Předměty

Válečné koule Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: viz níže

Délka: viz

Popis:

Několik slov na začátek

Válečné koule jsou zbraně, které vynalezli trpaslíci ale používají je i některé kmeny barbarů. Jedná se prostě o těžké kovové koule na dlouhém řetězu. Dá se s nimi útočit na velkou vzdálenost a jsou jako stvořené pro silné bojovníky.

Popis

Válečných koulí existují dva druhy:

1.obyčejná válečná koule

Je to kovová koule velikosti graepfruitu na dva sáhy dlouhém řetěze. Protože je tak dlouhá dá se s ní v rozšířeném soubojovém systému útočit i na protivníka, který je od válečníka vzdálený jeden, dva až 3 sáhy.
síla 6
útočnost +1
obrana -2
délka 1-3
váha 70
doporučená cena:5zl-10zl

2.drtivá válečná koule

Je blíže popsaná v úvodním příběhu (koule na konci je velká asi jako míč na basketball). Na rozdíl od obyčejné nejen že je těžší, dražší a silnější ale také ztrácí iniciativu v rozšířeném soubojovém systému. A když chce válečník provést útok na protivníka vzdáleného dva až tři sáhy, potřebuje kolo, aby mohl kouli roztočit nad hlavou (na okamžitý útok je moc těžká) a pak může udeřit. A postavy, které mají postih na sílu, ji nemohou použít. Jinak je vše stejné jako u obyčejné koule.
síla 5
útočnost +3
obrana -3
délka 1-3
váha 95
doporučená cena:50zl-95zl

Pár slov na závěr:

Tenhle typ zbraně jsem viděl v mnoha historických filmech a fantasy románech a zdálo se mi, že v Dračím doupěti by neměl chybět.

Příběh

Můj milý deníčku,
To bys nevěřil. Dneska se nemůže poctivá vesnická čarodějka podívat ani za humny aniž by jí při tom nehrozilo nebezpečí. Všude je to samej bandita, skřet, troll a bůhví co ještě. Dřív jsem si z toho nic nedělala ale po tom včerejšku budu opatrnější.
A co se mi to vůbec přihodilo? Šla jsem zase ráno na tu ranní procházku jak mi jí doporučil ten druid. To víš, po tom neustálím vysedávánim v laboratoři musim občas na čerstvej vzduch. Nechala jsem si ještě před tim udělat trvalou s pomocí těch novejch alchymistickejch přípravků. Jak jsem se tak procházela po svojí obvyklý cestičce tak se to stalo. Banditi! Asi pět ošklivejch, smradlavejch ale drsnejch a ozbrojenejch banditů. Ten nejvyšší a taky nejošklivější se na mě tak divně podíval a řikal: „Tak co kočičko, nechceš si trochu užít? Neboj, nebude to bolet.“
No, to snad není možný, řikala jsem si. Ty dobytkové si dneska dovolej zneuctít i čarodějku. Samozdřejmě, jsem je mohla usmažit modrými blesky nebo popálit ohnivou koulí ale ten proud magie by mi rozcuchal tu trvalou. No, přece si ji po tak složitym nanášení nezničim během několika minut.
Nedokážeš si představit jak jsem se tenkrát vyděsila. Pro kouzelníky a čarodějky je něco jako sex apsolutní tabu. A já jsem o to teď měla přijít s pěti hnusnejma banditama. Byla to zoufalá situace. Myslela jsem, že budu muset udělat něco pro kouzelnici ještě nepřirozenějšího. Bránit se rukama!!! Pak se odněkud ozval mocný hlas:“ Nechte ji bejt vy dobytkové “. Všichni jsme se podívali tím směrem. Stál tam vysoký opálený barbar s hřívou černých vlasů a svaly velkými jako lomové kameny. V ruce držel dřevěnou násadu na jejímž konci byl silný řetěz a na jeho konci velká kovová koule pobitá hřeby. „Na co to sebou tahá?“ , pomyslela jsem si. Ten nejvyšší bandita se na měj usmál a řekl: „A kdo nás jako zastaví? Ty? S tou kotvou co s sebou taháš? Vždyť jsi jenom jeden ty chuji!.
Ten barbar se očividně naštval. Zvedl tu kouli nad hlavu a začal s ní točit ve vzduchu . Oni i já jsme se divili a čekali co asi bude dělat. Většina banditů začala sahat po zbraních ale ten nejvyšší zvedl ruku na znamení aby čekali co se stane. A to neměl dělat. Barbar to koulí švihnul směrem k němu a BÁC rozbil mu s ní hlavu. Ti ostatní na to jen nevěřícně zírali a BÁC barbar rozbil hlavu dalšímu nich. Teď už všichni vytasili zbraně ale pak zase BÁC a další bandita se složil k zemi. Ti ostatní se rozběhli proti němu ale dřív než se k němu dostali BÁC další ležel na zemi s rozbitou hlavou. Ten poslední odhodil zbraň a pelášil pryč jako zajíc.
Pak barbar přestal koulí točit a přišel ke mně. „Jsi v pořádku?“, zeptal se mě. „No, dobře nic mi nestačili udělat.“, odpověděla jsem a při tom pořád zírala na tu zbraň. „To je moc zajímavá zbraň, jak se jmenuje?“, zeptala jsem se rozpačitě. „To je válečná koule. Je hodně účinná“ odpověděl. „Jo, to už jsem viděla.“, odpověděla jsem a pak mě napadlo „Vlastně si mě zachránil , měla bych se ti nějak odvděčit“.
„No, zauvažoval, mohli by jsme jít třeba za támhlety keře a dělat… no, ty asi víš co.“
A tak jsem o to nakonec stejně přišla. No, nemohla jsem ho přece odmítnout vždyť mě zachránil. A navíc, ta jeho sexy postava. Pořád ale musím myslet na tu kouli. Asi zajdu za místním zbrojířem aby je taky začal vyrábět. Hrdinům, kteří naší osadou často prochází se to bude hodit.

Z deníku kouzelnice Blondýny Laděny z Nové Osady pod Trollwaldem
léto 6250 slunečního cyklu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 37

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

no nevim.. nápad je to ceůkem dobrej... ( moje postříbřená halapartna s démonem je ale lepčí :-)) ) akorát teda ten příběh mi příde skoro ... no ne zbytečnej ale dlouhej na to, abys vysvětlil použití tejhle zbraně. na delší příběhy tohoto typu máme jinčí místa.


 Uživatel úrovně 0

Tak spracovat to si mohl trochu líp ale mne se to líbi.Ja bych se tim zatočil a rozbilm vše na okolí:DD.Ja bych ti dal aspoň 3*.Ale napad dobrý protože tihle zbrane sem často videl ve filmech a je to fakt hustýýý.


 Uživatel úrovně 0

Ta koule by se ještě dala, ale dle mého zbytečný příběh, který je celkově delší než příspěvek a příběh mi úplně..to na kvalitě opravdu nepřidá:)


 Uživatel úrovně 0

Zdravím,
Tento příspěvek jistě má pár nedostatků, zvláště ta váha, těžká železná koule o velikosti basketbalového míče a tak dále. Ale na druhou stranu pokud jste viděli Pána prstenů: Návrat krále, tak u bitvy na Pelennorských polích se Černokněžný král Angmaru rozháněl něčím podobným avšak mělo to 60 cm na výšku a 30 na šířku, když mezito nezapočítám ostny. A co se týče koule o velikosti grapefruitu. Mno u Killa Billa 1 to ta holka docela roztočila. Takže závěr: myslím si, že říct je to zcela nevyužitelné není až tak docela pravda. Například nějaký megaman, který stojí na bojišti, držíce v jedné ruce obouručák, v druhé tu kouli s půlmetrovými hřeby a vrhající na všechny strany blesky nezáležeje mu na tom, jestli sejme svoje nebo nepřítelovy vojáky. Nebo jiná situace, pětičlenná družina je sužována útoky cca dvaceti banditů: "Z ničeho nic se objeví chlápek, mávající řetězem na jehož konci se leskne cosi o velikosti grepfruitu. Vlítne jeko tornádo mezi bandity, kteří se vzápětí válí na hromadě a drží se za své zlomené nebo jinak zmrzačené končetiny. Gor s Vámi, jmenuji se.... ." Ona taková dobře mířená rána do hrudi s tou menší koulí znamená asi v 96% případů smrt a to i v plátovém brnění(rytířským si nejsem jist natolik zákony fyziky neznám :-)). Na druhou stranu jsou tyto příklady asiskutečně využitelné jenom pro CP, protože než by hráčská postava v prvním případě roztočila tu kouli, tak by jí už dávno někdo vrazil čepel mezi žebra a v druhém by se do toho řetězu tak možná zamotala sama, v horším případě by to vletělo do hlavy jí nebo nebo spojenci.
Suma sumárum: nápad - nooooooo ale jo v konečným důsledku dobrej
snaha - tak ta by tady byla určitě
zpracování - to nebylo zrovna moc šťastné ale všude se nám může vloudit chybička, že?
originalita - kromě názvu, kterej sám osobě moc originální není leda tak to, že je novej, je to jenom rozpracovanej řemdih, nic víc, nic míň
příběh - ten mě nějak moc nezaujal
Tedy celkově: kdybych mohl ještě hlasovat dám dvě nebo tři hvězdičky.
Mně osobně to posloužilo jako inspirace k rozehrání příběhu(viz výše).

S úctou Aldil


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad, slabí příběh, navíc by to mělo být více rozepsané. Ale když si to vezmu kolem a kolem , tak se mi to docela líbilo


 Uživatel úrovně 0

Nápad by ušel,ale zpracování by se ani nezvedlo(omlouvám se,nechci autora urazit,ale prostě toto spojení se tak nabízelo).Myslím,že by se to dalo jako
zbraň použít,ale myslím,že zasloužilí válečníci zůstanou u svých mečů a halaparten.Prostě,tento článek mě ničím neprodchnul ani mi nedal inspiraci.
A to je právě ta věc,co by nám články měli dát.Když už přijde,absolutní
se nepíše s "p".Jinak jiné mluvnické chyby v článku beru jako prosté myšlení
čarodějnice.Tak,jako tak,prostě tento článek mi připadal jako ryba na suchu.


 Uživatel úrovně 0

Korian: jasně, jenže na to aby kouly zvedl goblin by jich muselo být přinejmenším 4 goblini na jednu kouli, a to bych fakt chtěl vidět jak to roztoči...


 Uživatel úrovně 0

Ta koule je dobrá a ten příběh je taky dobrý.


 Uživatel úrovně 0

OK - tak to mi neda a musim se zucastnit....
Predne .. jsem rozcarovan vasi nechopnosti si neco predstavit .. nechapu jak nekdo muze tvrdit ze toto je zbran nepouzitelna v boji. Nemeli byste hrat fantasy hry .. vubec.
Napad je to dobry, zpracovani slabsi. Na detaily nehledte. Stejne jako je cely drd "dodelej si doma", tak i tohle preci neni problem si upravit tak, aby to bylo pouzitelne.
Technicke detaily, jako je zpusob drzeni - to snad zvladnete domyslet ne? Pokud tam neni napsana rukojet, tak ji snad doplnite, ne?

Abyste vedeli, ze se tahle zbran opravdu pouziva, tak vam dam ukazku z dobrodruzstvi, kde jsme na ni narazili.

Cistili jsme podzemi, ktere bylo obyvane goblinama, skretakama atp. V jedne jeskyni, kde jsme uz zacali davat goblinum opravdu na frak a citili jsme nase vitezstvi na dosah, tak proti nam nasadili tuto jednotku - nekolik goblinu, kteri zpapali nejake houbicky a byli dostatecne nabuzeni - chnapli takove koule na retezu a jali se je roztacet. Pravda, nekteri se spis roztaceli kolem koule, nekterym ta koule vzapeti odcestovala pryc a retez jim zustal v rukou, ale ti co vydrzeli tu jeskyn procistili. Ano - casem prohrali, ustrileli sme je, sejmuli sami sebe, atp .. ale tim ziskali dostatek casu pro ostatni gobliny a skretaky, aby se nekam uklidili.

A jeste pro poradek - pokud je to nejaka mensi kovova koule, tak se muze roztacet nad hlavou. Pokud bude vetsi, tak ji chytnu obema rukama a na patach na vlastni ose se ji pokusim roztocit. Podle me je tato zbran vhodna, pokud mate malo jednotek a potrebujete pokryt vetsi plochu, abyste ziskali na neco cas.
Bezvadne na zastraseni nepritele.


 Uživatel úrovně 0

Dvě basketbalové koule ze železa že by vážili 95mn hahahaha A jak to někdo roztáčí nad hlavou to bych chtěl fakt vědět podle mě je to celý taková pitomost!!!!!:) :) :((((