Předměty

Kniha o nemrtvých Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 34

Skupina: Artefakty

Váha: 40 mn

Popis:

Masivně vypadající kniha, s tmavě modrým vázáním, velikost 30x20x5 coulů, na titulní straně má elfsky napsáno stříbrným písmem nápis "Nemrtví" a v pravém dolním rohu titulní strany je malá stříbrná lebka. Hřbet knihy pokrývají stříbrné runy.
Tuto knihu kdysi vytvořil Elfí král Daowares, který prohrál se svou armádou bitvu s nemrtvými bojovníky nekromanta Nauribose v údolí Saagra. Když už viděl, že většina jeho spolubojovníků leží v tratolišti krve, rozhodl se ustoupit. Po této tragické události si sehnal spoustu informací od dobrých čarodějů, ukryl se do ústraní, a mysleje na mrtvé přátele začal na knize pracovat. Bohužel zemřel dříve, než ji stačil dokončit. Jeho sídlo v lesích zchátralo, co bylo trochu cenné ukradli skřeti. Nyní kniha leží uprostřed západních lesů, přesně tam, kde ji nedopsal Daoweres, v šuplíku starého shnilého dřevěného stolu, pod haldou pergamenů.
Pokud ji postava najde, získá jisté výhody:
1) Postava může získat informace: Na začátku knihy je napsáno: "Svěcená voda je nejlepší způsob, jak se zbavit nemrtvých" Dále jsou zde popsáni tito nemrtví: Kostlivec, Zombie, Ghůl, Duch, Přízrak, Mumie, Fext, Spektra. O každém se od PJ dozví podrobný popis, takže postava nemrtvého vždy pozná a zranitelnost, která je všeobecně známá (třeba že na upíra platí česnek, ale ne že mumie není zranitelná obyč. zbraní). Jednoho nemrtvého přečte za 1 směnu (při průměrné schopnosti)
2) Stříbrné runy na hřebu knihy začnou zářit, jestliže se jakýkoliv nemrtvý objeví blíže než 50 sáhů. Jas se se zmenšující vzdáleností zvyšuje a pokud je nemrtvý blíže než 10 metrů, dosvítí runy 5 sáhů. (11-20 sáhů nemrtvý = 4 sáhy dosvit, 21-30 = 3 sáhy, 31-40 = 2 sáh, 41-50 = 1 sáh)
3) Pokud si postava vezme knihu do ruky, a přetře prstem runy:
jestli-že je zákonně dobrá - získá na 1 směnu +3 k hodu na útok, na obranu a na iniciativu pouze proti nemrtvým
jestli-že je zmateně dobrá - získá na 1 směnu +2 k hodu na útok, na obranu a na iniciativu pouze proti nemrtvým
jestli-že je neutrální - získá na 1 směnu +1 k hodu na útok,na obranu a na iniciativu pouze proti nemrtvým
-tyto bonusy platí pouze když má postava po celou dobu působení knihu v ruce. jestli-že je zmateně zlá - z run vyšlehne tmavě modrý plamen, postava si hází na past: Obr ~ 9 ~ 3k6+3 / 5k10+5 životů
jestli-že je zákonně zlá - Kniha exploduje modrým plamenem, postava, která držela knihu si hází na past: Obr ~ 11 ~ 5k10+5 / 15k10+15 životů Každým přetřením spotřebuje kniha 120 magů, maximum které obsahuje je 360 magů. O půlnoci se opět nabije na svých 360 magů. 4) Pokud si postava vezme do ruky knihu i se zbraní, a potká nemrtvého, tak jí kniha (PJ) vnukne pocit, jestli je nemrtvý, který je nejblíže držiteli knihy, zranitelný zbraní, kterou postava drží v druhé ruce. Knihu nelze zničit vodou, ohněm a obyčejnou zbraní. (ale stříbrem ano) Pokud je kniha zničena, Imploduje modrým plamenem a postavu, která knihu držela, popálí za 3k6 životů. Popálení nelze magicky léčit a zůstane po něm vždy jizva (na ruce). Knihu nemůže vzít nemrtvý. S knihou v ruce nelze kouzlit. Úzce spolupracoval Setsan

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 34

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

15k10+15??? To je hrozne vela...........


 Uživatel úrovně 0

Zajímavé a moc pěkné....4*


 Uživatel úrovně 0

Dost dobrý až na občasnou nepřehlednost textu 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to sice pěkný, ale nic pro NEKROMANTA.....4*


 Uživatel úrovně 0

Skvělej nápad i zpracování. 5*


 Uživatel úrovně 0

no radsi 20:)


 Uživatel úrovně 0

divnej trip to ja bych dal aspon 10 kdyby to slo


 Uživatel úrovně 0

Vážený uživateli trype, prosím, mohl bych se dozvědět, proč sem obdržel od Vás 0 hvězdiček ???

(ne určitě se nejedná o nějakého šílence, který se mě jen snaží shodit průměr...)


 Uživatel úrovně 0

Marigold: jim by se sice šikla... jenže vytvořil ji Daowares, a ten by určitě nechtěl, aby se dostal do pařátů nějákého nekromanta.


 Uživatel úrovně 5

Marigold: ale tahle kniha byla vytvorena proti neprtvim a je to omezeni aby prave nebyla zneuzitelna nekromantama je to v podstate takova pojistka.