www.Dracidoupe.cz


Předměty


Necopinatus, magostříl Munchkinův 
Příprava pro tisk (tisknuto 1878x)
Autor: UnknowN
Přidáno: 0:43:17 30.12.2007
Skupina: Artefakty
Síla zbraně: 2/+1
KZ / OZ: -2
Délka: 1
Sféra: 27
Váha: 30 mn
Průměrné hodnocení: 4.54
Popis: Věhlas: +1 (pochopitelně se ale může měnit v závislosti na světě a na záměrech PJ - všeobecně by se ale mělo jednat spíše o známější artefakt, hlavně mezi theurgy...)

Pozn.: Výše uvedené ÚČ, ÚT a OČ se počítají pro použití artefaktu jako kyj. Takto použitý se počítá jako obouruční střední zbraň s délkou 1.

První historická zmínka o tomto artefaktu se zmiňuje o tom, že tento artefakt byl společně s posledními slovy jeho tvůrce vepsanými na kusu pergamenu, nalezen v theurgické dílně roztržitého theurga Munchkina, hned vedle jeho studené mrtvoly. Text, který bylo lze na pergamenu přečísti, více než dokonale objasňoval, s jakými úmysly byl artefakt stvořen a dokonce objasňoval i to, proč je theurg Munchkin mrtvý. Posuďte sami...

Pro všechny generace příští:

Já, Munchkin z královského města Leseny, jsem se rozhodl vdechnout život svému čtvrtému artefaktu, i za cenu vlastního života. Důvod pro mé počínání jest prostý: Artefakt, který takto stvořím, přetrvá i dlouhá tisíciletí a bude pro mne zárukou, že ani já nebudu zapomenut - vždyť na stvoření tohoto artefaktu jsem se připravoval dlouhá léta a všechno jsem pečlivě připravil. Předmět který jste pravděpodobně nalezli poblíž mé mrtvoly, jsem zkonstruoval z kuše, z níž jsem odstranil lučiště a do jejího těla vpravil na jendom konci uzavřený dutý železný válec. Mé jméno do pažby zlatem vepsal zlatník V.Y.Dryduch, za což mu patří můj nehynoucí dík a jeho dokonalou práci jsem se rozhodl odměnit tím, že jsem tečku nad "i" ve svém jméně učinil srdcem artefaktu. Abych docílil té největší síly, zaklel jsem do předmětu démona ze sféry Jérathel. Tento démon dostal za úkol toliko generovat magickou energii a ukládat ji do mnou speciálně připraveného rudého kumulačního krystalu a aby nebyl rozptylován žádnými dalšími postranními příkazy, tak jsem mu ani nezadal, aby s pomocí oné energie sesílal nějaké kouzlo. Energii jím tvořenou místo toho usměrňuji pomocí modrého krystalu, který je - stručně řečeno - dokonalý. S jeho pomocí lze vloženou energii přetransformovat na smrtící sílu v úžasném poměru 99,9%... Šťastný nálezče - nyní stačí stisknout spoušť a uvolníš sílu nezměrnou...

Když byla po nějaké době rozdělována pozůstalost po Munchkinovi (kromě artefaktu, který se mezitím ztratil neznámo kam), byl v jeho truhle nalezen i podivný modrý krystal. Zkoumali ho mnozí klenotníci a všichni se shodli na jednom - ten krystal byl stručně řečeno - dokonalý... Potom ho rozřezali na drobné kousky, obrousili a zasazením do zlata či stříbra dali tak vzniknout edici šperků s modrými krystalky, které byly rozptýleny po světě, aniž by tušili, že zničením tohoto krystalu znemožní výrobu kteréhokoliv dalšího. Kdo by taky tušil, že se sféry prostě samy od sebe "šprajcnou" a o postupu výroby nikomu nic neřeknou...

A teď pravidlově:
Démon generuje 54 magů denně a ukládá je do shromažďujícího krystalu, který je schopen pojmout maximálně 300 magů. Pokud se naplní, není už magenergie generována. Kvůli tomu, že Munchkin při tvorbě zapomněl do artefaktu vložit onen potřebný usměrňující krystal, je při stisknutí spouště uvolněna všechna nashromážděná magenergie ve zcela nespoutané formě - a jelikož je magenergie věc nevyzpytatelná, může to vést k nekonečné škále událostí, které nemusí být nutně pouze destruktivní, jak zamýšlel tvůrce...

Vtip je v tom, že postavy se mohou dozvědět pouze o posledních slovech theurga Munchkina, a tak se vydají pátrat po takovém silném artefaktu. Jaké bude jejich překvapení, když zjistí, že při výstřelu se z hlavně vyhrne třeba záplava pampelišek... Toto nám zároveň poskytuje vysvětlení zvláštního jména tohoto artefaktu. "Necopinatus" totiž v jednom z prastarých jazyků znamená "Překvapivý" a právě tímto slovem artefakt pojmenovalo několik theurgů, kteří kdysi měli tu čest Munchkinův magostříl zkoumat...

Hlasování

Hlasování u tohoto příspěvku bylo uzavřeno.

Vidět hlasování jednotlivých uživatelů mohou vidět pouze přihlášení uživatelé.

Diskuze

Pro přidání příspěvku do diskuze se musíte přihlásit.

příspěvků. Řadit podle .
  [Předchozí]
Počet zobrazených příspěvků: 1-10 / 26
Ikonka uživatele UnknowN    [pošta] NEW     19:41:46 29.03.2008
Zombie: Podle čeho bys definoval příspěvek, který si hodnocení 4* zaslouží? Tedy podle mě je to příspěvek, jehož hodnocení se na těch 4* ustálí...

Ikonka uživatele Zombie    [pošta] NEW     14:28:01 12.03.2008
Jak ten artefakt vypadá ? Co je jeho srdcem ? Je to onen "rozřezaný" modrý krystal ? Jaké má rozměry, jaké je krystalografické soustavy ? Kde má artefakt ústí, odkud chrlí až 300 magů ? (víte, jaká je to šupa, převedeme-li to na životy nebo se podíváme na výbuchy svitků ?) Natož kde má spoušť ?

I kdyby šel 1,5kg těžký artefakt "říznout", tak k jeho porcování by bylo třeba úsilí většího, než diamantová pila :o(

Tyvy správně poznamenal: naprosto chybí struktura díla (vzhed, funkce, historie ...).

Jako hlod podprůměrné, jako věc zpestřující hru naprosto nepropracované (chybí vyšešení interakce artefaktu s čímkoli), chybí alespoň orientační účinky: za 300 magů stačí říci *plác*, zmáčknout nepopsanou spoušť a celá čtvrť se utopí v roztavené lávě :o(

Nápad ? Do *něčeho* nacpu tolik magenergie, až z toho budou všichni na větvi *BigBagaBuum* :o(

Kdyby to šlo, dal bych čistou nulu


Neboť tento příspěvek a jeho hodnocení je výsměhem všech, kteří si svou pílí * * * * zasloužili :o(

Ikonka uživatele Folcwine    [pošta] NEW     8:36:09 17.01.2008
Jednoduchý hezký nápad, ale chybí jakýkoli náznak, co by z kuše mělo vyletovat. Chtělo to aspoň nějak náznakem a více příklady ukázat, co všechno se může stát.

Ikonka uživatele Hubert Drtikull    [pošta] reputace: -1
Tuvy: -1
NEW     22:04:11 10.01.2008
Teď teprve koukám jak si protiřečim =D prve řeknu že tam je obsažený všechno a pak že mi tam chybí ... . No oprava, je tam všechno až na to co sem napsal že není

Ikonka uživatele Hubert Drtikull    [pošta] NEW     21:58:58 10.01.2008
Omlouvám se všem že sem neměl dost trpělivosti číst všechny příspěvky a proto možná budu opakovat co zde již řečeno bylo.
Příspěvek má jedno velký plus - je krátký a přesto je v něm obsaženo všechno co podle mýho obsaženo být mělo. Je to pěkně vymyšlený, pěkný hračka pro lidi jako sem já který skladujou kdeco. Jedinoý mínus bych viděl v neudaným výčtu kouzel, který může tento artefakt udělat. Někdo to bere jako výhodu že se nemusíme omezovat, ale já bych rači kdyby to tam bylo aby z toho nějaká lampa neudělala zbraň hromadnýho ničení. Kdyby k tomu bylo eště něco napsáno, s klidným svědomím bych dal 5* . Pro tenhle nedostatek za 4*

Ikonka uživatele Fyrin    [pošta] NEW     20:55:24 04.01.2008
Dobře vymyšlené....mé námitky jsou už ve starších příspěvcích,takže s tím nic nenadělám.5 Hvězd.

Ikonka uživatele UnknowN    [pošta] NEW     16:36:51 02.01.2008
Heh, jo... Ale konec konců - nic není dokonalé a všechno by se dalo zvládnout líp :-)

Ikonka uživatele Tuvy    [pošta] NEW     15:26:51 02.01.2008
Unkown:

1) Já jsem právník :-)
2) Dle pravidel je artefakt normálně zničitelný, kromě srdce, k jehož zničení je potřeba nějaká výjimečná síla. Malé artefakty mohou být celé srdcem - příkladně prsteny moci v pánovi prstenů, které mohly zaniknout například žárem dračího dechu nebo vhozením do sopky. Právě útoční démoni mohou být přikováni k jakékoliv zbrani a dávají jí dané bonusy.
3) Pokud bych tedy rozkuchal tvůj artefakt, získal bych srdce, které emituje 54 magů denně - je na mě, zda nechám i mechanismus zachytávání a uskladňování, nebo nechám srdce jen tak. Mimochodem by takhle šlo vytvořit magické pole - v jeho středu by se válela malá tečka, původně tečka nad i v onom artefaktu.
4) Pokud jde o kouzelnickou magenergii, je zase bezprecedentní její ukládání v krystalu, stejně jako náhodné seslání kouzel bez zapojení jakéhokoliv vědomí (tj. dle stávajících pravidel by pak artefakt vůbec nefungoval).
5) To, že sféry odmítají sdělit výrobní postup je dočista jiná věc, než že by za příslušné love krystal vyrobily. Je to tak a není to klička.

To všechno je pochopitelně vedlejší, pokud nebudeš tohle všechno řešit - jistěže můžeš s artefaktem hrát a v případě nějaké kolize to prostě vyřešíš jak tě zrovna napadne. Pravděpodobně si toho hráči ani nevšimnou. Proto taky hodnotím jako dobrý - jen jsem chtěl upozornit, že jsi to opravdu mohl zvládnout líp.
S pozdravem
T.

Ikonka uživatele UnknowN    [pošta] NEW     23:52:24 01.01.2008
A krom toho: Na co vůbec vyrábět nějaké další krystaly a rozebírat artefakt? Stačilo by zkonstruovat nějaký vhodný alchymistycký aparát, namontovat ho na ústí "hlavně" a při každém výstřelu magenergii usměrnit, prohnat nějakým vehementem a pak jí jednoduše stáčet do flakónků (nebo v čem se prodává)... To že by z toho šla magenergie získat, podle mě není chyba... Chyba by byla, kdyby toho hráči zneužívali...

..V nejhorším by se mohl najít nějaký příhodný svaz alchymistů, kterým by vadily snižující se ceny magenergie, a ty by postavám Necopinatus nějakým vhodným způsobem (krádeží) zabavily... Nebo co já vím... Nějaké deus ex machina... Náhodou se zatáhlo za spoušt a Necopinatus se odteleportoval někam pryč...

- co se k vyžadování modrého krystalu od sfér týče... Je to jen taková klička, která není ukotvena v popisu předmětu, a myslím, že to dobře víš :-)) Když sféry odmítají vydat jakýkoliv návod k výrobě, tak by byly opravdu tupé, kdyby vydaly rovnou hotový krystal, ne? ;-) (Nebo se snad Tuvy hodláš hádat a podle vzoru českých právníků budeš říkat: "Výslovně to tam není zmíněno a je to tedy legalní?" ((-: )

BTW: omlouvám se za multipříspěvkování... Myšlenky chodí ve vlnách :-)

Ikonka uživatele UnknowN    [pošta] NEW     23:39:07 01.01.2008
Uznávám: Popis díla není přehledně oddělen zvlášť, ale je ošklivě ukryt v "Munchkinově dopise na rozloučenou"...

Oh, pochopitelně... Nikdo asi nemůže zakázat výrobu shromažďovacích krystalů... Jenomže zapomínáš na fakt, že podmínkou pro uvolnění té magenergie je právě ukotvení v artefaktu. Krystal sám pouze magenergii shromažďuje - démon sídlí v magostřílu jako v celku...

Co se odolnosti artefaktů týče - jsem si jistý, že jsou komplet magicky odolnější než jejich nemagický ekvivalent - pouze pokud by v nějakém důsledku uvolnění mocných sil došlo k jejich zničení, srdce zůstane... Co se rozebíratelnosti artefaktu týče... To už bys rovnou mohl chtít vzít srdce z nějakého artefaktu, přilepit ho na běžnou kuchyňskou pánev, a čekat, že se z ní stane artefakt... (vlastně zatím jediný artefakt o kterém vím, že něco podobného dokáže, je "Bijec Krvecuc")... Já nevím prostě... Rozebírat artefakty? Ačkoliv ty máš možná o artefaktech jinou představu, já si prostě myslím, že tomu démonovi záleží na tom, aby byl součástí artefaktu ten jeden konkrétní rudý krystal... Necopinatus není shluk nemagických součástí, kde je magická toliko tečka nad "i" - je magický jako celek... uf... A tak nějak vůbec a už nevím co bych k tomu dodal, abych zbytečně neplácal.

Dále je důležité, že se nejedná o surovou magenergii ale o kouzelnickou, a ty dvě se mezi sebou převádějí dost těžko (vlastně zatím jediným potenciálním způsobem jak to udělat a o kterém vím je ještě neexistující "Mahagonová hůlka" viz MS).

Na ruinování ekonomiky nepotřebuješ artefakt... Takové věci se dost těžko hledají... Stačí se třeba mrknout do rozvoje DrD - příklady využití kouzla "pomocníčci"... Jako dílo sice nic moc, ale příklad dobrý... Pak třeba ještě můj nápad s pěstováním mandragory...

  [Předchozí]


Soutěže
O Hlavu Zlatého Draka


News
Aktuality
Novinky
Bugfix


Vzhled
Family Silver
Historic
Simple Ancient Dark
Simple Ancient Light
Simple Evolved Dark
Simple Evolved Light
Timmothy Gold


Komunikace
5 přihlášených uživatelů
 
Chat (0 online)
Moudrá Sova
Fórum
Ankety


Control
Registrace
Nick:
Heslo:
 
Zapomněl jsem heslo


Doupě jinde
Na PragoConu
last.fm
Facebook

Vygenerováno za 0.73628401756287 sekund.
© 2002 - 2009 Almad a James Timqui, design © 2002 by Almad.
DrD, Dračí doupě a Altar jsou ochranné známky společnosti ALTAR
Všechna práva vyhrazena. Žádná část těchto stránek nesmí být reprodukována, publikována ani jinak
využita bez svolení Redakce serveru DraciDoupe.cz nebo svolení autorů jednotlivých příspěvků.
Novinky je možné sledovat pomocí RSS kanálu. Toto je verze 1.
Verze 2 je v přípravě a vývoj můžete sledovat na informačních stránkách