Předměty

Gwydionův plášť Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Artefakty

Kvalita zbroje: +1

Sféra: 13

Váha: 25 mn

Popis:

Gwydion patřil k nejuznávanějším theurgům na ostrovech Moonshae. Bylo mu již 84 let, když novému králi Moonshaeských ostrovu zhotovoval plášť, jež by mu byl hoden. Tristan Kendrick, král který přemohl armádu nemrtvých, mocného kněze Hobartha, boha zla Baala a jeho syna Kazgorotha, muž jenž zachránil Moonshaeské ostrovy a uzavřel mír se Seveřany, se kterými již dlouhá staletí bojovali, byl nazván Vznešeným králem. Tak tomuto odvážnému muži měl být darován snad nejmocnější artefakt na Moonshaeských ostrovech a však mocnější byl jenom meč Cymrycha Hugha, krále, který jako první v dějinách národa Ffolků sjednotil všechny kmeny dohromady. To co pravda jest, že tento meč byl vhozen do Temné studny, kde vykonal své na tomto světě, vhodil Baala zpět do jeho světa, kde po několik generací ležel jako nejslabší bůh a nejvíce pokořen kdy jaký bůh byl.

Když Gwydion plášť dokončil, někdo se mu v noci před obřadem, kdy měl být titul krále předán Tristanovi, vloupal do domu a plášť ukradl. Bylo na jeho nalezení vynaloženo spousta času. Ale plášť se za vlády Tristana Kendricka nenašel. Až dvě generace po něm ho nalezli elfové a ty ho uschovali do tajemné jeskyně, o které věděli pouze oni, alespoň se o tom domnívali. Po 200 letech omylem spadl do jeskyně, kde byl artefakt schován, Dan Slinovous, který byl již dlouhou dobu sám na cestách. Vzal plášť a utekl s nim z tajemné jeskyně, kterou elfové nechali vytvoři Staviteli pro tento mocný artefakt. Po mnoho let ho nosil a opatroval. Nikdo nevěděl o jeho moci ani samotný Dan, jenom se někdy cítil silný, obratný, inteligentní nebo jenom něco z těchto vlastností a jindy pro změnu úplný opak. Tímto byl plášť zapomenut všemi i elfy, kteří ho po 200 let střežili. Nejpravděpodobnější získání pláště Danem, bylo nejspíše v jeho osudu se stát jeho nositelem a však se nikterak slavným nestal. Příjezd na zemi zvanou Norsko mu velice prospěl stal se zde jedním z mocných kněží a ti ho také pochovali i se všemi jeho věci v hlubinách norských hor, protože nechtěli, aby někdo o něm věděl, jediné co chtěli, bylo to, aby jeden y nejváženějších lidí na Norsku odpočíval v pokoji.

Plášť má rudou barvu, obsahuje také kápi. Je to hábit ušitý na postavu typu B. Má dvě kapsy ze vnitř a dvě na vnější straně. Plášť se přizpůsobí teplotním podmínkám, takže pokud je zima tak je nositel zahříván a když je teplo tak postavu osvěžuje jemným chlazením. Je prošíván zlatou nití, v které je obsaženo srdce artefaktu. Je do něho zaklet démon ze 13 sféry - 650 magů. Svou denní magenergii nemá, tím pádem se ani nemá kdy doplňovat.

Při nasazení pláště si postava hodí k% na každou z vlastností zvlášť : Síla, obratnost, odolnost, inteligence, charisma. Pokud hodí 50% a míň tak se mu daná vlastnost zvedne o 2, pokud však hodí více jak 50% tak mu daná vlastnost klesne o 2. Tato procenta se hází při každém nasazení.

Př: Máme elfa válečníka s vlastnostmi: Síla: 14+1; Obratnost: 13+1; odolnost 12+0; Inteligence: 15+2; Charisma:15+2.
Na sílu hodí 26%, takže sílu bude mít 16+2; na obratnost 73%, takže obratnost bude mít 11+0; na odolnost hodí 98%, odolnost bude mít 10+0; inteligence 49%, což znamená 17+3; charisma 37%, proto charisma bude mít 17+3.

Doufám, že vám to jako příklad stačí.

Pokud ke plášť sundán vlastnosti se vrací zpět do normální podoby, ale po nasazení se znovu házejí procenta.

Tento artefakt, je již vyzkošen a velice se zalíbil. Doufám tedy, že vám se bude taky líbit.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Aha, teprve teď jsem si přečetl minulé připomínky takže se omlouvám za to nasazování a sundavání, nicméně by to mělo být obsaženo v příspěfku...

MW


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrý... To jste se moc nečinily, vám povim... :) Docela dobrý, ale:

Znamená to nasazování pláště tohle: Nasadím ho, hodim špatně, takže ho znovu sundám.... Nasadím znovu, nepovede, sundám... Nasadím, hod se povede, nechám.... Takhle to funuje? Takže to můžu pořád dkola zkoušet? :P Docela dobrý...

MW


 Uživatel úrovně 0

hm docela dobry


 Uživatel úrovně 0

Docela dobrý...


 Uživatel úrovně 0

bobo - p5e4ti si celou diskuzi a na svoji otázku tam najdeš odpověď. Toto je totiž nejčastější připomínka k tomuto artefaktu a řekl bych, že jsem to už vysvětlil...
Jeddite


 Uživatel úrovně 0

jo dobrý ale to si to múže někdo furt nasazovat a sundavat a čekat až mu padne to nejlepší jak mu to bude vyhovuvat ale jinak je to dobrý


 Uživatel úrovně 0

Aifargonos - Přečti si celou diskuzi, už to tu bylo řečeno...
Jeddite


 Uživatel úrovně 0

Fpodstate žiadne chyby. Taký priemer. Ibaže ma to neiak brutálne nezaujalo. Taký normálny art. Ani nevyzerá ako druhý najsilnejší na tých ostrovoch.
A ešte jedna zabŕdacia: Čo keď mi hráči urobia takú vec, že si plášť oblečú, ale pretože si blbo hodili si ho vyzlečú a oblečú znova a opakujú to až kým nebudú mať samé bonusy?? Chcelo by to nejaké postihy za častú zmenu vlastností. (Ono to človekom trochu pohne keď sa mu vlastnosť zmení o dva. A keď sa mu zmenia všetky a niekoľko krát za sebou, tak by ho z toho mohlo aj šibnúť.)

..GJ!


 Uživatel úrovně 0

No, já to myslel tak, že hodlám zapomenout na tento příspěvek....


 Uživatel úrovně 0

Nic se neděje... Zapomínat je lidské a chybami se člověk učí a já jsem se z mého prvího příspěvku poučil dost...