Předměty

Agro-ghűna Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 6/+3

Délka: 1

Váha: 95 mn

Popis:

   Mnohé rasy byly vytvořeny bohy, šplhaly k vrcholu, upadaly a zanikly. Všechno na jakémkoliv světě mělo období vzestupu a pádu, každá rasa, každý stát, každá kasta, prostě úplně vše, co kdy existovalo. Nic není vyňato z koloběhu úspěchu. Vše se překotně vrhá na vrchol hory a následně padá po stráni dolů, někdy rychle, někdy pomalu. Nic nemá právo to měnit, protože tak to ustanovili bohové.
Výňatek ze zápisů neznámého filozofa


   Ačkoliv se říká, že koloběh úspěchu nemůže nic změnit, přesto se zapomíná na to, že sami bohové tuto moc mají. Krásné trpasličí kladivo, které bylo vykováno již v zapomenutých dobách neznámým mistrem kovářem, bylo bohy vybráno, aby se stalo prostředníkem jejich moci v rukách smrtelníků. Již tak kvalitní práce byla očarována bohy, aby se stala artefaktem, který by na světě neměl obdoby.
   Hlavice tohoto kladiva nese očarování, které je nepochopitelné obyčejnými smrtelníky: ÚČ 6/+3 a OČ:0 platí pouze na "průměrné rasy". Na ty, které jsou na "vrcholu hory úspěchu" se toto kladivo mění v krvelačnou zbraň - její nosič ví, jak danou rasu nejefektivněji zasáhnou a jak se správně bránit (ÚČ: 8/+5 OČ:+3), takže jejich porážení se stává jednoduchou záležitostí. Naopak, proti těm, kdo jsou na "počátku šplhání" či na "konci pádu" má toto kladivo daleko menší účinky. Uživatel se nedokáže pořádně trefit a nestíhá uhýbat (OČ: 3/0 ÚČ:-2), takže snadno prohraje na první pohled jednoduchý souboj. To které rasy to jsou, musí vybrat PJ (doporučuji použít tento předmět pouze tam, kde má PJ promyšlenou historii, politiku i sociologii celého světa).
   Tuto zbraň najde většinou skupina ležet v nějaké stoce či kanálu, bez jediného uspokojivého vysvětlení, jak se zde mohla vzít a proč tu stále leží. Po 7-15 měsících bohové rozhodnou, že by zbraň znovu měla vyměnit uživatele. Zbraň začne průsvitnět, po třech dnech se stane neviditelnou a po pěti prostě zmizí (velice nepříjemné pro hrdinu, když mu pod rukou zmizí zbraň). Nikdo se za svůj život s touto zbraní nesetká dvakrát, pouze se může doslechnout, kde se znovu objevila, ale nikdy ji nemůže získat zpět.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Tohle se mi líbí, 4 hvězdy dávam proto, že jsem tu krátce a je to první kvalitní příspěvek, na který jsem narazil. Tak si tu pátou schovam na něco extrasupr, pokud tu něco takového je. Ale tohle je opravdu povedený


 Uživatel úrovně 8

Erkenel: Popis zbraně chybí, protože jsem měl k odeslání nachystaný i obrázek. Bohužel se však vyskytly problémy (z Murphyho zákonů zcela samozřejmé) a já jsem byl poté na dva týdny odříznut od světa. Pokusím se to brzy napravit.
Nemám rád lidi jako je Kick - dají dvě hvězdičky a ani neřeknou proč!


 Uživatel úrovně 0

Jo, pěkný... Už nevím co psát...


 Uživatel úrovně 0

Vcelku neni co dodat... pekny napad, pekny uvod, slabsi popis, stejne jako u LUKu ZLATEHO LISTI. Chce to jeste kapku a konecne budu moct dat 5*


 Uživatel úrovně 5

Souhlas s Erkenelem, takový nápad už tu dlouho nebyl. Ten popis není sice nejpodrobnější, ale to už si každý PJ domyslí (vzhledem k tomu, pro jaké PJe je tato zbraň určena :-) Akorát se mi až tak nelíbí ten způsob změny uživatele, to bych vymyslel nějak jinak než mizením. Ale to už je věc názoru...


 Uživatel úrovně 0

Velice zajímavý nápad, trošku mi chybí popis zbraně.
A hlavní problém je že se to opravdu v normálním světě nedá moc použít. Podle klasických pravidel není žádná rasa na vrchlu ani v propadu. Takže se to dá použít leda na vytvořené světy už zkušených PJ kteří to mají, nebo teprve kvůli zbani dodělají.

Erkenel