Předměty

Obušek sebevraha Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 4/0

Kvalita zbroje: -2

Délka: 1

Cena: 10

Váha: 100 mn

Popis:

Popis

Vzhled

Na rozdíl od obyčejného obušku není Obušek sebevraha vyztužen dřevěnou rukojetí. V podstatě se jedná o kuličku ze zvláštního kovu (o té dále) v plátěném pytlíku podobném dlouhé ponožce. Díky tomu je velmi obtížné s touto zbraní účinně bojovat bez zkušeností (viz dále).

Skupina: zbraně – těžká

Kulička

Narozdíl od pytlíku, který lze jakkoliv vyměnit, když se poruší (je třeba silné lněné látky), je kulička tvořící jádro naprosto nenahraditelná. Je tvořena ze zašedlého stříbřitě bílého kovu, a ačkoliv má jen asi 9 coulů v průměru, váží skoro 100mn (tvoří v podstatě celou váhu zbraně).

Pro účely vidění magenergie obsahuje 200 magů. Tvrdostí se blíží železu a lze ji stejně tak zničit násilím. Nelze ji však roztavit konvenčními prostředky. Informaci, že jde o magicky upravené Kalifornium, vědí pouze sféry (od 6. výše) – prvek se přírodně nevyskytuje.

Vznik a Historie

Kuličku v době svého pobytu u magických pramenů nechal vytvořit Meredith R. McKay sférou Caliel a dle instrukcí této sféry ji stabilizoval ihned po jejím stvoření. Jelikož pouze zkoušel možnosti této sféry (vytvoření věci reálné, ovšem ve světě se nevyskytující), odložil kuličku jako nepotřebnou kdesi ve své laboratoři.

Neví se, jak kulička z laboratoře zmizela (sféry: přesněji, ukradl ji pomocník Janek a prodal jako zvláštnost projíždějícímu obchodníkovi), ale jako zbraň ji v nouzi (doslova ponožce vloženou) poprvé použil jistý zloděj Fartik. Již toto první použití se však obrátilo proti jemu samému a ranou do hlavy ho obušek zabil.

Následovala nezajímavá historie, kdy obušek často měnil majitele, kteří padali pod jeho nevyzpytatelnými ranami, či chřadli a umírali nemocní do roka od jeho získání. V současné době se může nacházet kdekoliv od vetešnictví, po jakýkoliv poklad skřetů.

Funkce a vlastnosti

Vzhledem k váze drobné kuličky a jejímu špatnému ovládání ve volném pytlíku tvořícím obušek je velmi těžké naučit se tuto zbraň ovládat. Ve chvíli, kdy to však hrdina zvládne, stane se zbraň skutečně smrtonosnou. Toto se projeví v navýšeném bonusu za získání zkušeností se zbraní – funguje stejně jako válečníkova „přesnost“ pouze ji mohou využít všichni a hodnoty bonusu jsou +2 za 1000zk a +4 za 3000zk.

Navíc zbraň často zasáhne postavu, která se s ní pokouší útočit. Nezkušená postava má 50% šanci, že jí vedený útok zasáhne samu postavu (proti vlastnímu útoku se nelze bránit), získáním 1000zk již tento postih mizí.

Zbraň je radioaktivní, každý týden kdy ji postava sebou nosí, se trvale sníží její max. počet životů o 1.

Výbuch

V případě, že bude zbraní někdy proveden extrémně silný úder, může kulička explodovat. Síla tohoto úderu musí být ekvivalentní útoku o síle 36 a více (tj. hod na útok po opravách = alespoň 36).

Explozi, která takto nastane, lze ve světě DrD srovnávat pouze s účinky bhutů. Síla exploze je 3000/2000/1000/500/250/120/60/30/15/15/15/15/10/10/10/10/5/5/5/5/5 Rozsah exploze je 1 hex = 100 sáhů – v okruhu prvních 100 sáhů tak bude síla exploze 3000, v okruhu dalších 100 sáhů 2000 atd.

Při výpočtu efektu na budovy a další objekty zasahující více jednosáhových hexů působí tato exploze na každém hexu (ve stejné zóně) stejnou silou.

T.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Vies jedna vec je, ze je nieco fizikalne mozne, ale podla tohto mozes vyhodit do luftu mesto a bude ta to stat 10 zlatych...


 Uživatel úrovně 0

Evermore: Ne, ten výbuch není přehnaný - fyzikálně by takový byl. Jestli se ti zdá, že je to velmi silné obecně - ano je, tak to s nukleárními výbuchy chodí...
Ano, běžný obchodník to ocení na 10zl.


 Uživatel úrovně 0

Uf no mne sa ten vybuch zda tiez teda trosku prehnany :D Tebe nepride dost silny vybuch ked je to 5x silnejsi vybuch nez ten co rozmetal Nagasaki?!?!
A taky maly detail... tato vec stoji 10zl?


 Uživatel úrovně 0

Fronty: To, že jsi čekal něco jiného není bohudík chyba mého díla, ostatně předmět, který jsi popsal nebudu ani komentovat :)

Nezdá se mi, že by výbuch byl silný - jak už jsem v diskusi uvedl: Dotyčný výbuch by měl sílu 108,8 kt TNT (asi 5x víc, než Fat Man, který zničil Nagasaki).

Můžeš mi prosím tedy zdůvodnit, co ti přijde na této věci "podprůměrné" krom toho, že nenaplnila tvé ničím nepodložené očekávání?
Díky
T.


 Uživatel úrovně 0

No musim říst že od názvu sem čekal víc.Třeba zbraň se kterou kdyš někoho přetáhneš tak zabiješ sebe a naopak kdyř se tim vemež vší silou po palici tak zabiješ protivníka.to by vysvětlovalo proč je to obušek sebevraha...Někdo kdo nezná tuhle zbraň s ní na někoho zautočí a zabije se....jinak výbuch je přehnanej nemyslíš???


 Uživatel úrovně 0

Spize: Jasne, v tomhle smyslu si můžeš dílo upravit ku libosti extrémně jednoduše. Pokud budeš chtít třeba složitější výpočet, můžeš konstatovat taky klidně tohle:

Životy, o něž byla za dobu používání snížena maximální hranice životů dané postavy lze získat zpět (znovu zvýšit) o úroveň poloviny takto ztracených životů pomocí použití magických prostředků. Maximálně však o 5 životů pomocí lektvarů a 10 životů pomocí kouzel "uzdrav zranění."
Použití kouzla uzdrav nemocného umožní zvýšit limit o 5 životů i nad výše uvedenou polovinu ztracených, ale pouze pokud předtím byla použity ostatní prostředky k jejich zvýšení až k tomuto limitu.
Zakouzlením dvojnásobně drahého kouzla Oživ mrtvého lze naráz vyléčit postavu na polovinu jejího původního maxima životů (a případně ji i obživit, pokud umřela).

Vymyslet můžeš cokoliv - tohle tu jen ukazuje příklad, stejně tak jako tvůj návrh "ubrané životy zase přibývají rychlostí jeden za tejden poté, co se postava zbaví vlivu obušku."
S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 0

Hej, tak s tou možností léčby by mi stačilo něco jako "takto ubrané životy se vrací rychlostí jeden za tejden". Ale to vem čert.


 Uživatel úrovně 1

Hamster: Nene, nemyslím, že se až tak pleteš, já si něco takového taky vybavuju. Což je zvláštní, protože jsem pravidla vlastně nikdy pořádně nečet, na druhou stranu to trochu vysvětluje situaci - nejspíš je to nějaké nepovinné, nástavbové pravidlo, co jsme četli někde jinde, třeba na internetu, a utkvělo nám v paměti. Nebo stará verze pravidel. Ví bůh. :-)

To je mimochodem dobrý pravidlo, že když dám moc velkou prdu, je to vlastně útočný fatál a zbraň mi třeba vyletí. To asi budu používat. Dík za připomenutí, Křečku, má lásko. :-)


 Uživatel úrovně 8

Uj, tak to jsem celou dobu žil v nevědomosti... měl jsem pocit, že je i příklad kdy krollovi vypadne kyj z ruky, ale pravidla mě vyvedla z omylu...


 Uživatel úrovně 0

Anarion: Získáním 1000 zk mizí 50% šance na trefení sebe sama - ergo postava se naučila zbraň ovládat (navíc získá bonus k útoku s ní). Získáním 3000 zk lze říci, že zbraň již dokonale ovládá (další bonus).
Já osobně mám i u válečníka upravena pravidla této schopnosti tak, že získáním 10 000 zk s danou zbraní ji již mistrně ovládá a získá další bonus.
S pozdravem
T.