Předměty

Bleskomet bratří Reldů Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Artefakty

Popis:

Bleskomet je velmi prapodivný artefakt. Jedná se o mosaznou krabičku tvaru obrácené kapky (cca 6x10x2 couly), zavěšenou na silném zlatém řetízku a zdobenou zlatem. Na horní části (blízko uchycení řetízku) se nachází otvor na mince. Ve středu kapky je upevněn poměrně velký, čirý diamant. Pod ním je kulaté zlaté tlačítko. Po vhození mincí do otvoru (mince přesně zapadne a zavře se záklopka - jako u automatu na kafe :-) se diamant zabarví na určitou barvu (po 4zl modrou, 6zl červenou, 10zl rudou, 25zl černou a 50 zl bledou) a po stisknutí tlačítka vystřelí z diamantu blesk příslušné barvy (dle pravidel pro kouzelníka s tím rozdílem že uspěšnost zásahu je do 3 sáhů 100%, do 5 sáhů je 70%. do 10 je 50% a do 20 je 30%, více=0%). Nelze zasáhnout postavu menší než A (např. hmyz, kočka atd...dle úvahy PJ). Vhozené zlato je okamžitě přeměněno na energii a spotřebováno v blescích, artefakt má tudíž stálou hmotnost. Vhození 4 mincí trvá 1 kolo. Bleskomet zůstává "nabitý", dokud se nezmáčkne tlačítko. Bleskomet nereaguje na jiné mince, než zlaté, je zbytečné je tam házet. Při vhození více zlatých, než je potřeba, nevystřelí nic navíc (např. při 44 zl pouze 1 černý blesk). POZNÁMKA: Postava, která Bleskomet najde, zpravidla neví to, co zde píšu. Hodně zábavy:)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Já bych si to dovedl představit, jako démon přeměny prvků, s tím že v DrD platí zákon zachování energie (servicepack1), takže při přeměně zlata na něco jiného (třeba olovo), přebyde energie, kterou bude zpracovávat nějakej krystal, jakožto magický "výměník". Bum, prásk, za pár zlatých. Ovšem vyrobit to, muselo být drahé.
Teď mě napadlo, přimontovat to v jeskyni soše na krk s tabulkou a nápisem. "Nechcete-li mít problémy, vhoďte alespoň 25 zL mincí za osobu a vyčkejte pokynu."


 Uživatel úrovně 0

To se mi líbí.


 Uživatel úrovně 0

Ještě teď si vzpomínám,jak jsme s družinou šli úzkou soutězkou,nebo spíše štěrbinou,kde nemohli jít ani dva vedle sebe...Jdu první a tak jsem mohl najít na jejím konci zvláštní přívěšek,kterej mi spolkl 5zl a sesmahl mého přítele přede mnou...prostě válečník.
Proto si myslím,že ta poznámka je zbytečná,protože si s ním určitě všichni užijou.