Předměty

Magické saky Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 10

Skupina: Kouzelné předměty

Sféra: 6

Váha: 7 mn

Popis:

Magenergie: 300
Suroviny: viz. níže
Základ: kvalitní plátno (obyčejné ale pevné)
Trvání: do vyprchání démona
Výroba: 2 dny,doma
Známost: Mezi nekromanty běžně známý předmět

Trocha historie

Magické saky jsou v celé nekromantské historii přímo revolučním předmětem. Po dlouhá léta nekromanti zdokonalovali své skladovací místnosti s chlazením vzduchu, větracími šachtami a podobným zařízením. Snažili se tak u skladovaných nebožtíků, co nejvíce zamezit stádiu rozkladu. Jednoho dne se ovšem objevil nekromantský akolyt jménem Johannes Dianné a předváděl na univerzitách svůj nový vynález - magický sak. Zpočátku si nekromanti myslili, že se jedná o podvodníka a zkazky o tom, že magické saky opravdu fungují brali na lehkou váhu. Ale postupem času se skutečně ukázalo, jakým objevem tento magický sak bezesporu je. Johannes neuvěřitelně zbohatnul a stal se uznávaným mistrem nekromantských kast v širokém okolí.

Někdo tomu říká ukrývání ohavností... já tomu říkám skladování surovin...

Gorbus, mistr animatik

Co to vlastně ten magický sak je

Nejstručněji řečeno, magický sak je v podstatě pytel, do něhož se ukládají mrtvoly za účelem zabránění jejich rozkladu. Do jednoho saku se vleze vždy jen jeden nebožtík. Mrtvola v saku nesmí být do ničeho oblečena, protože sak působí svou magickou mocí přímo na obnažené tělo. Pokud by se tak stalo, oblečené tělo by se v saku rozkládalo normálním způsobem a pouze holé ruce, obličej - prostě části jež by nebyli zakryty by zůstali zachovány. Magický sak mívá nejčastěji černou či tmavě šedou barvu a ve spodní části šněrovací mechanizmus.

Promiňte pane, že se tak ptám, ale na co budete potřebovat 60sáhů plátna?

Slova krejčího při předávání objednávky nekromantské hanzy

Výroba saku

K výrobě saku je zapotřebí následujících věciček: kvalitní plátno -> velikost plátna podle velikosti mrtvého těla (A, B, C), lněný provaz, flakónek krve (z libovolného humanoidního tvora), 3 flakónky barviva (nejlépe černého, či nějaké jiné tmavé barvy), velkou nádobu, litr vody, hmoždíř a hrudku soli. Nejprve je třeba sešít plátno. To můžete provést sami nebo si práci objednat u městského krejčího, záleží na vaší zručnosti. Nyní, když máme plátno sešito do saku, nalijeme do nachystané nádoby vodu s flakónky barviva a sak ponoříme do nádoby. Necháme sak ve vodě tak dlouho dokud se neobarví (cca 3hodiny). Mezitím nalijeme do hmoždíře flakónek s krví a přihodíme hrudku soli. Sůl zmáčenou v krvi rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme do nádoby s nyní již obarveným plátnem. Po 12 hodinách plátno konečně vytáhneme, vytvoříme vespod nějaký šněrovací mechanizmus. Zbývá pouze zaklít do něj patřičného démona (nejméně tedy ze 6.sféry). Tím je sak hotov a můžeme ho začít používat den od jeho výroby *poznámka*:suroviny jsou na velikost A, za každou velikost na víc je třeba o flakónek krve, půl litru vody, 3flakónky barviva a hrudku více...

Hmm tak já budu nakonec vypadat hůř než on. Díky tomu vaku...

Výrok Baraina, představeného jedné nekromantské Hanzy

Magický sak podrobněji

I přes famóznost tohoto předmětu se stále ve velkém počtu skladují mrtvá těla po "klasickém způsobu". Je to dáno tím, že magické saky jsou velmi náročné na výrobu a ne každý si může dovolit vlastnit bohatou zásobu těchto vynálezů. Zejména pak nováčci a méně majetní nekromanti vlastní většinou maximálně pár kusů a to ještě pro výjměčné případy. Magické saky jsou využívány nejčastěji k uchování těla na výrobu Ghůla. Ale v čem že jsou magické saky vlastně tak skvělé? Totiž jakékoliv tělo do něj uloženo se nezačne rozkládat dokud nepominou magické účinky saku. To jest, tělo v novém saku je schopno vydržet až několik let! Vytažená mrtvola bude v naprosto stejném stavu, jako před vložením do saku. Onou magickou mocí, která vlastně sakům propůjčuje jejich kouzelnou vlastnost je démon konzervace, vyskytující se poprvé ve sféře Jésael.

Ksakru!

Co je?

Musíš tam vždycky cpát ty elfy za uši?

Promiň...

Šmankote ty si neschopnej, vždyť mu utrhneš hlavu...Dej to sem!

Rozhovor Mistra s Akolytem

Práce s magickými saky

Manipulace a práce s magickými saky není nikterak složitá ani nebezpečná. Nejprve je nutné mrtvolu svléknout. Když se nám podaří mrtvolu svléci musíme celé tělo omýt mokrou houbou (hadrem), aby se lépe uchovalo (pokud tělo neomyjeme je 4% prav. že se tělo částečně vysuší a nebude po oživení příliš pohyblivé a obratné). Poté co máme tělo dokonale nachystáno, opatrně jej nasoukáme do saku. Ve spodu saku zašněrujeme a zbývá pouze vyřknout kouzelnou formuli: Solésios met elcánium! ...od této chvíle probíhá magická ochrana těla před rozkladem. Ochrana lze zrušit rozvázáním vaku.
*poznámka*: mohu tedy bez problémů po roce uchovávání sak rozšněrovat a zanimovat mrtvolu. Místo ní mohu klidně vložit do saku jiného nebožtíka - mějte tedy na paměti že v saku můžete nebožtíky střídat, jen si hlídat dobu trvání saku.

Ehhh no a nebude mu v tom saku zima? Je tam přeci nahatý!

Hodina praxe na Krollí nekromantské univerzitě

Často kladené otázky nekromantů, kteří se poprvé setkali s magickými saky (Necro FAQ)

  • Co se stane, pokud bude magický sak roztržen? Pokud dojde k roztržení, natržení či podobnému poškození, magický sak je znehodnocen a stává se nepoužitelným.
  • Co se stane, pokud vložím tělo do saku ale sak nezavážu? V takovém případě se nezastaví rozklad, ale bude probíhat, jako by bylo tělo uloženo v obyčejném pytli.
  • Co se stane, pokud nevyřknu kouzelnou formuli? Stejně jako u nezavázání saku.
  • Co se stane, pokud magický sak ještě něčím překryju? Má nějaký vliv, jestli je sak venku na slunci nebo v podzemí? V obou případech se nic nestane. Magický sak je absolutně nezávislý na okolním prostředí.
  • Co se stane, když si lehnu do vaku já?(živý člověk) Vaky sice zastavují proces tlení, ale nezastavují proces stárnutí...Navíc je sak po zavázání téměř absolutně vzduchotěsný, osoba nemá přísun potravy apod.
  • Co se stane, když do vaku uložím nemrtvého? Pokud uložím do saku nemrtvého, pak za něj nemusím po dobu, co je v saku platit udržovací magenergii (pokud na ovšem na udržovací magenergii hrajete, pokud ne, nemá na něj sak žádný vliv).
  • Co se stane, když dám do saku vel. C např. dva tvory vel. A, nebo do saku vel. D dva tvory vel. B? Je to klidně možné bez jakýchkoliv postihů a těla budou zachována stejně dobře, jako kdyby bylo v saku pouze jedno. Do saku je též možné vložit např. více samostatných končetin, hlav apod. Jde o to, že do saku je v podstatě zaklet jakýsi démon konzervace. Ovšem pozor! Sak působí např. i na zprachnivění kostí od kostlivce apod., nejen pouze na tkáně, kůži atd.
  • Můj ty hrome, šálí mne snad zrak? Vždyť v tom saku se něco hýbe!...

    Grrr!!! To už je dnes druhá!

    procedí Delciot vztekle mezi zuby, vytahujíce přitom krysu z prožraného saku

    Pravidla pro poškození saku

    Nyní již víme, že bude-li sak poškozen stává se nepoužitelným. Je třeba také uvést nejpravděpodobnější možná poškození, které může sak utrpět:
    1) Při nevydařených experimentech může často dojít k požáru. Sak není nijak (ani magicky) proti požáru uchráněn, a proto jednoduše shoří...(někteří nekromanti se ovšem svými kouzly již pojistili i proti této věci)
    2) Pokud se stane že se na sak vylije žíravina, kyselina či jiná leptající či rozežírající chemikálie, dojde k explozi o síle výbuchu dvou alchymistických bomb. Sak je pochopitelně zničen i s tělem uvnitř, proto pozor!
    3) Jestliže je sak vystaven extremnímu mrazu, je pokrytý ledem apod. neutrpí tímto způsobem žádnou újmu.
    4) Dalším nebezpečí pro sak představují moli a speciální druh brouka Pláteníka (Kožožrout s tím rozdílem, že žere plátno). Proti tomuto se ovšem lze účinně bránit rozličnými vonnými extrakty
    *poznámka*: Ovšem díky své magické podstatě bude odolnější proti poškození hrubou silou, například roztržení, rýčem apod. Sak se chová jako by bylo plátno 4x silnější než ve skutečnosti je…

    Gwiku! Podívej!

    Aáááhh, u všech bohů co se s ním stalo?

    To je rigor mortis...tak dopadneš jestli bude pořád tak chlastat!

    No spíš bych řekl pane, že strnul z toho jak mocně tlačil...

    slova hostinského, který šel s pacholkem prozkoumat latrínu poté, co se mu zdálo divné že na ní tráví jeden ze štamgastů celé odpoledne

    Rigor Mortis

    Po smrti občas nastane ztuhnutí končetin (Rigor Mortis)., které je způsobeno tím, že svaly ztratí svou pružnost. Rigor mortis nastane u osoby pokud se žádná skupina svalů nemůže natáhnout (čili jde o ztuhnutí svalů), končetinami nelze bez použití velké cizí síly pohybovat žádným směrem. Proto člověk, který zemře se skrčenýma nohama, s hlavou otočenou na stranu, sepnutýma rukama apod., tak zůstane díky rigoru mortis. Použitím magických saků lze ale zamezit i tomuto. Je to vhodné, například když potřebujeme z čerstvých těl zanimovat Hůly, ale těla jsou rigorem postižena. V praxi se výhoda saků projeví tak, že tělo postižené rigorem mortis nasoukáme do saku. Po uplynutí doby jedné směny, kterou stráví tělo v saku jsou opět svaly pružné jako předtím.

    *mag. saky ale nedokáží nikdy napravit vrozenou křivici*

    -M-

    Přidáno:

    Přečteno: 0

    Hlasovalo: 10

    Autor:

    Diskuze

     Uživatel úrovně 0

    Příspěvek byl dodatečně přidán do archivu, neb byl v minulosti už schválen a následně nedorozumněním smazán.