Předměty

Pewor: Rukavice Moci Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Artefakty

Kvalita zbroje: +1

Váha: 40 mn

Popis:

Legenda:
Daleko od severovýchodního pobřeží kontinentu ležel od pradávna ostrov Arkhas, obývaný lidmi severského typu, vzhledově a povahově blízkými barbarům či Varjagům. Tito lidé se sami nazývali Arkharové a oba jejich kmeny, severní i jižní, byly odjakživa sjednoceny pod vládou královského rodu ze severního kmenu. Arkharové žili převážně z výbojných cest na pobřeží kontinentu, byli to nejen udatní válečníci, ale měli též velmi kvalitní loďstvo a hlavně kvalitní zbraně, neboť Arkhaské doly překypovaly tou nejkvalitnější železnou rudou, ze které vyráběli Arkharové špičkovou ocel, pravděpodobně jednu z nejlepších na světě. Za vlády nejmocnější královské dynastie Verdharů se postup výroby ještě zlepšil přidáváním mithrilu, který byl objeven v hlubinách takzvaného Ledového dolu, jenž se nacházel na nejsevernějším cípu ostrova. Tato ocel se nazývala Verdharská a dodnes lze občas narazit na výrobek z této oceli, přestože známých kusů je na světě méně než prstů jedné ruky a většinou patří do pokladnic mocných králů.
Po objevení mithrilové rudy se Severní Arkharové stávali stále mocnějšími a bohatšími, až došlo k nevyhnutelné válce mezi Severem a Jihem a rozdělení království. Válka mezi Severním Arkhasem a Jižním Arkhasem trvala mnohá pokolení. Sever měl sice lepší zbraně díky Verdharské oceli, ale Jih byl rozsáhlejší a jeho armáda větší. Jižané postupně dobývali severní území a zdálo se, že jejich vítězství již nelze odvrátit. Navíc byl za vlády posledního severního krále Orkhana Verdhara již Ledový důl téměř vyčerpán. Poslední ložisko mithrilové rudy se ztrácelo kdesi v hlubinách. A právě uprostřed tohoto posledního ložiska narazili Verdharští mistři horníci na několik šupinek černého kovu. Tušili, že se jedná buďto o tlakem přeměněný mithril nebo zcela nový nerost. Nebylo ho více než 5 mincí. Král Orkhan nařídil nerost roztavit. Tímto úkolem byl pověřen královský kovář Larthamer, nejzručnější kovář té doby a tvůrce Verdharské oceli. Trvalo celý měsíc, než se několik šupinek černého kovu roztavilo tak, že je bylo možno slít do malé destičky. Tu pak Larthamer vystavil mnoha zkouškám a zjistil, že nový kov má neuvěřitelnou pevnost a odolnost proti všem živlům. Na výzkumech se podíleli i mágové a alchymisté, kteří potvrdili přítomnost velmi koncentrované magenergie neznámého typu. Král pozval k sobě Larthamera a několik nejlepších alchymistů a nařídil jim, aby nový kov, který Larthamer nazval Pewor, využili co nejlépe ve službách Severního Arkhasu, kterému hrozil již bezprostřední pád. Po dlouhém snažení předložili Larthamer a alchymistický mistr Eghar králi dvě černé plátové rukavice:
„Toto jsou Rukavice Moci, jediný artefakt na tomto světě, který kromě nejlepší oceli a mithrilu obsahuje též kov zvaný Pewor, jehož síla v nich byla zkrocena. Ale běda, silný patří k silnému. Dobře se rozmyslete, komu je povolíte nosit, vaše Veličenstvo.“ Král bez váhání povolal svého syna Tharka, vůdce severních armád a jednoho z nejlepších válečníků země, předal mu rukavice a řekl mu: „Běž, a zachraň naši zmírající zemi!”
Thark rukavice přijal a vzal na ruce. Nejprve levou, jak bylo v té době zvykem, a poté i pravou rukavici. Po několika okamžicích padl Thark v křeči na zem, ale když vstal, byly rukavice pevně přirostlé k jeho rukou. S pomocí Peworu pak Thark osvobodil značnou část Severního Arkhasu. Stál v čele armády a jeho ruce byly jako dva temné stíny, lidé před ním prchali a křičeli, že sám Temný pán sestoupil na zem. Během několika měsíců dobyl Thark Verdhar většinu ostrova a opět upevnil vládu svého rodu. V jedné z posledních bitev však přišel o pravou ruku. Silně krvácejícího ho jeho druhové odvezli k ošetření k jeho otci, než tam však dorazili, byl již slavný vojevůdce mrtev. Po jeho smrti se levá rukavice oddělila od jeho ruky a stala se symbolem nového, sjednoceného Arkhasu. Dodnes je uchovávána mezi královskými poklady. Pravou rukavici se nepodařilo najít, i přes vyhlášenou odměnu Arkhaského krále, který za její vrácení nabídl dvě stě hřiven mithrilu...
Popis:
Jedná se o dvě umě vytvořené plátové rukavice černé barvy. Přibližné složení je 50% ocel, 40% mithril a 10% Pewor. Levá rukavice se nachází v královské pokladnici země Arkhas a je dědičným symbolem královské moci. Místo úkrytu pravé rukavice je opředeno mnoha legendami, dosud se ho však nepodařilo nalézt.
Spojení:
Pokud se někomu dostanou do rukou obě rukavice a nasadí si je na ruce, mohou nastat dvě možnosti:
1) Úspěch: Rukavice přijmou svého nositele, po 1k6 kolech mu přirostou k rukou (přičemž je zraněn za 2k6 životů) a zůstanou navždy součástí jeho těla. Síla spoutaná v Peworu přidává svému nositeli +5 k síle (i přes 21), +5 k pevnosti mysli a +1 ke kvalitě zbroje. Nositel navíc vzbuzuje posvátnou bázeň u tvorů s inteligencí nižší než 8 a respekt u tvorů s inteligencí 8-21. Síla Peworu se však kumuluje, pokud se nositel týden neúčastní boje (platí i mentální souboj), začnou se rukavice rozehřívat a pálit svého nositele. Zranění je 1k6 životů denně za každý týden bez boje kromě prvního (od osmého dne bez boje zranění 1k6/denně, od 15-tého 2k6 atd.). Rukavice se oddělí od těla cca týden po smrti nositele (po dobu tohoto týdne jsou velmi horké, neboť uniká nashromážděná energie) nebo týden po ztrátě jedné ruky (v tom případě je nositel jedné rukavice zraňován celý týden za 2k6 životů denně). Zranění způsobené únikem energie se počítá vždy ihned po probuzení, neboť tehdy je největší (to platí i pro výše uvedené zranění kvůli neúčasti v boji).
2) Neúspěch: Rukavice svého nositele odmítnou, síla zakletá v kovu Pewor se uvolní naráz, čímž se rukavice roztaví, nositele zraní za 6k6 + 14 životů a navíc mu tak poškodí ruce, že se mu navždy sníží síla o 3.
Pravděpodobnost úspěchu: Základní pravděpodobnost je 30% pro válečníka (a jeho obory), 10% pro chodce a 0% pro ostatní povolání. K tomu se připočítá +2% za úroveň a +2x bonus za sílu. Maximální pravděpodobnost je 99%. Příklad: Thark byl bojovník na 25. úrovni se silou 21/+5. Pravděpodobnost, že ho Pewor přijme, byla tedy 30+2x25+2x5 = 90%. Měl docela solidní šanci...
Poznámka: Uvedené pravděpodobnosti platí pouze v případě, že se nasazuje nejprve levá rukavice. Pokud si někdo nasadí nejprve pravou a pak levou, má pravděpodobnost úspěchu 0%. Arkharové považovali levou ruku za vznešenější a pravou pouze za doplňkovou (vždyť také všichni jejich králové byli leváci ;-))

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to výborný, není co dodat....!!!


 Uživatel úrovně 5

Takovehle prispevky maji jednu nevyhodu: Nikoho nebavi je cist.. :-(


 Uživatel úrovně 5

Stinny: Nepřátelé pochopili, v čem tkví jeho síla.....


 Uživatel úrovně 0

to si ten Thark musel tu ruku nechat useknout?


 Uživatel úrovně 8

Pěkný popis, dobrá legenda, síla rukavic je vykompenzována problémy s nalezením, nalezením a nutností často bojovat.
Tady nikdo nemůže nic vytknout.