prostě v dávnej dobách uměli vyrábět aref. na zakázku pro pěkný zazobance co se nudili ale zabava musí bejt!!!! ale jen jedna drobnost zbohatlíci neměli určitě velkou odolnost takže pro ně byl (a je) jeden život pod mezí vyřazení takže 4


 Uživatel úrovně 0

Hmmmm dobrý to je síla.


 Uživatel úrovně 0

To se mi líbí.
Tomu se dá říkat artefakt.