Předměty

Moromeč Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 8/+3

Kvalita zbroje: +3

Délka: 1-2

Cena: 250

Váha: 150 mn

Popis:

Moromeč vypadá jako meč bastard, jen je konstruován pro jednu a půl ruky. Nejdříve se s ní bojuje jednoruč, poté po deseti kolech boje se musí uchopit obouruč. Moromeč je vyroben z černé oceli a je popsán skřetími runami. V boji rudě září. Největší síla moromeče spočívá v jeho zvláštním útoku.
Pokud protivníka zasáhnete, začne mu hnít maso. Toto zranění má hodnotu 1k6 životů 10 kol po zranění, poté se přestane zranění rozšiřovat. Zranění lze léčit lektvary a také hraničářovími kouzly, ale ne válečníkovím léčením. Zranění se obnoví každý úplněk a způsobí postavě zranění za 1k10 životů, které lze léčit jako předchozí.
Moromeče mají obdobu u orků. Ti používají morosekery. Jde opět o jednoruční zbraň s níž se musí po deseti kolech bojovat obouruč. Opět je vyrobena z černé oceli a opět jsou na ní skřetí runy. Tato zbraň má stejné účinky jako předchozí. Její hodnoty jsou: SZ 5,útoč +5, OZ: 0. Narozdíl od moromeče však září zeleně.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

Autor:

Diskuze


 Uživatel úrovně 0

Není počet kol boje jednoruč závislí na síle? Například: bonus za sílu x 2 – počet kol boje jednoruč.

Zbraň bych zařadil do třídy magické zbraně (a nebo i artefakt)

Je tu možnost při velké četnosti ran, v změnu v zombii?

Přece jen nemůžeš vzít bastarda, předělat ho na jedenapůlruč, a změnit jeho parametry k takové síle. Rozhodně bych navrhl dvě hodnoty: Drže jednoruč a obouruč.


 Uživatel úrovně 0

Je to fakt dobrý....4*


 Uživatel úrovně 0

*5


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkná zbraň, můj PJ vymyslel moromeče taky a já ho vyzkoušel :-). Od té doby je mám i nemám rád, ale jsou to dobré zbraně (hlavně se neříznout) 3*


 Uživatel úrovně 5

Lan:Ale předpokládám že víš,že druid ho používat nesmí...snad ti ho v akci předvede Tom...


 Uživatel úrovně 3

Ohodnotím, až ho uvidím v akci!


 Uživatel úrovně 5

Stinny:jasněw že to fungujenjen na nestvry co mají maso a když to neseš tak jednoruč.Unavuje ař v boji...
Jinak díky za 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to pěkný a povedený, i když ta cena se mi zdá trochu nízká... no záleží na to kde. :) 3*


 Uživatel úrovně 0

znamená to, že pokud boj trvá maximálně 10 kol, tak ho mám furt jednoruč nebo se každé kolo boje počítá? A počítá se i když nebojuji? Pokud ano, tak by to mohlo dokonce znamenat, že ho takto přehazuji i mimo boj a to je trochu divné ... Nápad je to dobrý (hlavně to hnijící maso - zde by bylo ještě dobré dodat, na které typy nestvůr to neúčinkuje (pravděpodobně na ty, co nemají maso na těle)). Dávám 4*