Předměty

meč Cristael Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: 9/+3

Kvalita zbroje: +4

Délka: 1-2

Váha: 43 mn

Popis:

Historie zbraně:

Tento meč, který nese název Cristael byl vyroben trpaslíky v Osamělé hoře k jednoduchému účelu: aby je chránil před krvežíznivými a chamtivými draky (při tom si samozřejmě neuvědomovali jak chamtiví jsou oni samotní). Meč měl tak velikou magickou sílu a byl tak dokonale vyroben že ke svému účelu opravdu výtečně sloužil. Trpaslíci odháněli draky od hord zlata v Osamělé hoře strachem z tohoto magického předmětu opravdu skvěle. Po delším čase se ale meč jakýmsi neznámým přičiněním vytratil a osamělá hora padla do pařátů draka Šmaka, ale to už odbíháme. Meč ve skutečnosti ukradl jeden z mnoha jeho stvořitelů trpaslík Grodon. Toho ale zavraždila banda zlodějů a od té doby o meči nikdo neslyšel.

Vzhled:

Meč se řadí mezi těžké jednoruční zbraně (pro orientaci nejpodobnější je mu dlouhý meč) ovšem dá se s ním neuvěřitelně obratně bojovat a postava, která ho drží v ruce má pocit že je lehčí než se na první pohled zdá. Je stále velice ostrý a špičatý, bez ohledu na to jak se s ním buší do kamene. Po celé délce čepele jsou vyryty velice staré a dávno zapomenuté runy. Má lehce zakulacený jílec (vypouklinou směrem k rukojeti) a rukojeť omotanou dračí kůží. Na konci rukojetě je meč zakončen malým kroužkem v kterém je drahokam neznámého typu a žluté barvy (hlavní zdroj magenergie této zbraně ).

Magické vlastnosti:

Meč sám dokáže zjistit přítomnost draka a za takovýchto okolností se jeho čepel rozpálí a začne svítit oslepující září podobné slunečnímu světlu. Draka, který je nablízku tento meč vyručí a začne mít strach aniž by tušil z čeho a aniž by tušil že je meč na blízku. Meč propíchne šupiny jakéhokoliv draka a dračí oheň nepřivede do záhuby ho ani jeho vlastníka (dračí oheň nespálí nikoho kdo tento meč drží v ruce). Meč má ovšem i svou slabinu a to takovou: jestli-že se odstraní od meče drahokam na konci rukojetě, jeho magické schopnosti vyprchá při prvním použití. Z meče se žádným způsobem nedá čerpat magenergie a žádným známým způsobem se magenergií nedá bez toho žlutého drahokamu nabít. V boji má drak postih k obrannému číslu –3.

V boji s drakem platí:

út.č. 15 /+8 ob.č. 10

Poznámky:

Tato zbraň se nedá nikde koupit a její cena je v podstatě nevyčíslitelná, takže si PJ ji může vymyslet. Doslovný překlad názvu Cristael je Drakobijec. V některých starých kronikách se píše o sestře této zbraně Craistilu (Drakodrvu).

Doslov:

Jelikož je to můj první příspěvek nevím jestli jsem něco nevynechal, něco trochu nepřehnal a něco neochudil, ale doufám že katastrofální to zase není, tak klidně kritizujte abych se mohl příště vylepšit.

...drak honem do úkrytu, křičela vyděšená matka, na své děti, když tu se objevil muž, který statečně tasil. To, co jsem viděl, už nikdy nezapomenu.Cizinec držel v ruce rukojeť jako by slunečního světla a statečně se drakovi postavil. Zavřel jsem oči, protože jsem nechtěl vidět, jak ho drak spálí na popel, ale když jsem je otevřel stál tam ten cizinec a u kolenou měl hlavu skoleného draka...

...zprvu mi meč připadal jako elfský výtvor neboť jej pokrývaly runy a byl velice dlouhý, ale pak mi došlo že runy nejsou elfské. Otočil jsem se a podíval se na jeho vlastníka: dobrý meč, jsem pravil...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 37

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Bohužel mne trošku zarazilo že jsi použil Tolkienovu tématiku a názvy jmen. U draka Šmaka to je opravdu okaté. Víš...vždy je lepší vymyslet si tématiku z vlastní hlavy, dát do toho svůj nápad, myšlenku, názor. Ty jsi převzal staré téma z Hobita, dal jsi k tomu nějaký meč, napsal popisky a rozloučil jsi se... Nevím jak ty, ale mne tomu něco chybí... Chybí mi tam originalita. Meč proti drakům, slepě vybrané schopnsti a nějaký ten vizuální efekt v podobě oslnivé zářící čepele, je jen půlka, co by jsem od slušného díla očekával. Nechci třeba říci, že jsi si s tím nedal práci, ale mohl jsi dané témata trošku rozvíst, pohrát si s tím. Mečů proti drakům tu je spousta a bohužel i tvoje dílo si zařadím tak trošku do toho davu, bohužel mi tam v první řadě chybí originalita a nápad... Ale nevzdávej se a piš dál, s každým dílem to bude lepší a lepší ( pokud budeš alespoň minimálně nahlížet do kritiky ).
Loučí se anarion


 Uživatel úrovně 0

uz len samotne trpaslik a mec mi nejde prilis dokopy. sekera by bola rozhodne vhodnejsia.


 Uživatel úrovně 0

Edax: To máš sice pravdu, ale buď by teda mohl ten útok zmenšit nebo ho omezit pro postavy na větší úrovni a to už je jen na něm....


 Uživatel úrovně 5

Zdravím autora...

Dle mého tady není téměř co kritizovat, protože předmět jakoby z oka vypadl pravidlům. Jde vlastně jen o jakéhosi útočného démona proti drakům bez nějakých speciálních a originálních schopností. Napsané je to slušně, to se musí nechat, ale chybí tomu nápad. Kdybych to měl charakterizovat několika slovy, tak je to pouze zbraň proti drakům - nic víc, nic míň. A to je špatně. Každý artefakt by měl být něčím zajímavý, měl by mít něco neobvyklého - něco víc než jen velkou SZ, útočnost a OZ.

Mohla by to být v klidu obyčejná magická zbraň - na artefakt to ale nestačí.

Když už, tak by jsi mohl napsat, kolik měl kovaný základ meče UČ (a zbylé parametry) než byl do něj zaklet démon - počítám s tím, že parametry 9/+3 jsou už s démonem - jinak by to byl supermeč (to je nějaký ,,neživý" ekvivalent supermana :o)).

Taky se mi nelíbí kopírovaný příběh z Hobita (aspoň teda jména). Lepší by bylo, kdybys raději něco vymyslel sám.

Závěr: Je to bez nápadu, přesílené...prostě to má téměř všechny záporné vlastnosti jaké znám. Váhám mezi 1* a 2* - shledávám ale, že je to tvé první dílo a nakonec dávám 2* (podprůměr).

PS: Příště to nejprve vlož do Dílny, ať víš, co máš čekat. Tam ti lidi pomohou to dotvořit k pětihvězdnému obrazu :o)

S pozdravem a úctou...zerafel


 Uživatel úrovně 0

Eilonwy: Pokud by to mohly používat postavy jen od desáté úrovně, tak to už by mohjli tak spíše být drakobijci než jen normální dobrodruzi, co se snaží zahnat draka.. I tak já už jsem svůj názor psal trošku níž..


 Uživatel úrovně 0

Tvůj příspěvek ve mně vyvolal tyto otázky:
Trpaslící vyrobili na svojí obranu meč? Proč by měl drak dostávat strach?

Podle mě je nadsazena jak síla zbraně tak i obrana zbraně. Osobně bych mu dal 8/+1 +2 - maximálně. Spíš ale míń. Meč by měl mít jinou schopnost. Nějakou , která by ho ozvláštila. Také se mi zdá podivné, že by trpaslíci zvolili jako varovný signál denní světlo. Myslím si, že by dali přednost např. červené, modré, temně fialové apod. I když se tím dostávám na tenký led, co se týče mentality trpaslíků. (denní světlo by podle mně nezvolili z toho důvodu, že žijí v temných jeskyních. A trpaslíci jsou pouze neardi silně oslněny v podzemí. Mají rádi své malé lampičky)


 Uživatel úrovně 0

Je to celkem fajn nápad, ale spíš bych psala o tom drahokamu...Ten drahokam se přece dá vyndat a vložit do jiné zbraně... Takže ten meč sám o sobě žádnou mimořádnou moc nemá.

Když má ten Cristael tak megáčský útok, tak bych to omezila pro postavy minimálně od 18 úrovně... Jo a máš tam hodně pravopisných chyb, tak si na to příště dávej větší pozor...

Čusec Eilonwy:)


 Uživatel úrovně 0

Je to celkem dobré.
ALe to ÚČ je přehnané, i proti drakovy, i normálně (9+3 je trochu moc, to nemají ani dvě šavle).
Jinak to celkem ujde...
Dradol má pravdu.Mě se to též nelíbí.


 Uživatel úrovně 0

je dost přehnaný si myslím souhlasím s axelem až na ty sluneční brýle bylo by to na svářecí kuklu.
dradol: Tolkien se píše s měkkým I


 Uživatel úrovně 0

axel: souhlasím se vším co si napsal jen bych dodal jednu věc a myslím že na 2* to není (jak si dal ty).
Holonus: Mám pocit že máš občas proházený slova a pak to nedává smysl...