Předměty

Amulet krále Arthora Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Artefakty

Váha: 2 mn

Popis:

Historie:

Vypráví se, že v jedné době byli trpaslíci, elfové a lidi velcí přátelé. Na znamení velkého přátelství vytvořili nejzručnější elfští a trpasličí kováři a therugové malý amulet, který vypadal jako bílá koule a uvnitř vlas. Amulet je vyroben z toho nejčistšího a nejtvrdšího materiálu na zemi(bohužel se dodnes neví co to je za materiál). Pokud ho nosil právoplatný král, vždy se jasně rozzářil a začal nepříjemně hřát pokud bylo nějaké nebezpečí v blízkosti. Díky tomuto daru se lidští panovníci nemuseli bát že by byli překvapeni ve spánku a zavražděni. Král který tento dar dostal se jmenoval Arthor a amulet je nazván po něm.
Amulet je bohužel již k nenalezení 10 let a nikdo neví kde je.

Popis:

Je to, jak už bylo napsáno, bílá koule, velká asi jako knoflík a uvnitř vlas. Žádné zbraně nedokážou ani škrábnout, natož zničit kouli a ani kouzla nemají na amulet žádný účinek.
Koule se v mnoha případech rozzáří(viz tabulka dole), pokud osobě která ho nosí(musí být právoplatný dědic krále) hrozí nějaké nebezpečí. Historie je, jak už to bývá, přehnaná. Amulet se rozzáří jen trochu, takže pokud máte amulet pod oblečením, nehrozí že by někdo něco uviděl. Když vám hrozí nebezpečí, začne se většinou koule zahřívat, ale ne tak aby vás to popálilo, je to jen příjemné zahřátí, ovšem vám to nebude moc příjemné připadat, protože to znamená že vám hrozí nebezpečí. Amulet se zahřeje pokud bude vrah v dosahu 45 sáhů, jinak je amulet k ničemu. Teplo amuletu vás probudí i za spánku.

Tabulka v jakých případech se amulet zahřeje:

Událost Pravděpodobnost [%]
Vrah myslí na vraždu pořád a intenzivně 95%
Naplánovaná vražda, profesionální vrah 35%
Střelec připravený vypálit šíp(je jedno jestli jste profesionální střelec nebo jen obyčejný) 15%
Lupič se chystá vás okrást 45%
Při bitvě se někdo zaměří na vás 20%

Pokud vás napadnou jiné příklady udělejte si to podle toho jak myslíte že by to mělo být.

Pokyny pro PJ:

Pokud se na hráče někdo chystá zaútočit použij tabulku a hoď si, při úspěchu oznam hráči, že ho jeho amulet hřeje, ale neříkej mu proč, pokud hráč neví k čemu je amulet, na to musí přijít sám. Pak je tu pravidlo, že amulet se rozzáří jen v případě, že vrah to myslí opravdu vážně a je připraven to udělat, takže např. pokud si někdo řekne “Já bych toho zmetka nejradši zabil”, ale nebude to myslet vážně, amulet se nerozhřeje.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Už se k tomuto dílu nebudu vyjadřovat, je to už staré a tak sem nic psát nemusíte, reakce se ode mne nedočkáte.


 Uživatel úrovně 0

Je to celkem dobré. Rozhodně to není ta klasika s tím, že je to nějaký přívěšek, nebo helmice.. Ten vlas tam je asi jako ozdoba jestli to dobře chápu..

Pak mě ale napala jedna dosti zajímavá věc: Když se podíváš do historie, tak neexistuje téměř žádný rod, který by nějak nevymřel. Když vezmeš v úvahu, jak se vraždili a ty boje, spiknutí atd. Tak to tak vypadá, že je docela velké riziko, že se to fakt povede, že nikdo, tedy žádný následovník nepřežije, tak by mě zajmalo, co se stane dál s tím amuletem..

Ale to je jen malá připomínka, přišel jsem bohužel přílliš pozdě, abych mohl hodnotit, ale měl bys ode mne ***


 Uživatel úrovně 0

První, na co bych se chtěl zeptat, je jaký význam má ten vlas uvnitř kolue? Zda je to vůbec vlas nebo nejaké určité vlákno, které dává danou moc tomtuto amuletu. Zřejmě ano, jelikož jsem v textu nepostřehl žádného démona nebo magickou energii, jež by talismanu propujčovala tebou uváděnou moc.

Dále by jsi mohl alespoň uvést, od kterého data byl ten artefakt ztracen, ale na druhou stranu, každý svět má zřejmě jiné letopočty, takže si to Pj může sám upravit. Spíše bych se přiklonil ke slovnímu spojení, že "Byl stracen před dávnými věky." To je ale jen detail.

Když jsem si přečetl, jak reaguje tento přivěsek - světélkuje dle nebezpečí, vybavilo se mi několik jiných předmětů. Ať už známích z pravidel - Křičíci plášť nebo z knihy Zaklínač od Sapkowského - Geraltův Vlčí talisman. Ale i Žihadlo z filmu LOTR. Díky tomuto, nebo spíše této inspiraci, nemůžu tvé dílo kritizovat, jelikož existuje určitě více předmětů, k jejichž stvoření se autoři odněkud inspirovali. Mohl jsi to ale uvéts, nebo sis to neuvědomil?

"Žádné zbraně nedokážou ani škrábnout, natož zničit kouli a ani kouzla nemají na amulet žádný účinek." A co kdyby byl amulet vhozen do kráteru nějaké sopky - jako tomu bylo v Pánovi prstenů? Nebo drači oheň má na něj nějaký účinek?
Táto nezničitelnost mi připadá, opět jako z knihy, popřípadě filmu LOTR.

"Koule se v mnoha případech rozzáří." To znamená, že v některých případech se rozzáří a někdy ne?

Další věc, tvá tabulka mi připadá moc konkrétní, spíše bych se přiklonil k tomu, že čím větší mě hrozi nebezpečí, tím více koule svítí a hřeje.
Ještě bych se chtěl zeptat, zda amulet krále varuje i např. při živelných katastrofách?

Na závěr bych chtěl dodat, že je to zajímavý nápad, ikdyž byl zřejmě inspirován z výše uvedených děl.
Kdby byl tento příspěvek více rozpracován, určitě by si zasloužil lepší ohodnocení a "využití"

Nekroskop


 Uživatel úrovně 0

Nápad je to dobrej, ale na můj vkus je to málo propracovaný.


 Uživatel úrovně 0

Tak to abych zabil krále a vyhrožoval šlechtě......
Pro krále docela užitečná věcička, ale když to bude někdo
silnej tak je v háji.......


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrá pomůcka krále,ale to je asi tak vše.


 Uživatel úrovně 0

Někde v hloubi b se v tom možná našel dobrej nápad ale je to špatně podaný a málo rozepsaný...


 Uživatel úrovně 5

Co se tyce tepla, nejsem si jisty, jestli je rozumne direktivne dat "teplo vas probudi", jde o to ze sam pises ze neni nijak velke.

Jaky vliv na to bude mit siccuv antiplast, jde li o rozsirenou ochranu proti vrahum, siccove by se s tim meli umet nejak vyporadat podobnym zpusobem, vzhledem k tomu ze antiplast je zalozen na tom ze si sam sicco nepripousti ze vas chce zabit az do chvile dokud to neudela.

Naopak, pokud by byl na cloveka nastvanej az do te miry ze by mu ublizil, ale branila by mu v tom trebas spolecenska konvence nebo by mel strach z trestu za vrazdu, nechal bych to hrat stejne.

Kratke, jednoduche, pouzitelne jak to je, byt by bylo dobre vedet jak silnemu demonovi to odpovida...

... mno tet po precteni zbytku diskuse se mi to zda trosku horsi. Nakonec sem se rozhodl pro 2*

Pozn. Dostala me autorova reakce ze nezna plast ochrany nebo jak se to jmenuje. Pokud se necemu venuju, mel bych znat veci ktere s tim souvisim, takze pokud pisu predmet do DrD, mel bych je nejak znat. Pokud pisu kouzelny predmet, mel bych mit prehled aspon o tech co se v pravidlech nachazeji. Rekl bych ze to pro me neni omluva, spis naopak.


 Uživatel úrovně 5

- už hned v hisrorii je věc kterou nemám zrovna rád, cokoli je NEJ... na světě to smrdí ( ale budiž je to historie a často se v historii přehání )
- co se působnosti na panovníky týče, je to nejspíš mýněno, že to používali hlavně králové a účinnost na ostatních není ověřena ( jinak mámo členů družiny asi bude právoplytnými panovníky )
- "Je to, jak už bylo napsáno, bílá koule, velká asi jako knoflík a uvnitř vlas." - jsem to četl několikrát ale pořád mi nedochází význam toho vlasu ( že by místo obojku? nebo je to "kaz"? )
- na artefakt to má málo vlastností

Dílo je pravděpodobně tvořené podle vzoru - křičící plášť ( PPZ ), velmi se mu podobá. Trochu jej rozšiřuje, ale nijak oslňuje. Ani nápad ani dobré zpracování. Od artefaktu bych čekal něco komplexnějšího....


 Uživatel úrovně 5

!Pokud ho nosil právoplatný král, vždy se jasně rozzářil a začal nepříjemně hřát pokud bylo nějaké nebezpečí v blízkosti. " hm, já ještě nevedla družinu, ve které by král byl - pokud vůbec byl ve hře, byl CP, okud by měl takový talizman, bylo by to pro postavy irelevantní - nevěděli by o tom.

Popis je dále nedokonalý v tom, že se jedná o kouli. kde ji má postava pod šatami - v korzetu? Protože jestli ji má v kapse koženého pláště, tak asi těžko stačí, aby příjemně hřála k probuzení. A žádné očko pro řetízek, aby visela na krku, v popisu nevidím.

Navíc se mi nelíbí, že se něco rozzáří jen trochu - záření je slovo, které evokuje poměrně silné světlo - září slunce, oči zamilované ženy - pokud ta koule vydává slabé světlo, je lepší říci, že světélkuje.

Navíc se mi nezdá to s tím myšlením na vraždu - to běžně musí myslet třeba králova manželka, když vedle ní chrápe - aniž to doopravdy udělá :-) Takže to vypadá, že není ztracen, nýbrž znám pod jménem "amulet falešných poplachů".

Nemluvě o tom, že pokud by ho nosila postava na těle, a bojovala, pěkně by ji rušil (takže třeba kouzelnice by se nesoustředila na kouzla, protože by ji připékala ta tvoje koule v korzetu...)