Předměty

Opasek lidu Aquanian Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Artefakty

Váha: 20 mn

Popis:

Opasek lidu Aquanian

“Z moře se kouří, a východ slunce je rudý,“ řekl Damloth Hraničář, vznešený elf z Přístavů, “děje se tam velká zloba a nespravedlnost, měli bychom se tam jíti podívat, bratře." A tak začalo velké putování dvou Eldar z Přístavů, Damlotha Hraničaře a Arnira Plamenného.
Po únavných týdnech cesty, na níž je potkala mnohá nebezpečí a protivenství, dostali se znaveni do Šedých přístavů, tehdy přístavů Mladých, kde uviděli onu zkázu a zármutek tamějších Edain. přes přístavy se totiž přehnala zlost Aeronose, temného pána zdejších mořských hlubin, který vždy bojoval s podmořskými obyvateli zdejších vod – Aquaniany, z nichž sám vzešel. Aquaniané byly národ neméně vznešený, nežli suchozemští elfové, jelikož z nich vzešli. Stalo se totiž, že v Bezčasých síních si někteří z Eldarského rodu Teleri natolik zamilovali moře, že když ze síní odcházeli, nestačilo jim pouze u moře bydlet a plavit se po něm, ale plavat pod hladinou a vystavět tam města a paláce. Mänve a Ulmo jim vyhověli a z členů rodu Teleri se stali Oereldar – podmořští elfové, později lidmi nazváni Aquanian, totiž Vodní Lid.
Arnirovi Aeronosovo řádění vůči Edain přišlo nespravedlivé, jelikož nepatřilo Edain, ale Aquanianům, kteří ho stále více popuzovali nádherou svých paláců a měst, jelikož on sám toto ve svém temném paláci na nejhlubším dně tamnějšího oceánu nedokázal.
Toho dne, jak se bratři dozvěděli od obyvatel, shromáždil množství podmořských stvůr a zaůtočil na město Eldar Oermíriel – Mořský šperk. “To byl onen kouř, jež jste spatřili,“ řekl jim jeden z osadníků. Město bylo s obrovskými ztrátami uhájeno, ale po třech dnech se útok opakoval s ještě větší silou Aeronose, zatímco Eldar se ještě nestačili zreorganizovat a obnovit svou obranu a Oermíriel byl rozdrcen, tak padlo jediné město Oereldar. Jen málo Oereldar uniklo strašlivému osudu smrti pod mořskou hladinou. Jedním z nich také kovář Sairindam, jež s sebou z hlubin vynesl zvláštní opasek a s hrstkou svých příbuzných se zachránil a usadil se v Mladých přístavech, zbytek Aquanianů se však rozprchl po celé Středozemi a jelikož byli všichni velice zruční, byli v mladém světě dobře přijati. Avšak když Aeronos zjistil, že někteří Oereldar přežili, propadl zuřivému šílenství a pomocí veškeré své kouzelné moci, která z minulého života zůstala všem Oereldar, zvedl obrovskou vlnu a vrhl ji proti zdem mladých přístavů. Mnoho zdejších Edain bylo smeteno do moře a ti co přežili přišli o své lodě a velká část také o svůj příbytek. Zemřelo také množství Oereldar a pán jejich domu, Sairindam byl smrtelně zraněn.
Nyní ležel na loži v jedné z přeživších budov a Damloth a Arnir byli k němu přivoláni a on vtiskl Damrothovi do ruky opasek a pronesl svá poslední slova – Sudbu Aquanian: “Uložte tento opasek do Lothórienu, dávám mu moc znovu sjednotit lid Oereldar,“ po těchto slovech zemřel.

Popis

Je to dokonalý černý, široký opasek s mistrovským zpracováním kůže pásku a velkou zlatou sponou, která je posázena třemi modrými diamanty a má na sobě vyryty zvláštní nápisy ve starém jazyce Sindar. Avšak zde se dostáváme k otázce, co nápisy znamenají, je to velice stručné, jelikož byly vyryty ve spěchu, mezi dvěma Útoky. Stojí zde: “Tento opasek byl ukut a vytvořen v hlubinách mořských, lidem Aquanian v časech dávno minulých, avšak národ upadá v zapomnění, snad tento opasek bude schopen spojit Aquaniany žijící na souši a vytvořit novou zem a nový lid.“ Osoba, která používá tento opasek bez patřičných znalostí, je opaskem tažena touhou po vodě až k nejbližšímu moři a tam k moři tak přilne, že zde zůstane a na dalsí dobrodružství ji jentak někdo nevytáhne.
Srdcem artefaktu je prostřední – větší diamant.

VLASTNOSTI

Opasek má kolem sebe auru obratnosti a ochrany, a tudíž má bonus+1 k OČ, a také +1 k základu obratnosti (obratnost nesmí přesáhnout 21). Postava také může po tři hodiny (dokud se nevyčerpá magenergie opasku / 1hod – 20magů => 3min – 1mág) dýchat pod vodou.

ZÁVĚR

Budu rád, když mi pošlete své poznámky a připomínky.
Archer

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

2 desaan:
"Je dobrý nápad a je to i docela dobře propracované."
X
"Je to dost nedokonalé. Málo popsané, nedostačné."

WTF? Rozpolcena osobnost?


 Uživatel úrovně 0

Je dobrý nápad a je to i docela dobře propracované. Avšak několik výtek bych k tomuto dílu měl...

1)Je to dost nedokonalé. Málo popsané, nedostačné.

Popsat démona a kov ze kterého opasek je...


 Uživatel úrovně 0

j eto opravdu pekny,ale se mi trochu nelíbi když už na ten opasek s diamanty neco psal tak proč to bylo rychle napsany.Vzdyt diamanty nerostou na stromech!!


 Uživatel úrovně 5

Mě se zdá, že je to stejný případ, jako s tou mojí Bájnou Hvězdicí nahoře.... Nápad dobrý, ale zpracování už je horší.

Já tam toho mám moc, ale zase spoustu nedotatků, kdežto ty málo, ale skoro žádné nesrovnalosti....

Stejně si myslím, že je to tvoje lepší... :-))))


 Uživatel úrovně 0

Myšlenak upravené Středozemě je zajímavá. I když jsem konzervativní Tolkienista, líbí se mi to. Historie je stručná avšak celkem dobrá, až na to, jetli opravdu ti dva Eldar do Lothlorienu došli. to mi tam chybí. Pak zde není uvedena sféra a počet magů, které má opasek na den (odvozuji, že to bude asi 60 magů. Bylo by lepší to ale napsat.) Pak by to taky chtělo napsat, jak dokáže ty Aguiniany (omlouvám se, pokud jsem to napsal špatně) sjednotit. Vlastnosti mohl mít ještě nejaké (je to přece artefakt). Jinak je to dobré, ale trochu nedodělané. Hodnotím 2*


 Uživatel úrovně 0

Fafrin Vok atd. - jenom? No, tak to jo.

Terry


 Uživatel úrovně 0

T. jo, ale ten nezvzšuje základní vlastnosti, jen ti dočasně umožňuje chodit po vodě


 Uživatel úrovně 0

Fafrin Vok atd. - ale houby, co třeba prsten Vodoměrky? Ten Ti dává bonus a žádný postih.

Terry


 Uživatel úrovně 0

Fafrin Vok atd.
Neviděl bych to tak zle, navíc to není na rvalo ale jen když máš opasek, a jako satisfakce je tam ta touha po moři...


 Uživatel úrovně 0

Nové poznámky a poznatky zasílejte do dílny, je tam umístěna aktualizovaná a přepsaná verze.

Archer