Předměty

Meče Rozsudku Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 17/+4(Gormod), 10/+2(Ermorad)

Kvalita zbroje: 0

Délka: 1-2

Váha: 15 mn

Popis:

Je tomu už hodně dávno, kdy po světě ještě putovali členové řádu Elmorianu, silného a uznávaného řádu.Členové tohoto řádu byli jen elfové a to ještě jen z řad šermířů a chodců. Tento řád bojoval proti temným silám nespočetné věky. Přesto se našla temná mocnost, která byla pro Elmorian tvrdým protivníkem. Schylovalo se k rozhodující bitvě a tak vůdce Elmorianu Gwindor Mistr šermíř nechal zhotovit Meče Rozsudku, aby čelili hrozbě spojených temných theurgů, mágů a čarodějů.Meče byly dva Gormod a Ermorad. Ermorad byl zhotoven první a nebyl tak silný jako Gormod. Gormod nosil Gwindor a Ermorad jeho syn. Krátce nato vypukla nestrašnější bitva všech dob, bitva byla tak ničivá, že přežil jen zlomek z obou řádů a nikdy se z toho pořádně nezapamatovali. Při té bitvě byl Gwindor zajat a jeho syn padl, meče přešli do rukou nepřátel. A oni je převrátili, převrátili jejich sílu ke zlu. Gwindor jim ale utekl a odnesl i meče. Elmorianu dalo hodně práce převrátit meče zpět, nepovedlo se to ale úplně a tak jeden ze členů zradil a Elmorian zanikl.
Meče jsou celé temně černé, jen záštita je ze zlata a uprostřed je zelený emerald (to je srdce).
Vlastnosti:
1. Meč dokáže odrážet blesky - odrazí jich tolik kolik má útoků za kolo. Je jen 15% šance na zasažení útočníka, ta se zvyšuje o 2% za KAŽDOU postavu v okruhu (to je pravděpodobnost zásahu nějaké postavy-které to už je na PJ)
2. Po zásahu mečem je tu možnost že se zasažený tvor rozpadne v prach, to je (55 -živ. nestvůry% u Gormodu a 35 -živ.% u Ermoradu), jen na zlé bytosti
3. meč je z Gormova kovu (Gorm byl trpasličí horník, který tento kov obě jevil, našel ho ale jen tunu -tohoto temně černého kovu- více se nikdy nikde nenašlo). Gormův kov je prakticky nezničitelný a o 70% lehčí než ocel. Proto je to střední zbraň.
4. Díky magii je meč možno hodit a to s 6+OB/krát 10/4/8/12
5. Meče mají 65(Ermarad), 130(Gormod) magů na den a s tím i kouzlo rozptyl kouzla, uzdrav lehká zranění a tyto kouzla chodcovo meče: dvojitý a trojitý sek, najdi ... a svíticí čepel(stříbro)
Meč nemůže nosit zlá postava.
Meče ale mají i tmavou stránku. Díky převrácení temnými theurgy může meč převést svého majitele ke zlu. Stane se tak, když majitel pomocí meče udělá něco sobeckého, nebo prostě meč zneužije, tak si hodí na past - In - dle PJ - nic/zákonné zlo.
V té chvíli se změní vlastnosti meče na to
1. Ztrácí možnost odrážení blesků a všechna ostatní kouzla, ale nedrahou stranu získá schopnost sesílat všechny blesky na které má magy.
2.Rozpadnutí v prach je jen na dobré.
3. Ostatní zůstává.
Takhle přeměněný meč nemůže nosit dobrá a neutrální postava. Meč se vrátí do normální podoby jen tak, že nynější majitel udělá nějaký závažný dobrý skutek. (Myslím si, že Gormod je až moc silný pro postavy a jestli jsou u vás elfové nesmrtelní, může ho nosit pořád Gwindor, ale je to na vás).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Předně bych chtěl reagovat na joreho : Zbraň není vůbec “přebušená“, je to artefakt. A artefakty bývají takové. Mohou být i mnohem silnější a mít mocnější schopnosti. U vědom si (příklad), že s takovým artefaktem se postava za svůj život setká jen jednou a to mu je jen na chvíli propůjčen. Uvědomuješ si tu vzácnost?

V podstatě bych neřekl více než-li KILLMAN (to s těmi draky je fakt)

Moc se mi to líbí. Příběh skvělí. Vlastnosti na artefakt sedí. Jsem spokojen :)



 Uživatel úrovně 0

Hmm... Hobite. nápad to neni špatnej, ale je to moc přebušený to rozpadávání na prach atd. ale ten nápad, že meč se bude reagovat na pánovými skutky a chování neni vůbec špatnej. zajímavý


sedrik

Já si myslim KIllMENE že na zabijení draků by měli bejt speciální artefakty tzv. drakobijecký ale artefakt kterej má tolik schopností se mi doopravdy nezdá.


sedrik

dobře promyšlený ale já bych se to bál dát svým postvám i na 35 úrovni.Podle mě je to vážně trochu nabouchaný ale líbí se mi to zpracování.


 Uživatel úrovně 0

Já jsem zkoušel dát postavám hodně silný artefakty a hrát se to nedalo. Nápad není špatný, ale chtělo by trošku ty meče oslabit.


 Uživatel úrovně 0

Omlouvám se za chybu v minulém příspěvku. Má tam být že Zkz postava neudělá vědomě nic dobrýho.


 Uživatel úrovně 0

Jako zásadní artefakt dobrý, ale souhlasim se setsanem, v tom, že Zkz postava neudělá vědomě nic zlýho.Dávám 4*.


 Uživatel úrovně 0

Mě to přijde jako fajn artefakt. Rozhodně bych žádné síly neomezoval. Podle toho příběhu bych chápal, že se jedná o poměrně zásadní artefakty a ty mají být hodně silné a to zpopelnění draka na 20% je v pořádku, čím už by měli být draci zničitelní, když ne artefakty?


 Uživatel úrovně 0

setsan:
Ke čtyřce- Pomocí magie je meč naváděn, magie srovnává meč k bodu a udržuje v letu.
Ty parametry jsou: ÚČ-6+OB/útočnost- zranění se znásobí deseti (trochu zamrzí, když vámi proletí meč)/"dostřel"-4/8/12.
A Gormod je opravdu spíše určen CP.


 Uživatel úrovně 5

Sice to je artefakt ale:
1)Mec dokaze odrazet automatycky blesky nevim treba kdyz udelam cernej nebo bledej blesk tak by mela byt jina sance na odrazeni nez u modreho blesku - nechapu jakej okruch myslis jestli jako okruch dosah blesku kterej se odrazi, jinak ja bych dal meci proste kouzlo treba s 30magi Magicke Zrcadlo(hranicarovo) nebo nejaky podobny kouzlo stim ze postava muze do kouzla preleat magi z mece ale kazdy den by zacinala s 30mg( nebo nebude mit mec kouzlo ale bude mit vlastnosti jako kdyby mel kouzlo s 30mg((nebudou ubivat magi ale zjisti se pravdepodobnost)).
2)podle me je trosku moc silny ze kdyz Gormod zasahne draka(35 zivotaschopnost) tak je porad sance 20% ze drak umre. jinak nevim jak mohli takhle ty dva chitnout kdyz vezmu ze nepratele byli 15-25 uroven tak porad bylo 30% a 10% ze zasazeny hned umrou a kdyz si takhle kazdy kolo zautocili na 3 nebo jeste vic tak nepratel podle me dost ubyvalo. Ja bych tohle zrusil nebo muzes dat nejaky zraneni(rozumny) pri zasahu navic ale smrt tu ne.
3)70% neulitl si podle me bych bral opak ze zbran je tezka o 30% pak by byla tezka 35mn dejme tomu ze je to jeste stredni. Jinak praktycky neznicitelny mel bysi teda vypsat jak de znicit podle me kdyz znicim srdce artefaktu tak znicim mec ale jak kov nevim.
4) diky magii je mozno zbran hodit podle me je to nesmysl ale kdyz tak co znamena 6+OB/krat 10/4/8/12 nemelo by to byt utok je 6+obr /krat(nevim co nechapu) a 4/8/10/12 by mel byt dolet ne?
5) s tema magama si to trosku prehnal udelal bych tak 30 magu Ermarad a 60 magu na den Gormod.
6) proc nemuze mec nosit zla postava jak se to projevi kdyz ho vezme do ruky a proc ho nebude nosit.
Jinak nevim podle me de zneuziti mece chapat i tak kdyz zasahne dobrou postavu(treba na plocho) a ona se rozpadne v prach Podle me by to chtelo nejak jinak s formulovat pokud postava ma mec tak se drzi rytirskych zasad vyziva na souboj nestrili uznava jen rovny boj )jeden proti jednomu) neutoci ze zadu. 7) po zmene s 1 moc silna dal bych omezit magi na 20 a 40 na den i tech 40 je dost. 2 nesouhlasim 3 chtelo by to nejak vypsat jelikoz zla postava neudela vedome nic dobryho pokud si nemysli ze je to dobry pro ni.
Mas 3 za zpracovani a napad