Předměty

Limbo tráva Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Zbraně

Cena: 500

Váha: 1 mn

Popis:

Cena: 500 zlatých za list
Magenergie: 200 magů za list

Limbo tráva vypadá jako obyčejná zelená tráva. Po jejím snědení začne osoba s kýmkoli hovořit bez okolků na jakékoli téma a poví mu cokoli, vtipnou příhodou počínaje, až nejtajnějšími tajemstvími konče.

Limbo tráva roste pouze na šibeničním vrchu a to pouze na zemině, která byla potřísněna krví oběšeného (což nebývá obvyklé). Jelikož je Limbo tráva k nerozeznání od normální trávy, je velmi obtížné ji utrhnout. Výjimečná situace nastává ve chvíli, kdy je 2. úplněk během jednoho měsíce. O půlnoci 2. úplňku v jednom měsíci totiž lístky Limbo trávy jasně zmodrají a vydávají slabý záchvěv magenergie.

Pouze velmi zručný a schopný alchymista je schopen vydestilovat z těchto listů magenergii, ale to se moc nevyplácí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ehm, nápad se mi zdá velice dobrý, něco jako droga pravdy. Ale trošičku mi uniká ta zbraň v té trávě. Pod pojmem zbraň si já osobně představím něco, čím se dá zabít. Ale když na tím tak uvažuju, je to ve své podstatě taky zbraň. No, ale kdyby tu byla kategorie ostatní, dla bych to spíš tam.
Jinak je to docela povedené (až na tu magenergii-co když si toho nějaký alchymisat natrhá tolik, že toho bude mít plný pytel? To už je hóóódně magenergie). A nápad se svícením lístků, originální, i když mi to trochu připomíná Avatara.
No, chtělo by to trošičku vyladit, rozepsat se trochu víc (jo, já vím, to říká ten pravý :-)) a hlavně snížit tu magenergii!
Ale jinak je to celkem pěkné.


 Uživatel úrovně 0

Čau,
takže..minimálně by to chtělo dopsat past a změnit množství vydestilované magenergie (zdá se mi to moc).
Když pominu to výše a špatně zařazení do skupiny (zbraně vážně ne..), tak mi ještě vadí že místy nevím, co tím chtěl básník říci viz.:"Pouze velmi zručný a schopný alchymista je schopen vydestilovat z těchto listů magenergii, ale to se moc nevyplácí." Nápad není špatný, vznik je originální, to co se dalo shrnout v pár řádcích jsi nenapsal na 20 - toho si cením, ale přesto to (za mne) není na víc než na 1*.


 Uživatel úrovně 0

Dle mě to je použitelné dílko, zajímavé s nápadem. Hlavně vznik je dobrý, originální. Avšak já bych asi ocenil delší dílko i s onou pastí, nejsem zastáncem "dvouřádkových" příspěvků, i když to zde možná stačí =).


 Uživatel úrovně 5

Heh, narozdíl od ostatních světů pro mne není druhý úplněk v měsíci problémem, při vícero satelitech :-))) Tedy krásně tajemné, když v jeden měsíc mají úplněk oba měsíce, pak o tom druhém, když vykrvácí nespravedlivě zabitý... Atmosféra a poetika z dílka čiší, líbí se mi jeho nápaditost. Bohužel po pravidlové stránce je tragické, ale od toho jsou tu jiní, aby kritizovali a upozorňovali na chyby. Já si vychutnávám rosu v trávě a skřípot provazu na šibenici, když se za hvězdné noci plouhám s bańkou mízy ze smutkem zemřelé dryády nasbírat ještě nějakou tu trávu pravdivého slova.
Ale nehodnotím. Nechci shazovat přínos nízkým hodnocením, vysoké si nezaslouží...


 Uživatel úrovně 0

Nápad je opravdu dobrý, ale je tu spousta nepřesností, které vpodstatě už řekli uživatelé předemnou. Proto nemohu hodnotit vysoko.


 Uživatel úrovně 4

Velmi se mi líbí vznik této trávy a velice si ho cením. Vzhledem k tomu že paramery jsou pro jeden list tak předpokládám že vzniká takto jen jeden list případně dle uvážení PJe. K barvě chti a zápachu bych do první věty přidal slovíčko "chutná" a není problém si odvodit jak taková obyčejná trána chutná.

Zařazení je věcí databáze už tu bylo několikráte zmíněno. vím že je špatně ale hodnocení za špatné zařazení brát nemíním.

Jediné co mi skutečně vadí je poslední věta o destilaci. Buď bych ji tam vůbec nedával a tím automaticky použil pravidlový mechanizmus (který nevím jestli je) a nebo bych přidal, že vydestilovat se dá například pouze 1/10 obsažené magie. Strhávat hvězdy za to ale nebudu.

Nepřítomnost pasti dle mého není chyba je tím jen vyjádřeno to že past je natolik vysoká že není zapotřebí s ní zatěžovat PJe a hráče.

Hodnotím vysoko neboť dílo považuji za velmi inspirativní a použitelné.



 Uživatel úrovně 0

Zdravím,

tak myslím, že vše podstatné elegantně shrnul Fafrin Vok atd., takže já jen zopakuji, že nápad je to pěkný, ovšem hodnoty u rostliny se mi zdají být vysoké, následně bych již jen kopíroval text niže uvedeného autora kritiky, takže napíši jen vuz. Fafrin s tím rozdílem, že já uděluji i motivační *, takže za mě 2*


 Uživatel úrovně 0

Nápad ano. Až na druhý úplněk v měsíci (což není zas takový poroblém) se mi popis vzhledu apod líbí.
Z pravidlového hlediska je ovšem všechno špatně, od zařazení, přes absenci pasti, chuti/barvy/zápachu, nalezení...
O vyváženosti se taky vzhledem k obrovským hodnotám nedá mnluvit (na druhou stranu je třeba vzít v potaz, že podmínky vzniku jsou vskutku vzácné.)
Ale přece jen, aby se za magenergii z jednoho listu dal povolat démon z 4.sféry?
Použitelnost je po jednoduchém a však velmi nutném upravení a doplnění (aneb DODO - a skoro úplně celé) možná.

Hlavně mě zaráží ta poslední věta - v jakém smyslu se taková destilace alchymistovi nevyplatí? 500 zlatých je peněžně méně než 200magů. Nebo jsou tu nějaké skryté a tajemné příčiny, které nám byly zatajeny.
Také formulace " Jelikož je Limbo tráva k nerozeznání od normální trávy, je velmi obtížné ji utrhnout." není asi přesně tím, co nám chtěl autor říci.

Takže jeden za nápad a částečnou použitelnost. Je to velmi pěkná 1*, až skoro 2*, ale od motivačního zaokrouhlování jsou tu jiní. Já jsem to zrušil. Stejný mer pro všechny.


 Uživatel úrovně 3

Dílo jsem hodnotil vyšším hodnocením, abych uměle motivoval autora a abych upozornil na problémy obecného přístupu k hodnocení děl v pravidlových rubrikách.

Limbo tráva je pro průměrného hráče využitelná a inspirativní stejně jako rozsáhlé dílo na vícerostránek. Totiž že u Limbo trávy si musíte spoustu věcí domyslet, něco upravit a něco úplně škrtnout. Potom to použijete ve hře. U "dlouhého" díla musíte spoustu věcí proškrtat nebo vzít jenom holý nápad jako inspiraci. Teprve potom se dá použít.

Vyšším hodnocením Limbo trávy akceptuji přístup k super-dlouhým propracovaným dílům, ale odmítám být nespravedlivý v hodnocení, které zakládám čistě na použitelnosti takového kousku. Hodnotit vyšším počtem Limbo trávu a podobné je pro mě mnohem snazší než nízkým hodnocením "zneuctít" dlouhá, ale nepoužitelná díla svých přátel.


 Uživatel úrovně 5

S prepáčením, ale divým sa, že toto dielo bolo schválené s 2*
Extrakt z koncepcie: 2* Podprůměrně předměty, které mají buď dobrý nápad, ale chabé zpracování, nebo opačně.
Nápad je silne podpriemerný a neoriginálny a spracovanie je skoro žiadne, keďže chýbajú základné mechanizmy (viď poznámky od DirrMates)

Salmar: možno by si nás mohol osvietiť a vysvetliť nám svoje hodnotenie. :-)